کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۵۴۸۷
تاریخ خبر:

تکنیسین‌ها دست به تیغ می‌شوند | بازداشت هفت تکنیسین و دو جراح

تکنیسین‌ها دست به تیغ می‌شوند | بازداشت هفت تکنیسین و دو جراح

چرا برخی پزشکان وظایف خود را به افراد غیرمتخصص محول می‌کنند؟

هفت صبح| بازداشت هفت تکنیسین و دو جراح در یکی از بیمارستان‌های خصوصی تهران، بار دیگر زنگ خطر ورود تکنیسین‌ها را به بازار جراحی‌های زیبایی به صدا درآورده است. طبق گزارش‌های منتشرشده، بازرسان دادسرای ویژه جرائم پزشکی در یکی از بازرسی‌های سرزده، متوجه شدند تکنیسین‌ها به جای پزشک جراح، در حال انجام عمل زیبایی روی دو بیمار هستند. این درحالی بوده که پزشکان در بیمارستان حضور داشتند اما به جای انجام وظیفه خود مشغول جواب دادن پیام‌های مشتریان عمل زیبایی در اینستاگرام بودند. تکنیسین‌ها در اتاق‌عمل حق انجام چه کارهایی را دارند و در واقعیت چه وظایفی به آن‌‎ها داده می‌شود؟ 

 

ماجرای فعالیت غیرقانونی تکنیسین‌ها به جای جراحان موضوع تازه‌ای نیست و هر چند وقت یک‌بار خبر دستگیری و پلمب شدن این نوع مراکز غیرقانونی و حتی در این مورد اتاق‌عمل بیمارستان، رسانه‌ای می‌شود. صفحات اینستاگرامی پر از پزشک‌نماهایی است که در مطب‌های شیک و موجه، تبلیغ عمل‌هایی مثل تزریق ژل و بوتاکس یا حتی عمل‌های سنگین‌تری مثل انواع پروتز و ابدومینوپلاستی انجام می‌دهند.

 

بسیاری از آن‌ها تکنیسین‌هایی هستند که با یا بدون اطلاع یک پزشک، خودشان بیمار را زیر تیغ جراحی می‌برند. در بعضی موارد هم، مثل مورد اخیر، چهره پشت صفحه اینستاگرامی خود پزشک جراح است اما وقتی که بیمار بیهوش می‌شود، تکنیسین کار را دست می‌گیرد. 

 

پزشکان تکنیسین‌پرور

حدود 10 ماه پیش، رئیس سازمان نظام پزشکی درباره ورود تکنیسین‌ها به امور تخصصی پزشکان هشدار داد و آن را به یک سونامی تشبیه کرد. به گفته او برخی از پزشکان «تکنیسین‌پرور» هستند و قوانین هم نتوانسته بازدارنده باشد. دکتر امیر صدری، در گفت‌و‌گو با «هفت صبح» درباره وظایف اصلی تکنیسین‌ها و وظایف غیرمجازی که برخی پزشکان بر دوش آن‌ها می‌گذارند توضیح می‌دهد:

 

«تکنیسین‌های اتاق عمل و بیهوشی در حقیقت در یکسری کارهایی که پزشک بیهوشی یا جراح انجام می‌دهد، کمک‌کننده هستند. مثلا تکنیسین بیهوشی، اقدامات بیهوشی را انجام می‌دهد اما پزشک بیهوشی کار پایش بیهوشی را برعهده دارد. تکنیسینی که کنار دست جراح است، بیمار را باید آماده جراحی کند؛ کارهایی مثل ضدعفونی، پانسمان، گایدبندی و ...»

 

دکترصدری در ادامه با اشاره به روند تصاعدی تقاضای جراحی‌های زیبایی توضیح می‌دهد: «وقتی حجم عمل‌های پزشکان بالا می‌رود، برخی از پزشکان بیشتر از حد مسئولیت تکنیسین‌ها، به آنان کار می‌سپارند. البته این پدیده فقط در عمل‌های زیبایی نیست. مثلا در اورژانس، ممکن است به خاطر تعداد کم جراح، پزشک از تکنیسین بخواهد، برش اولیه جراحی را انجام بدهد یا بخیه بزند. واقعیت این است که تکنیسین‌ها به خاطر حضور مداوم در کنار جراحان آموزش می‌بینند و برخی هم مهارت بسیار بالایی پیدا می‌کنند. با این حال به لحاظ قانونی حق انجام این کارها را ندارند.» 

 

وقتی پزشک می‌‎خواهد هم‌زمان دو عمل را جلو ببرد

به گفته دکتر امیر صدری، تکنیسین‌هایی که این روزها خودشان تمام کار جراحی را در دست گرفته‌اند دو دسته هستند. یک دسته بدون اطلاع پزشک و دسته دیگر با اطلاع و هماهنگی خود پزشک جراح، این کار را انجام می‌دهند. این پزشک در این باره دسته دوم به «هفت صبح» توضیح می‌دهد: «متاسفانه برخی پزشکان وقتی مراجعانشان زیاد می‌شود، می‌خواهند همزمان دو عمل را انجام بدهند.

 

سر یک عمل خودشان حاضر می‌شوند و سر عمل دیگر تکنیسین‌ها را می‌فرستند. این پزشکان برای خود یک تیم پزشکی دست و پا می‌کنند و آن‌ها را به طور کامل برای انجام صفر تا صد یک جراحی آموزش می‌دهند. این کار به طور کامل غیر قانونی است. نمی‌شود متخصص بیهوشی خودش برود استراحت کند یا کار دیگری انجام بدهد و تکنیسین به جای او در اتاق عمل بیمار را بیهوش کند.

 

اگر عارضه‌ای برای مریض پیش بیاید، حتی اگر آن عارضه یک عارضه غیرعمدی و طبیعی باشد، نه‌تنها پزشک به دردسر می‌افتد بلکه تکنیسین باید با عواقب قانونی آن مواجه شود.» در مورد اخیر که هفت تکنیسین و دو جراح بازداشت شدند، یکی از پزشکان در حالی که بیمارش در اتاق عمل به دست تکنیسین عمل می‌شد، خواب بود و پزشک دیگر در اینستاگرام مشغول جواب دادن به پیام‌های مشتریانش. 

 

دکتری صدری در ادامه درباره تکنیسین‌هایی که جدا از پزشکان و به صورت مستقل اقدامت زیبایی انجام می‌دهند به «هفت صبح» توضیح می‌دهد: «برخی تکنیسین‌ها بدون نظارت پزشکان دست به‌تیغ می‌شوند. آن‌ها از تیم‌های مختلف پزشکی آموزش می‌بینند یا خودشان به صورت تجربی و با تحقیق، انجام برخی عمل‌ها را یاد می‌گیرند. این افراد در اینستاگرام زیادند؛ افرادی که جزو تیم پزشکی هستند و با یاد گرفتن برخی مهارت‌ها که در حوزه‌شان هم نیست، فعالیت می‌کنند. این افراد علم لازم و دانش مدیریت آن عمل‌ها را ندارند.

 

برخی فکر می‌کنند اگر مثلا یک تزریق را یاد بگیرند کافی است. این در حالی است که باید آناتومی بدن را بشناسند. یک نمونه ساده آن تزریق ژل و بوتاکس است که در حال حاضر در برخی آرایشگاه‌ها هم انجام می‌شود.» این پزشک در ادامه با اشاره به یک گروه تلگرامی که اعضای آن به صورت غیرمجاز، اقدامات زیبایی انجام می‌دادند می‌گوید: «مدتی عضو یک گروه تلگرامی بودم که افراد غیرپزشک در آن اطلاعات رد‌وبدل می‌کردند.

 

یک بار یکی از آن‌ها برای یک مراجع ژل لب تزریق کرده بود و برای اینکه از بقیه بپرسد ایراد از کجا بوده، عکس آن را در گروه ارسال کرد. آن عکس به‌شدت ترسناک بود. وقتی بقیه به او گفتند نکروز (مرگ بافت بدن) اتفاق افتاده، او در جواب پرسیده بود نکروز دیگر چیست؟!

 

او حتی تا این حد هم اطلاعات نداشت.» حال آنکه در برخی موارد، ورود تکنیسین‌ها و افرادغیرمتخصص به حوزه جراحی‌های تهاجمی باعث عوارض جبران‌ناپذیر و در بدترین حالت، مرگ شده است. یک بار رفتن به دادسرای جرائم پزشکی کافی است تا با عمق فاجعه و حجم عظیم پرونده‌های مربوط به جراحی‌های زیبایی روبه‌رو شوید.


 

کدخبر: ۵۷۵۴۸۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر