کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۷۴۱۲
تاریخ خبر:

مرگ دوباره یک کارگر در معدن؛ انتقال کارگر با واگن حمل زغال سنگ!

مرگ دوباره یک کارگر در معدن؛ انتقال کارگر با واگن حمل زغال سنگ!

روز گذشته یک کارگر در معدن طزره بعد از پایان شیفت جان خود را از دست داد

باز هم حادثه در معدن، بازهم گرفته شدن جان یک کارگر؛ این روایت این روزهای کارگران معدن است، کارگرهایی که برای استخراج تا عمق زمین می‌روند اما انگار بدون پشتوانه و ایمنی. حالا حادثه پشت حادثه می‌بارد، هنوز فاجعه مرگ کارگرها در طبس فراموش نشده یک کارگر دیگر در معدن جان باخت، قبل‌تر یک فعال کارگری به خبرآنلاین گفته بود که برای انتقال کارگران معدن از واگن‌های حمل زغال استفاده می‌کنند، واگن‌هایی که این‌بار جان یک کارگر را گرفتند.

 

بی‌مهری ماه مهر برای کارگرران معدن

اول مهر بود که انفجار در معدن معدنجو در طبس سبب‌ساز مرگ کارگران شد، مرگی که همزمان با روز اول بازگشایی مدارس همه را شکه کرد، همان روزها خیلی‌ها از ایمن نبودن معادن برای کار گفتند، حرفی که برای اثبات آن زمان زیادی لازم نبود، حجت الاسلام نسائی زهان بازپرس پرونده‌ی حادثه معدن جوی طبس اعلام کرد، کارشناسان  قصور در زمینه نبود ایمنی در معدن را متوجه مسئولان معدن دانستند اما درصد آن باید بررسی شود.

 

مرگ کارگران معدن معدنجو سبب شد یک‌بار دیگر ایمنیِ کار در معادن ایران مورد توجه کارشناسان قرار بگیرد، بهرام حسنی‌نژاد دبیر سابق انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو به خبرآنلاین گفت: «متاسفانه در ایران تجهیزاتی که انتشار گاز متان را شناسایی کنند و بعد از شناسایی گاز را تخلیه کنند یا موجود نیست یا اگر هم هست کار نمی‌کند.»

 

تجهیزات ناقص یا نبود آن متوجه معادن زیادی می‌شود، براساس گزارش‌ها بعد از حادثه برای معدن معدنجو در طبس، کارگران معدن طزره در کرمان به‌خاطر ایمن نبودن معدن تجمع و تحصن کردند، معدنی که همین یک سال قبل در پی انفجار سبب مرگ شش کارگر شده بود، به‌گزارش میزان ۱۲ شهریور ماه سال گذشته در حادثه انفجار تجمع گاز در یکی از تونل‌های فرعی معدن طزره دامغان، ۶ نفر از کارگران این معدن فوت کردند. مرگی که سبب‌ساز صدور حکم برای کارفرمای معدن شد، آن‌طورکه میزان گزارش داده کارفرما به اتهام قتل غیرعمدی ناشی از حوادث کار ۶ کارگر معدن، ناشی از بی احتیاطی و بی مبالاتی در حین کار در معدن طزره، محکوم به ۳ سال حبس تعزیری شد.

 

حالا خبر رسیده روز گذشته ۱۶ مهر در این معدن یک کارگر دیگر جان خود را از دست داده است، براساس گزارش‌ها این کارگر موقع تعویض شیفت دچار حادثه شده است، آن‌طورکه خبرگزاری مهر نوشته طبق اعلام مسئولان شرکت البرز شرقی این کارگر با واگن‌های حمل زغال برخورد کرده است. این درحالی‌ست که همین چند روز گذشته اعلام شد یک دستگاه آمبولانس در پایگاه امداد و نجات طزره شهرستان دامغان مستقر شده است، همین مسئله سبب‌ساز انتقاد هم شده است، برخی می‌گویند یا از ابتدا اورژانسی وجود نداشته یا امدادرسانی مناسبی وجود نداشته که سبب مرگ این کارگر شده است.

 

با این وجود کمی اظهارات ضد و نقیض درباره انتقال کارگر به بیمارستان وجود دارد، مظفر شعبانی مدیر روابط عمومی شرکت البرز شرقی در توضیحاتی ارائه کرده، گفته است  بعد از وقوع حادثه کارگر حادثه دیده با آمبولانس به بیمارستان ولایت دامغان انتقال پیدا کرد. این درحالی است که  رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دامغان از بیمارستان دیگری نام می‌برد، حمید صالحی گفته که کارگر حادثه دیده بعد از سانحه به بهداری البرزشرقی منتقل و عملیات احیای معدنکار در همان‌جا انجام شده، سپس مصدوم با آمبولانس به بیمارستان معتمدی دامغان منتقل شده است. اینکه کارگر ۵۳ ساله فوت شده به کدام بیمارستان منتقل شده جای سوال دارد؟!

 

انتقال کارگر معدن با واگن حمل زغال

همان‌طورکه معلوم است موضوع ایمنی در معادن تقریباً به فراموشی سپرده شده است، بهرام حسنی‌نژاد دبیر سابق انجمن صنفی کارگران معدن چادرملو قبل‌تر به خبرآنلاین گفته بود: «معادن زغال سنگ ایران جزو عقب افتاده‌ترین معادن کشور از نظر تجهیزات، تکنولوژی استخراج معدن و  البته تربیت نیروی انسانی است، این‌که مردم در حادثه معدن طبس دیدند پیکر معدن‌کارها با واگن منتقل شدند باید بدانند تردد کارگرها درون معدن هم با همین واگن‌ها است. تکنولوژی ما برای بهره‌برادری از معدن اصلا قابل مقایسه با جهان نیست، در انگلستان و آمریکا هم زغال سنگ از معدن برداشت می‌کنند اما نحوه برداشت و تکنولوژی استخراج زغال در معادن ایران جزو عقب افتاده‌ترین‌ها است، خیلی مواقع با دست بیل و کلنگ انجام می‌شود و ابزارهایی که کار کردن در معدن را با حفظ ایمنی تسهیل می‌کند بسیار کم در معادن استفاده می‌شوند.»

 

به گفته او: «از زمانی‌که خصوصی‌سازی در معادن بیشتر شد، به‌طور فزاینده امکانات معدن کمتر شد برای همین امنیت جانی و تجهیزات کارگران کاهش یافت، درواقع ایمنی برای کارگران معدن در حد صفر است. کارگران معدن جزو مظلوم‌ترین و در خطرترین کارگران ایران هستند، یعنی در هر لحظه ممکن است فدا شوند، تمام کارگرهای معدن حداقل حقوق را دریافت می‌کنند.»

 

منبع: خبرآنلاین
کدخبر: ۵۶۷۴۱۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر