ماجرای تدریس معلمان افغانستانی در مدارس ایران چیست؟
آموزش و پرورش در اینباره توضیح داد
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش برداشت اشتباه از صحبتهای وی درباره تدریس جهادی افغانستانیها را تکذیب کرد و گفت: هیچ یک از اتباع خارجی به عنوان «معلم» در مدارس ایران مجوز ورود ندارند.
علی فرهادی در واکنش به برداشت اشتباه یکی از هنرمندان کشور به سخنان او در یک نشست خبری اظهار داشت: یکی از هنرمندان خوب از سخنانم درباره تدریس جهادی مهاجران افغان برداشت اشتباهی داشت. آنچه او در صفحه شخصی خود عنوان کرد را تکذیب میکنم و احتمالا سوء برداشت از صحبتهایم بوده است.
او خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران سالهای سال است بدون کمک افغانستان و هیچ یک از نهادهای بینالمللی صرفا برای جلوگیری از بازماندگی از تحصیل مهاجران و از روی دلسوزی و مهربانی این نظام، فضا، تجهیزات و معلمان خوب کشور را برای آموزش و تعلیم و تربیت دانشآموزان افغانستانی فراهم کرده است و آنان در کلاسهای درس کنار دانشآموزان ایرانی نشستهاند و تحصیل میکنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: من در آن جلسه عنوان کردم چنانچه بیسوادی در بین اتباع افغانستانی وجود داشته باشد، باسوادان افغانستانی میتوانند به صورت جهادی، تاکید میکنم به صورت «تدریس جهادی» به آنها آموزش دهند. این کار برای باسواد شدن آنهاست و به هیچ وجه اتباع افغانستانی به عنوان معلم در مدارس کشور جذب نشدهاند و نخواهند شد.
معلم افغانستانی نداریم
فرهادی تاکید کرد: جذب و استخدام معلمان صرفا از طریق آزمون استخدامی و دانشگاه فرهنگیان و صرفا از بین اتباع ایرانی انجام خواهند شد و متقاضیان اجازه ورود به مدارس را به دست خواهند آورد و اصلا معلم افغانستانی نداریم و اکنون همین معلمان ایرانی، تعداد بسیار زیادی از دانشآموزان افغانستانی را در مدارس جمهوری اسلامی ایران تحت پوشش دارند.
او گفت: آنچه که این هنرمند عنوان کردهاند برداشت شخصی بوده و صرفا توصیه کردهایم که از بین خود افغانستانیها افرادی که توانایی لازم را داشته باشند میتوانند به صورت جهادی به دانشآموزان افغانستانی در خارج از مدرسه نیز تدریس و برای مبارزه با بیسوادی هموطنان خود تلاش کنند.