کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۴۲۶۸۴۸
تاریخ خبر:

کاهش اهدا عضو همزمان با شیوع ویروس کرونا

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اهدای عضو بستگی به روحیه ایثار یک ملت دارد، گفت: شیوع کرونا سبب شد در سال ۹۹، افت چشمگیری در اهدای عضو داشته باشیم اما آمارها از رشد ۶۶ درصدی آن در ۶ ماه نخست سال جاری نسبت به سال ۹۹ حکایت دارند.

مهدی شادنوش روز دوشنبه با اشاره به اینکه پیوند عضو یک روش درمانی انتخابی نیست که اگر این درمان انجام نشد اقدام به درمان دیگری کرد، اظهار داشت: در اکثر موارد فرد در شرایطی قرار دارد که یا عضو اهدایی به او پیوند می شود و به زندگی ادامه می دهد یا اینکه اجبارا با زندگی وداع می کند. در سال ۹۸ بالاترین میزان اهدای عضو را داشتیم اما در سال ۹۹ و با شیوع کرونا، تا کمیته های علمی وزارت بهداشت، شرایط پیوند در دوران کرونا را فراهم کنند و شرایط محیطی از قبیل مدیریت کرونا ساماندهی شود با افت در حوزه پیوند اعضا مواجه بودیم. از سویی امکانات بیمارستان ها و کادر درمان بر روی کرونا تمرکز کرده بود و از سویی دیگر آن ها که می خواستند پیوند بگیرند نگرانی داشتند و از منزل کمتر خارج می شدند. در مورد افرادی هم که اهدا باید انجام می شد چون مشکوک به آلوده بودن به ویروس کرونا بودند امکان اهدا نبود. همه این عوامل باعث شد در سال ۹۹، افت چشمگیری در اهدای عضو داشته باشیم اما خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ و ۶ ماه نخست سال، آمار نشان داد نسبت به سال ۹۹، رشدی ۶۶ درصدی را داشتیم.

روحیه ایثار اهدای عضو در ۶ ماهه نخست سال رکورد شکست

شادنوش با تاکید بر اینکه مساله اهدای عضو یک مساله فرهنگی است و بستگی به روحیه ایثار یک ملت دارد، گفت: تقویت روحیه ایثار میسر نمی شود مگر با نقش آفرینی مراجع تاثیرگذار اجتماعی از قبیل رسانه ها، هنرمندان، ورزشکاران، سینما و همه کسانی که ضریب نفوذ بالایی در مسایل اجتماعی دارند. خوشبختانه طی سال های گذشته همه این ارکان به صورت جدی تری وارد موضوع فرهنگ سازی اهدای عضو شدند تا آنجا که در سال ۹۸ و پیش از شروع کرونا، به بالاترین سطح اهدای عضو نسبت به سال های گذشته دست یافتیم. با شیوع کرونا این روند دچار اختلال شد اما وضعیت ۶ ماهه نخست سال جاری که حکایت از افزایش ۶۶ درصدی دارد، نشان می دهد که مردم با همان آمادگی قبل، در روزهای مبادا و سخت که باید تصمیمی برای اهدای عضو عزیز دچار مرگ مغزی خود بگیرند، تصمیم های درست می گیرند و اقدام به اهدای عضو می کنند.

تا رسیدن به شاخص استاندارد اهدای عضو فاصله داریم

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری وزارت بهداشت با یادآوری اینکه روزانه ۷ تا ۱۰ نفر بر اثر کمبود اعضای پیوندی جان خود را از دست می‌دهند گفت: اگر بیماری دچار مرگ مغزی شد در چنین شرایطی اهدای عضو به جای سپردن اعضا به خاک، می‌تواند نجات بخش زندگی هشت فرد و زدودن رنج و درد از خانواده‌های ایشان باشد.

وی با تاکید بر اینکه تا رسیدن به نقطه اوج وضعیت مطلوب اهدای عضو فاصله زیادی داریم،گفت: در سطح جهانی، شاخصی با عنوان پی ام پی برای اهدای عضو در نظر گرفته شده است که بر اساس آن برآورد سنجی می شود که در هر یک میلیون جمعیت چند نفر اهدای عضو می کنند. در کشور ما این شاخص در سال ۹۸ به ۱۴.۷ رسید که بالاترین میزان اهدای عضو بود. اما نقطه مطلوب ما در جمعیت ۸۲ میلیونی، پی ام پی ۲۶ است که با آن فاصله داریم اما خوشبختانه روند اهدای عضو در ایران نشان دهنده این است که همواره مردم با شناخت هر چه بیشتر موضوع همکاری بیشتری را نشان می دهند.

منبع: ایرنا

کدخبر: ۴۲۶۸۴۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر