کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۲۷۹۴۹۰
تاریخ خبر:

سوءاستفاده از مسافران برای واردات گوشی

روزنامه هفت صبح | بعد از انتشار اخباری در خصوص موضوع سوءاستفاده عده‌ای سودجو از اطلاعات هویتی مسافران و به‌طور خاص حجاج برای ثبت و واردات گوشی‌های قاچاق، سایت همتا به این موضوع واکنش نشان داد. در اطلاعیه منتشر شده آمده است: پس از اتصال سامانه گمرک به سرویس گذرنامه ناجا، نوع جدیدی از تخلف گسترش یافته که در آن افراد سودجو پس از دستیابی به اطلاعات هویتی شخص مسافر که به تازگی وارد کشور شده است، اقدام به ثبت تلفن همراه مسافری به نام شخص مذکور می‌کنند.

این افراد با «سوء‌‌استفاده از تسهیلات درنظر گرفته شده برای مسافران» با مراجعه مستقیم به مسافران یا از طرق دیگری همچون آژانس‌های مسافرتی و… در ازای پرداخت مبالغی، اقدام به خرید اطلاعات هویتی مسافران و زائران کرده و با استفاده از این اطلاعات اقدام به رجیستر کردن گوشی‌های قاچاق می‌کنند.

در این خصوص دو حالت متصور است؛ اول ثبت گوشی بدون اطلاع شخص مسافر باشد و دوم ثبت گوشی با اطلاع و رضایت شخص مسافر.در حالت اول متخلفان پس از دستیابی به اطلاعات هویتی مسافر، ابتدا بدون اطلاع مسافر اقدام به صدور سیمکارت به‌نام او کرده و سپس با استفاده از سیمکارت صادر شده، کدملی و شماره گذرنامه مسافر، اقدام به ثبت تلفن همراه مسافری می‌کنند.

در صورتی‌که برای مسافر سیمکارتی صادر شده باشد، پیامکی با سرشماره CRA.ir برای سایر خطوط وی ارسال می‌شود و این امکان برای شخص مسافر وجود دارد که با شماره‌گیری شماره ۱۹۵ یا با مراجعه به آدرس اینترنتی ۱۹۵٫cra.ir، نسبت به ثبت شکوائیه در «سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی» اقدام کنند.

همچنین شخص مسافر می‌تواند با استفاده از اپلیکیشن «دولت همراه» و از بخش «تعداد خطوط مشترکان تلفن سیار» از صدور سیمکارت جدید به‌نام خود مطلع شود. لازم به ذکر است فرد متخلف با استفاده از سیمکارت صادر شده به‌نام مسافر قادر به انجام تخلفات متعددی است که ثبت تلفن همراه تنها یکی از این تخلفات است.

در حالت دوم شخص مسافر یا زائر با رضایت شخصی و در ازای دریافت مبلغی اقدام به فروش اطلاعات خود می‌کند. به اطلاع می‌رساند مطابق مقررات قانونی، مسافرانی که از مرزهای رسمی وارد کشور می‌شوند درصورتی که «صرفاً برای مصرف شخصی» و با هدف «غیرتجاری» تلفن همراهی «از خارج از کشور خریداری نموده و با خود وارد کرده باشند» می‌توانند پس از ورود به کشور با مراجعه غیرحضوری به سامانه گمرک و پرداخت حقوق و عوارض گمرکی، آن را ثبت (رجیستر) و قابل استفاده کند.

بنابراین در صورتی‌که تلفن‌همراهی از خارج از کشور خریداری نشده و همراه مسافر وارد نشده باشد، شخص مسافر به‌طور قانونی مجاز نیست از طریق اطلاعات هویتی خود (شخصاً یا از طریق فروش اطلاعات خود به غیر) اقدام به ثبت تلفن‌همراه قاچاق کند و در صورت انجام، قطعاً مرتکب خلاف‌اظهاری به گمرک شده و مسئولیت حقوقی آن متوجه فرد مسافر خواهد بود.

کدخبر: ۲۷۹۴۹۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر