بیوگرافی حسن یزدانی؛ از لپو صحرای جویبار تا قلههای افتخار کشتی جهان

حسن یزدانی، قهرمان پرآوازه کشتی ایران و جهان، با مدالی طلایی در المپیک و چندین قهرمانی جهانی، به نمادی از غرور ملی و ارادهای شکستناپذیر تبدیل شده است. این گزارش نگاهی کامل به زندگی، افتخارات، چالشها و ویژگیهای شخصی یکی از بزرگترین اسطورههای کشتی ایران دارد.
حسن یزدانی بیشک یکی از بزرگترین کشتیگیران تاریخ است. ورزشکاری بزرگ از دیار جویبار که از سنین نوجوانی برای ایران افتخار آفرینی کرده است. در این بخش از سایت ادبی و هنری روزانه قصد داریم نگاهی کامل بر زندگی این ورزشکار ایرانی داشته باشیم. پس اگر شما نیز به زندگی حسن یزدانی علاقه دارید، در ادامه با ما باشید.
تولد و اوایل زندگی
حسن یزدانی در ۵ دی ۱۳۷۳ در روستای لپو صحرا شهرستان جویبار به دنیا آمده است. او سومین فرزند علی اعظم و حمیرا یزدانی است و سه برادر دارد. پدر حسن کشاورز است و سالها در ورزشهای محلی مازندران شرکت داشته و ریشه کشتی خود حسن یزدانی نیز از همینجاست.
صحبتهای حسن یزدانی درباره زادگاهش
اهل شهر چپکرود روستای لپوصحرای شهرستان جویبار بخش گیلخواران هستم که در 20 کیلومتری جویبار از استان مازندران قرار دارد. پدرم کشاورز است و ما نیز 4 برادر هستیم که من سومین فرزند خانواده محسوب میشوم.
کشتی را از 12 سالگی شروع کردم. پدرم کشتی محلی میگرفت و در محله ما همانند دیگر نقاط مازندران همه به کشتی علاقهمند بودند و کشتیهای محلی زیادی در آنجا برگزار میشد که همین هم باعث شد من هم آرام آرام به کشتی علاقهمند شوم و وارد این رشته شوم. پدرم علاقه زیادی به این رشته داشت و خیلی دوست داشت که من به سمت این ورزش بیایم. آن زمان در مهمانیها با همسن و سالان خودم کشتی میگرفتم و همین موضوع در روی آوردنم به سمت این رشته تاثیرگذار بود.
آغاز فعالیت جدی
حسن یزدانی در یازده سالگی فعالیت در ورزش کشتی را آغاز کرد. در آغاز فعالیت و ردهٔ نونهالان زیر نظر امید اسماعیلپور تمرین کرد، سپس در ردهٔ نوجوانان به صورت جدیتر تمرینات خود را زیر نظر همت مسلمی دنبال کرد و در ردهٔ جوانان نیز حسین نقیبی در باشگاه کشتی جویبار مربی او بود. او زمانی که کشتی را شروع کرد پس از شش ماه میخواست آن را کنار بگذارد، ولی با اصرار پدرش در مسابقههای استانی مازندران شرکت کرد و در آنجا دوم شد و انگیزهاش بیشتر شد. همین موضوع باعث شد که فعالیت در این رشتهٔ ورزشی را دنبال کند.
حسن یزدانی در رده نوجوانان
یزدانی، کشتیگیر جوان و بااستعداد ایرانی، در سال ۲۰۱۱ به تیم ملی نوجوانان کشورش پیوست و این آغازگر یک مسیر درخشان در دنیای کشتی بود. در اوت همان سال، او در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا که در آن زمان برگزار میشد، شرکت کرد و با تلاش و پشتکار فراوان موفق به کسب مدال برنز در وزن ۵۰ کیلوگرم شد. این موفقیت نهتنها نشاندهنده تواناییهای فنی او بود، بلکه نشان از عزم راسخ و اراده قویاش داشت. تنها نوزده روز پس از این موفقیت بزرگ، یزدانی در مسابقات کشتی قهرمانی نوجوانان جهان حاضر شد و بار دیگر توانست با نمایش فوقالعادهاش، عنوان دوم را کسب کند و به مدال نقره وزن ۵۰ کیلوگرم دست یابد.
در سال ۲۰۱۳، یزدانی به عنوان نماینده مازندران در رقابتهای قهرمانی جوانان ایران شرکت کرد. او در این مسابقات با تمام قوا به میدان رفت و پس از فرزاد کولیوند از کرمانشاه، در جایگاه دوم دسته ۶۰ کیلوگرم ایستاد. این تجربه برای او فرصتی بود تا از رقبای خود بیاموزد و خود را برای رقابتهای آینده آماده کند.
سال بعد، یعنی در ۲۰۱۴، یزدانی دوباره به میدان آمد و این بار در وزن ۶۶ کیلوگرم به رقابت پرداخت. او با شایستگی توانست عنوان نخست این مسابقات را به دست آورد و کولیوند، که در سال قبل رقیب او بود، این بار در جایگاه دوم قرار گرفت.
در ژوئن ۲۰۱۴، یزدانی به عنوان نماینده وزن ۶۶ کیلوگرم تیم ملی کشتی آزاد جوانان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا که در اولان باتور مغولستان برگزار میشد، شرکت کرد. او با پیروزی بر تمامی رقبای خود، قهرمان آسیا شد. در این رقابتها، یزدانی به ترتیب اورازیلوف از ترکمنستان را با نتیجه ۱۸–۸، الیاس ژومایف از قزاقستان را با نتیجه ۱۰–۰ (ضربه فنی) و یوهی فوجینامی از ژاپن را با نتیجه ۱۸–۱۳ مغلوب کرد و با افتخار مدال طلا را بر گردن آویخت.
دو ماه پس از کسب این موفقیت بزرگ در رقابتهای آسیایی، یزدانی راهی زاگرب، کرواسی شد تا در مسابقات کشتی آزاد جوانان جهان در وزن ۶۶ کیلوگرم شرکت کند.
او با روحیهای سرشار از اعتماد به نفس و مهارتهای فنی بالا، به قهرمان جوانان جهان تبدیل شد. در دور نخست این رقابتها، جیون بالفور از کانادا را با نتیجه قاطع ۱۰–۰ شکست داد. سپس در دور دوم، زی پینگ لین از چین را با نتیجه ۱۱–۰ مغلوب کرد و در دور سوم نیز الیاس ژومای از ازبکستان را با نتیجه ۲۱–۱ به زانو درآورد و به مرحله نیمهنهایی راه یافت. یزدانی در نیمهنهایی موفق شد رسول آرسان علیاف از روسیه را با نتیجه ۸–۴ (ضربه فنی) شکست دهد و سپس در فینال نیز آرون پیکو از ایالات متحده را با نتیجه ۷–۲ مغلوب کرد و بدین ترتیب گردنآویز طلای قهرمانی جهان را به گردن آویخت. این دستاوردهای بزرگ نشاندهنده عزم و اراده قوی یزدانی و آیندهای روشن برای او در دنیای کشتی است.
قهرمانیهای مهم حسن یزدانی
حسن یزدانی، کشتیگیر آزادکار ایرانی متولد ۵ دی ۱۳۷۳ در جویبار مازندران، یکی از برجستهترین کشتیگیران تاریخ ایران است که در وزن ۸۶ کیلوگرم (و پیشتر ۷۴ کیلوگرم) رقابت میکند. او به دلیل افتخارات متعدد در المپیک، قهرمانی جهان و بازیهای آسیایی، لقبهایی مانند «پلنگ جویبار» را به خود اختصاص داده است. در ادامه به مهمترین قهرمانیها و بازیهای کلیدی او اشاره میکنم:
افتخارات و قهرمانیها
المپیک:
طلای المپیک ۲۰۱۶ ریو (وزن ۷۴ کیلوگرم): یزدانی با پیروزی مقابل حریفان قدرتمند، از جمله آنوار گدویف از روسیه در فینال، اولین طلای المپیک خود را کسب کرد. این مدال او را به یکی از شش کشتیگیر آزادکار ایرانی با مدال طلای المپیک تبدیل کرد.
نقره المپیک ۲۰۲۱ توکیو (وزن ۸۶ کیلوگرم): یزدانی در فینال مقابل دیوید تیلور آمریکایی با نتیجه نزدیک شکست خورد و به مدال نقره رسید. این رقابت به دلیل حساسیت و رقابت دیرینه با تیلور بسیار مورد توجه بود.
نقره المپیک ۲۰۲۴ پاریس (وزن ۸۶ کیلوگرم): یزدانی با وجود مصدومیت کتف، در فینال مقابل ماگومد رمضانوف از بلغارستان با نتیجه ۷ بر ۱ شکست خورد و مدال نقره گرفت. این سومین حضور پیاپی او در فینال المپیک بود که نشاندهنده ثبات بالای اوست.
قهرمانی جهان:
یزدانی تاکنون سه مدال طلا (۲۰۱۷، ۲۰۱۹، ۲۰۲۱) و چهار مدال نقره (۲۰۱۵، ۲۰۱۸، ۲۰۲۲، ۲۰۲۳) در قهرمانی جهان کسب کرده است.
یکی از رقابتهای بهیادماندنی او در سال ۲۰۲۳ بود که در فینال وزن ۸۶ کیلوگرم مقابل دیوید تیلور شکست خورد و نقره گرفت. این دومین شکست متوالی او مقابل تیلور در این رقابتها بود.
در سال ۲۰۱۵، در اولین حضور جهانیاش، مدال نقره را در وزن ۷۰ کیلوگرم کسب کرد که نقطه شروع شهرت جهانی او بود.
بازیهای آسیایی:
طلای بازیهای آسیایی ۲۰۲۳ هانگژو (وزن ۸۶ کیلوگرم): یزدانی در این رقابتها عملکردی مقتدرانه داشت و در دور نخست عبداللهاف از قرقیزستان را در ۲ دقیقه با نتیجه ۱۰ بر صفر شکست داد و در نهایت مدال طلا را به دست آورد.
او همچنین در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ مدال طلا کسب کرده است.
سایر افتخارات:
مدال برنز قهرمانی نوجوانان آسیا در سال ۲۰۱۱، که اولین موفقیت بینالمللی او در رده سنی نوجوانان بود.
یزدانی در مسابقات داخلی و انتخابی تیم ملی نیز همواره عملکردی درخشان داشته و بهعنوان کاپیتان تیم ملی کشتی آزاد ایران شناخته میشود.
بازیهای مهم و بهیادماندنی
فینال المپیک ۲۰۱۶ ریو مقابل گدویف: یزدانی با تکنیک و قدرت بدنی فوقالعاده، حریف روس را شکست داد و بهعنوان یکی از جوانترین قهرمانان المپیک ایران نام خود را ثبت کرد.
رقابت با دیوید تیلور (آمریکا): رقابت یزدانی با تیلور یکی از معروفترین دوئلهای کشتی جهان است. این دو بارها در مسابقات جهانی و المپیک روبهرو شدهاند:
در المپیک توکیو ۲۰۲۱، یزدانی در ثانیههای پایانی با نتیجه نزدیک به تیلور باخت.
در قهرمانی جهان ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ نیز تیلور موفق به شکست یزدانی شد، اما یزدانی در سال ۲۰۲۱ با پیروزی بر تیلور مدال طلای جهان را کسب کرد.
المپیک ۲۰۲۴ پاریس: با وجود مصدومیت کتف و جراحی دشوار، یزدانی به فینال رسید. او در دور اول آسناگه کاستلی از هائیتی را در یک دقیقه و پنج ثانیه با نتیجه ۱۰ بر صفر شکست داد و در مراحل بعدی نیز عملکردی درخشان داشت، اما در فینال به دلیل مصدومیت نتوانست طلا را کسب کند.
بازیهای آسیایی ۲۰۲۳: پیروزی سریع و قاطع مقابل عبداللهاف در هانگژو نشاندهنده آمادگی بالای یزدانی پس از مصدومیت بود.
چالشها و نکات برجسته
مصدومیت کتف: یزدانی در سال ۲۰۲۳ دچار مصدومیت شدید کتف شد و پس از جراحی، بسیاری تردید داشتند که بتواند به سطح بالای خود بازگردد. با این حال، او با ارادهای مثالزدنی به المپیک ۲۰۲۴ رسید و مدال نقره گرفت.
محبوبیت و تأثیر فرهنگی: یزدانی به دلیل فروتنی، اخلاق حرفهای و عملکرد درخشان، از محبوبیت بالایی در ایران برخوردار است. مراسم عروسی او در سال ۲۰۲۵ با حضور چهرههای برجسته کشتی ایران و رقص سنتی مازندرانی مورد توجه قرار گرفت.
رقابت با تیلور: این رقابت نهتنها در ایران، بلکه در جهان کشتی بهعنوان یک دوئل کلاسیک شناخته میشود. شکستهای یزدانی مقابل تیلور، بهویژه در لحظات پایانی، از موضوعات بحثبرانگیز در میان هواداران بوده است. برخی معتقدند داوری در برخی مسابقات، مانند قهرمانی جهان ۲۰۲۳، به ضرر یزدانی عمل کرده است.
حسن یزدانی با یک مدال طلای المپیک، سه مدال طلای جهانی، مدالهای نقره و برنز متعدد و طلای بازیهای آسیایی، یکی از پرافتخارترین کشتیگیران ایران است. رقابتهای او با دیوید تیلور، عملکردش در المپیک و بازگشتش پس از مصدومیت کتف، او را به یک اسطوره تبدیل کرده است.
زندگی شخصی
مراسم عروسی در سال ۱۴۰۳ (۲۰۲۵):
حسن یزدانی در مهرماه ۱۴۰۳ (اکتبر ۲۰۲۵) ازدواج کرد. مراسم عروسی او در جویبار، زادگاهش، برگزار شد و به دلیل حضور چهرههای برجسته کشتی ایران و فضای سنتی مازندرانی، مورد توجه قرار گرفت. در این مراسم، رقص محلی مازندرانی توسط یزدانی و مهمانان اجرا شد که ویدئوهای آن در شبکههای اجتماعی، از جمله اینستاگرام، بازتاب گستردهای داشت.
همسر یزدانی:
اطلاعات دقیقی درباره هویت همسر حسن یزدانی منتشر نشده است. برخی منابع غیررسمی نامهایی مانند «نشمین نوری» را ذکر کردهاند، اما این ادعاها تأیید نشدهاند و یزدانی یا خانوادهاش بهصورت عمومی درباره هویت همسرش اظهارنظری نکردهاند.
شایعات درباره ازدواج قبلی:
شایعاتی وجود دارد مبنی بر اینکه یزدانی پیشتر ازدواج کرده و به دلیل اختلافات خانوادگی طلاق گرفته است. با این حال، این موضوع هرگز بهصورت رسمی تأیید نشده و بیشتر در حد گمانهزنی در فضای مجازی باقی مانده است.
جزئیات مراسم:
مراسم عروسی یزدانی با حضور کشتیگیران معروف، مربیان و چهرههای محلی برگزار شد. این مراسم به سبک سنتی مازندرانی و با شور و حال خاصی همراه بود. ویدئوهایی از یزدانی در حال رقص با چوب (رقص محلی مازندرانی) در شبکههای اجتماعی وایرال شد و بسیاری از هواداران از این لحظه بهعنوان نمادی از فرهنگ و اصالت او یاد کردند.
برخی گزارشها حاکی از حضور گسترده مردم جویبار در این مراسم بود که نشاندهنده محبوبیت بالای یزدانی در زادگاهش است.
نکات تکمیلی
حفظ حریم خصوصی: یزدانی بهندرت درباره زندگی شخصیاش صحبت میکند و بیشتر تمرکز او در رسانهها روی فعالیتهای ورزشیاش است. این موضوع باعث شده اطلاعات درباره ازدواجش عمدتاً از طریق منابع غیررسمی یا ویدئوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی به دست آید.
بازتاب در رسانهها: ازدواج یزدانی به دلیل جایگاه او بهعنوان یک قهرمان ملی و المپیکی، در رسانههای ورزشی و شبکههای اجتماعی ایران مورد توجه قرار گرفت. بسیاری از هواداران این رویداد را بهعنوان نقطه عطفی در زندگی شخصی او جشن گرفتند.
وقتی قهرمان میشوم…
وقتی که در کشتی موفق به کسب مقام شدم خیلی از بچههای روستای ما به کشتی علاقهمند شدند و معتقدم هر چقدر که کشتی ایران موفق شود تعداد بیشتری از نوجوانان و جوانان جذب کشتی خواهند شد. همانطور که موفقیت امثال مهدی حاجیزاده، رضا یزدانی، کمیل قاسمی و مسعود اسماعیلپور در موفقیت من و بسیاری از جوانان دیگر در کشتی تاثیرگذار بود.
دغدغه آینده
نباید شرایط به گونه ای باشد که یک کشتیگیر دائما دغدغه آینده خود و شرایطی که برای او پیش خواهد آمد را داشته باشد. اگر وضعیت طوری بود که فقط و فقط به ورزش و کسب موفقیت در آن فکر میکردیم مطمئنا نتایج بسیار بهتری نصیب ورزش ایران میشد. وقتی که یک ورزشکار قهرمان جهان و المپیک میشود مردم از او انتظار دارند که مثلا در امور خیریه شرکت کند و به مردم بی بضاعت کمک کند. اما اگر توان این کار را نداشته باشیم مسلما شرمنده مردم خواهیم شد.
از هیچ حریفی نمیترسم
اگر ترس داشته باشی نمیتوانی به موفقیت برسی و کشتی را واگذار میکنی بخاطر همین موضوع من نیز از هیچ حریفی واهمه ندارم. البته همه کشتیگیران وقتی میخواهند به روی تشک مبارزه بروند استرس دارند و اگر کسی بگوید ندارم به نظر من حرف درستی نزده است. اگر یک کشتیگیر کمی استرس نداشته باشد نمی تواند خوب مبارزه کند و میبازد. البته به شرطی که این استرس زیاد از حد نباشد.
هیچ وقت از حریفانم نمیترسم .چرا باید از آنها بترسم؟ اگر حقم باشد که پیروز مبارزه شوم مطمئنا به آن میرسم پس دلیلی برای ترس وجود ندارد. در مسابقات جهانی هم اذعان می کنم مقابل حریف آمریکایی کمی ترسیده بودم چون مبارزات او را دیده بودم و خوب بودن او در این امر اثرگذار بود اما وقتی که مقابل او قرار گرفتم آنطور که فکر می کردم نبود و ترسم ریخت.
باید چیزهای زیادی بیاموزم
باید چیزهای زیادی را بیاموزم. برای موفقیت در میدان بزرگی چون المپیک باید ضعفهایم را با کمک کادر فنی تیم ملی برطرف کنم. مثلا اینکه میگویند یکی از ایرادهایم این است که با گارد بالا مبارزه می کنم که باعث میشود حریفان راحت از من زیرگیری کنند را قبول دارم اما بواسطه قامت بلندی که دارم اگر بخواهم با گارد پایین کشتی بگیرم خیلی زود خسته میشوم. البته در مسابقات بعدی تمام سعی ام را میکنم تا این مشکل را تا حد زیادی برطرف کنم.
کشتی یعنی…
کشتی یعنی تحمل زجر و سختی برای رسیدن به موفقیت. واقعا آنطور که باید تاکنون به کشتیگیران با وجود زحمات زیادی که کشیدهاند و افتخارات زیادی که برای کشور بدست آورده اند توجه و رسیدگی نشده است. موفقیتهای کشتی قابل قیاس با رشتههای دیگر نیست و کشتی ایران در دنیا زبانزد است اما حمایتها از این رشته در حد بزرگی آن نبوده است.
دانستنی های جذاب و جالب درباره حسن یزدانی
حسن یزدانی، ملقب به «پلنگ جویبار»، یکی از برجستهترین کشتیگیران تاریخ ایران است که با افتخارات و شخصیت خاص خود، توجه زیادی را جلب کرده است. در ادامه، برخی دانستنیهای جذاب و جالب درباره زندگی، حرفه و ویژگیهای او آورده شده است:
دانستنیهای ورزشی
جوانترین قهرمان المپیک ایران در کشتی: یزدانی در المپیک ۲۰۱۶ ریو (وزن ۷۴ کیلوگرم) در سن ۲۱ سالگی مدال طلا گرفت و به یکی از جوانترین کشتیگیران ایرانی تبدیل شد که به این افتخار دست یافته است.
رقابت افسانهای با دیوید تیلور: رقابت یزدانی با دیوید تیلور، کشتیگیر آمریکایی، یکی از هیجانانگیزترین دوئلهای کشتی جهان است. آنها چندین بار در فینالهای جهانی و المپیک روبهرو شدهاند. یزدانی در سال ۲۰۲۱ تیلور را شکست داد و مدال طلای جهان را گرفت، اما در دیگر دیدارهای مهم (مانند المپیک ۲۰۲۱ و جهانی ۲۰۲۳) تیلور پیروز شد. این رقابت به دلیل نزدیکی امتیازات و حساسیت بالا، شهرت جهانی دارد.
بازگشت پس از مصدومیت شدید: در سال ۲۰۲۳، یزدانی دچار پارگی رباط کتف شد و دو جراحی سنگین را پشت سر گذاشت. بسیاری معتقد بودند بازگشت او به سطح قهرمانی دشوار است، اما او در المپیک ۲۰۲۴ پاریس مدال نقره گرفت و بار دیگر اراده آهنین خود را نشان داد.
رکورد مدالهای متوالی: یزدانی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ در تمام مسابقات جهانی و المپیک (به جز موارد نادر) مدال کسب کرده است، که شامل ۱ طلای المپیک، ۳ طلای جهانی، ۴ نقره جهانی، ۲ نقره المپیک و چندین طلای آسیایی است. این ثبات در سطح بالا کمنظیر است.
تکنیک خاص در کشتی: یزدانی به خاطر سرعت، تکنیکهای انفجاری و اجرای «زیرگیری»های سریع شهرت دارد. او اغلب حریفان را با حملات برقآسا غافلگیر میکند.
دانستنیهای شخصی و فرهنگی
لقب «پلنگ جویبار»: این لقب به دلیل زادگاهش (جویبار، پایتخت کشتی ایران) و سبک مبارزه جسورانه و چابک او به یزدانی داده شده است. جویبار زادگاه بسیاری از کشتیگیران بزرگ ایران است و یزدانی افتخار این منطقه محسوب میشود.
مراسم عروسی سنتی: یزدانی در مهر ۱۴۰۳ (اکتبر ۲۰۲۵) ازدواج کرد و مراسم عروسیاش با رقص سنتی مازندرانی «تکدست» و حضور کشتیگیران معروف مانند کامران قاسمپور و رحمان عموزاد همراه بود. ویدئوهای این مراسم در شبکههای اجتماعی وایرال شد و نشاندهنده اصالت فرهنگی او بود.
فروتنی و محبوبیت: یزدانی به دلیل رفتار متواضعانه و احترام به حریفان، حتی در شکست، بسیار محبوب است. او پس از باخت در فینال المپیک ۲۰۲۴، با وجود ناراحتی، به حریفش تبریک گفت و از هوادارانش عذرخواهی کرد.
علاقه به کشاورزی و دامداری: یزدانی در کنار کشتی، به فعالیتهای سنتی مانند کشاورزی و دامداری در جویبار علاقه دارد. او گاهی در مزرعه خانوادگی کار میکند و این موضوع را بخشی از هویت مازندرانی خود میداند.
تأثیرگذار در شبکههای اجتماعی: یزدانی در اینستاگرام فعالیت دارد و پستهایش درباره تمرینات، مسابقات و فرهنگ مازندرانی طرفداران زیادی را جذب کرده است. او گاهی پیامهای انگیزشی برای جوانان منتشر میکند.
حقایق جالب و کمتر شنیدهشده
شروع کشتی در کودکی: یزدانی از ۱۱ سالگی کشتی را در جویبار آغاز کرد و در ابتدا در اوزان سبکتر (مانند ۴۵ کیلوگرم) کشتی میگرفت. مربیان محلی خیلی زود استعداد او را کشف کردند.
ماجرای چوببازی در عروسی: در مراسم عروسیاش، یزدانی با مهارت در رقص با چوب (بخشی از فرهنگ مازندرانی) همه را شگفتزده کرد. این رقص نمادی از قدرت و چابکی است و هواداران آن را به سبک کشتیگیری او تشبیه کردند.
حمایت از خیریهها: یزدانی بارها در فعالیتهای خیریه، مانند کمک به مناطق محروم مازندران یا حمایت از کودکان بیمار، شرکت کرده است، اما معمولاً این اقدامات را بدون جاروجنجال رسانهای انجام میدهد.
تمجیدهای جهانی: دیوید تیلور، رقیب اصلی یزدانی، بارها او را «یکی از بهترین کشتیگیران تاریخ» نامیده و از قدرت و تکنیک او تمجید کرده است. این احترام متقابل بین دو رقیب، تحسین هواداران جهانی را برانگیخته است.
علاقه به موسیقی محلی: یزدانی به موسیقی سنتی مازندرانی علاقه زیادی دارد و گاهی در مراسم محلی یا خانوادگی، آوازهای محلی میخواند. این موضوع او را به فرهنگ زادگاهش پیوند داده است.
لحظههای بهیادماندنی
واکنش به شکست در المپیک ۲۰۲۱: پس از باخت به تیلور در فینال المپیک توکیو، یزدانی در مصاحبهای گفت: «شرمنده مردم شدم، اما قول میدهم برگردم.» او این قول را با طلای جهانی ۲۰۲۱ عملی کرد.
استقبال باشکوه در جویبار: پس از هر موفقیت بزرگ، مردم جویبار با استقبالهای پرشور از یزدانی تجلیل میکنند. در بازگشت از المپیک ۲۰۱۶، هزاران نفر در خیابانهای جویبار برای او جشن گرفتند.
شوخی با همتیمیها: یزدانی در اردوهای تیم ملی به خوشاخلاقی و شوخی با همتیمیهایش معروف است. ویدئوهایی از او در حال شوخی با کامران قاسمپور یا رحمان عموزاد در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. حسن یزدانی نهتنها به دلیل افتخارات ورزشی، بلکه به خاطر شخصیت فروتن، پیوند عمیق با فرهنگ مازندرانی و ارادهای بینظیر، یک چهره الهامبخش است. از رقص سنتی در عروسیاش تا نبردهای نفسگیر با تیلور، او داستانهایی دارد که فراتر از تشک کشتی است.