کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۵۱۱۴۷
تاریخ خبر:

زینک ماده موثر در سرماخوردگی و کووید-۱۹

میلیون‌ها آمریکایی با شروع سرماخوردگی مکمل‌های زینک (روی) مصرف می‌کنند. اکنون، نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که این ماده مغذی ممکن است در پیامدهای کووید-۱۹نیز نقش داشته باشد. محققان اسپانیایی در کنفرانس اروپایی "ویروس کرونا" گزارش کردند که بیماران مبتلابه کووید-۱۹ بستری شده در بیمارستان با سطح پایین زینک در خون، علائم شدیدتری نسبت به سایر بیماران با میزان طبیعی زینک تجربه می‌کنند.

گروه پژوهشی به سرپرستی دکتر روبرتو گوئری-فرناندز از بیمارستان "دل مار" بارسلونا اعلام کرد: «سطح پایین زینک در هنگام بستری با التهاب بالاتر عفونت کووید-۱۹ مرتبط است.» دکتر لن هوروویتز، متخصص ریه بیمارستان لنوکس هیل نیویورک گفت: «مدت‌هاست که تصور می‌شد زینک سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. توضیح احتمالی در این مطالعه این است که زینک ممکن است دارای اثر ضدالتهابی باشد.»

در مطالعه جدید، نتایج پزشکی در برابر نتایج آزمایش‌های آزمایشگاهی ۲۴۹ بیمار بستری‌شده در بیمارستان در ماه مارس و ماه آوریل قرار گرفت. بیماران به‌طور متوسط ‌۶۳ سال سن داشتند و ۲۱ نفر (۸درصد) به دلیل بیماری درگذشتند. ابتدا میزان زینک تمام بیماران، آزمایش شد و سطح متوسط ‌۶۱ میکروگرم در دسی لیتر خون (میکروگرم در دسی لیتر) بود.

پژوهشگران گزارش کردند: در میان کسانی که به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ درگذشتند، میزان زینک پایین‌تر و به‌طور متوسط ‌فقط ۴۳ میکروگرم در دسی لیتر بود. در مقابل، میزان زینک خون در میان کسانی که در مقابل این بیماری پیروز شدند به‌طور متوسط ‌۶۳ میکروگرم در دسی لیتر بود.

به گفته محققان اسپانیایی، مقادیر بالاتر زینک در خون با مقادیر کمتری از پروتئین‌های پیش التهابی مرتبط بود. به‌طورکلی و پس از کنترل عواملی مانند سن، جنس، شدت بیماری و درمان‌های دریافتی، هر واحد افزایش روی در خون به ۷درصد کاهش احتمال مرگ بیمار در بیمارستان بستگی داشت.

گوئری-فرناندز و همکارانش در کنفرانس خبری گفتند: هنوز این یافته نمی‌تواند علت و معلول را ثابت کند چون گروه مطالعه نسبتا کم بود، بنابراین برای ارزیابی تاثیر درمانی این ارتباط به مطالعات بیشتری نیاز است.

این یافته‌ها به‌صورت آنلاین به‌عنوان بخشی از همایش انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا (ESCMID) در مورد بیماری ویروس کرونا ارائه شد. تحقیقات ارائه‌شده در جلسات پزشکی باید مقدماتی در نظر گرفته شود تا زمانی که در یک مجله معتبر منتشر شود.

کدخبر: ۳۵۱۱۴۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر