به گزارش هفت صبح، پلیس جمهوری چک، توماس ژیریکوفسکی، بنیان‌گذار یکی از بازارهای بزرگ دارک‌نت را در ارتباط با پرونده جنجالی رشوه ۴۵ میلیون دلاری در قالب بیت‌کوین، بازداشت کرد. این پرونده فساد مالی که پیش‌تر در سال جاری میلادی به استعفای پاول بلاژک، وزیر سابق دادگستری این کشور، منجر شده بود، با دستگیری این مجرم سابقه‌دار وارد مرحله جدیدی شده است.

براساس گزارش رسانه‌های محلی، عملیات بازداشت ژیریکوفسکی شامگاه پنجشنبه و با تلاش نافرجام او برای فرار از طریق پشت‌بام خانه‌اش همراه بوده است. گفته می‌شود او این مبلغ هنگفت (معادل ۴۶۸ بیت‌کوین در زمان پرداخت) را به وزیر سابق دادگستری پرداخت کرده بود تا از محکومیت مجدد و بازگشت به زندان جلوگیری کند.

ژیریکوفسکی، برنامه‌نویس و معمار بازار غیرقانونی Sheep Marketplace در دارک‌نت است که در زمینه فروش مواد مخدر و کالاهای تقلبی فعالیت داشت. او در سال ۲۰۱۷ به ۹ سال زندان محکوم شد اما در سال ۲۰۲۱ به دلیل رفتار خوب، به صورت مشروط آزاد شد. با این حال، مقامات قضایی چک هرگز نتوانستند ثروت بیت‌کوینی او را که بیش از ۱,۵۰۰ واحد تخمین زده می‌شود، کشف و ضبط کنند.

این پرونده پس از آن دوباره به جریان افتاد که شرکت تحلیل بلاک‌چین Arkham در ماه مارس گذشته یک تراکنش بزرگ را از کیف پولی مرتبط با ژیریکوفسکی ردیابی کرد؛ این اولین تراکنش کیف پول مذکور در ۹ سال گذشته بود. کارشناسان معتقدند این ماجرا بار دیگر بر شفافیت و قابلیت ردیابی تراکنش‌ها در شبکه بیت‌کوین تأکید می‌کند و نشان می‌دهد که استفاده از این رمزارز برای فعالیت‌های مجرمانه در بلندمدت با ریسک بالای افشا همراه است. دادستان کل کشور ضمن تأیید عملیات پلیس، اعلام کرد که تحقیقات در این زمینه به صورت مستقل ادامه دارد.

برای پیگیری اخباررمزارزاینجا کلیک کنید.