کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۶۰۵۱
تاریخ خبر:

هوش مصنوعی تا ۵ سال دیگر، ۸۰ درصد مشاغل را تصاحب می‌کند

هوش مصنوعی تا ۵ سال دیگر، ۸۰ درصد مشاغل را تصاحب می‌کند

وینود خسلا، سرمایه‌گذار برجسته سیلیکون‌ولی، در گفت‌وگویی تازه هشدار داد که هوش مصنوعی در کمتر از پنج سال آینده قادر خواهد بود ۸۰ درصد از مشاغل ارزشمند را به‌طور کامل انجام دهد؛ پیش‌بینی‌ای که از فروپاشی قریب‌الوقوع شرکت‌های بزرگ حکایت دارد.

به گزارش هفت صبح،  در گفت‌وگویی مفصل با پادکست «Uncapped with Jack Altman»، خسلا که از سرمایه‌گذاران اولیه در استارتاپ‌هایی چون Square و Instacart بوده، از آینده‌ای حرف زد که در آن، شرکت‌های سنتی از جمله غول‌های فهرست Fortune ۵۰۰ توان رقابت با موج خلاقیت مبتنی بر هوش مصنوعی را نخواهند داشت.

از پزشکی رایگان تا ربات خانگی

خُسلا روند پیش‌روی هوش مصنوعی را «بزرگ‌ترین چرخه اختلال تکنولوژیک تاریخ» توصیف کرد و گفت: «تقریباً هر شغل و هر ماده‌ای در حال بازتعریف شدن با محرک هوش مصنوعی است.» او باور دارد در دهه ۲۰۳۰، «تقریباً همه» یک ربات انسان‌نما در خانه خواهند داشت که از آشپزی شروع می‌کند و بعد به دیگر وظایف روزمره می‌پردازد.

در حوزه سلامت، خسلا می‌پرسد: «اگر همه تخصص‌های پزشکی رایگان و در دسترس باشد، سیستم سلامت را چطور بازطراحی می‌کنیم؟» به گفته او، مقاومت نهادهای سنتی و مقررات‌گذارها ممکن است تحول را کند کنند، اما نمی‌توانند جلوی آن را بگیرند.

حذف مشاغل، سقوط غول‌ها

به اعتقاد این سرمایه‌گذار، در دهه پیش رو بسیاری از شرکت‌های بزرگ و شناخته‌شده، با سرعتی بیشتر از گذشته از بین خواهند رفت. او تأکید می‌کند که نوآوری‌های تحول‌آفرین نه از دل شرکت‌های فعلی، بلکه از بیرون آن‌ها خواهد آمد: «کارآفرین‌ها آینده را می‌سازند، نه کارشناسانی که فقط گذشته را ادامه می‌دهند.»

از دیگر پیش‌بینی‌های رادیکال خسلا، حذف نیاز به «کار کردن برای بقا» تا سال ۲۰۴۰ است. به گفته او، «مردم کار خواهند کرد چون می‌خواهند، نه چون باید قسط خانه بدهند.»

در کنار چشم‌انداز تکنولوژیک، خسلا هشدار می‌دهد که رژیم‌های اقتدارگرا ممکن است از هوش مصنوعی نه فقط برای جنگ سایبری یا نظامی، بلکه برای صادرات «قدرت نرم» نیز استفاده کنند.

سایر اخباردانش و فناوریرا از اینجا دنبال کنید.
کدخبر: ۶۰۶۰۵۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر