کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۹۰۶۸۲
تاریخ خبر:
گزارش هفت‌صبح از همدلی مردم بندرعباس در میان دود و آتش

قهرمان بندر شمایید

قهرمان بندر شمایید

پزشک، مشاور، صافکار و حتی موبایل فروش استوری‌هایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند و به مردم سانحه‌دیده در انفجار بندرشهید رجایی خدمات رایگان می‌دهند

هفت صبح، سیما فراهانی| چند روزیست که در بندر، صدای ساز و دهل، جایش را به نوای غصه داده است. صدای غمناک طبل و دمام و سنج، درد را فریاد می‌زند. انفجار، زندگی‌ها را ویران کرده و زخم‌های عمیقی بر تن و روح اهالی خونگرم بندرعباس گذاشته است. در میانه این هیاهوی سوزناک، در همهمه امدادرسانی که در تکاپو برای التیام زخم‌های حادثه دیدگان هستند، مردمانی هم وارد میدان شده‌اند تا سهم خود را به جا آورند.

 

یکی خودروهای آسیب دیده را تعمیر می‌کند، دیگری دست به کار شده تا شاید بتواند روحش را آرام کند. پزشک، تعمیرکار و فروشنده، هرکس به نوعی سهمی در این مهربانی برای خود جدا کرده است. دستان سخاوتمندشان در این روزهای سخت، مرهمی شده است بر زخم‌های حادثه. کمک‌های بی‌دریغشان، لبخند امیدی است بر لبان هموطنانی که زندگی‌شان را از دست داده‌اند.

 

آنها با همدلی صحنه‌ای زیبا از همبستگی و اتحاد ساختند. همه با هم برای التیام درد جنوبی‌ها، تلاش می‌کنند. ثابت کردند که انسانیت هنوز زنده است، که قلب‌های مهربان هنوز می‌تپند. در این روزهای دشوار، قهرمانان واقعی آنها هستند که هرکدام دست به کار شدند تا شاید بتوانند دردی از درد اهالی شهر صبور خلیج دوا کنند. 

 

انفجار و آتش بی‌رحم، زندگی خیلی‌ها را خاکستر کرد، اما نتوانست همدلی و مهربانی را در خاکسترها دفن کند. فضای مجازی پر شد از سیل همدردی‌ها. مردم، بار دیگر ثابت کردند که در رگ‌هایشان، خونِ غیرت و محبت جاریست. در اوج مصیبت، دست یاری به سوی آسیب‌دیدگان دراز کردند. نه از سرِ ترحم، بلکه از سرِ عشق و همدردی. در این شرایط سخت، بسیاری از افراد و گروه‌ها به کمک شتافتند و خدمات رایگان درمانی و تعمیرات را به آسیب‌دیدگان ارائه کردند. 

 

تا آخرین لحظه کنارشان هستم 

پزشکان و کادر درمانی، با عشق و فداکاری، به خط مقدم رفته‌اند تا درد و رنج هموطنان خود را کاهش دهند. آنها نه تنها با دستان خود، زخم‌ها را درمان می‌کنند، بلکه با کلام و نگاه محبت‌آمیز خود، روحیه‌ای تازه به آسیب‌دیدگان می‌بخشند. این همدلی نشان از آن دارد که در کنار هم، می‌توانیم بر هر بحرانی غلبه کنیم. «احمد داودی» یکی از اعضای کادر درمانی است که مهربانی را هدیه می‌کند.

 

او جراح و چشم‌پزشک است که در میان موج مهربانی‌ها نقش خود را ایفا کرده است: «بعد از دیدن این حادثه به عنوان همدردی تصمیم گرفتم در حیطه کاری خودم، خدمتی کرده باشم. البته همکاران دیگرهم همکاری کردند. مثلا پزشک جراح پلاستیک، تصمیم به التیام زخم‌های ایجاد شده روی صورت و بدن حادثه دیدگان گرفت. برخی از درمانگاه‌ها نیز، خدمات درمان سرپایی رایگان انجام می‌دهند.

 

من هم در ویزیت سرپایی و کارهای درمانی چشم و انجام جراحی سرپایی و تجویز دارو کمک می‌کنم. از وقتی در صفحه‌های مجازی، این موضوع را اطلاع رسانی کردم، چند نفر از آسیب دیدگان چشمی به من مراجعه کردند. برخی آسیب‌ها کم و برخی هم شدید بود. ولی اکثرا بهبود کامل پیدا کردند. البته چند درصدی هم نیاز به دوره‌های درمان طولانی‌تر دارند که تا بهبود کامل کنارشان هستیم. تا آخر دوره درمان، همه اقدامات را انجام می‌دهیم. 

 

چند سالی است که در بندرعباس مطب چشم پزشکی دارم و تا به حال پیش نیامده بود که بتوانم خدمتی اینطور گسترده، به مردم انجام دهم. بعد از خبردار شدن گفتم باید حتما کمک کنم. استوری پخش شد و همه مطلع شدند. همچنان هم ادامه می‌دهم و تا آخرین لحظه کنارشان هستم. البته 90 درصد بهبود پیدا کرده‌اند. در این حادثه آسیب چشمی خیلی زیاد بود. کسانیکه خیلی دور بودند موج انفجار آسیب‌های کمی به چشمانشان وارد کرده بود، ولی کسانیکه نزدیک به حادثه بودند، آسیب‌های جدی داشتند. البته خوشبختانه در میان کسانیکه به من مراجعه کردند، نابینا وجود نداشت.»

 

مشاوره رایگان خانم دکتر

مشاوره تلفنی رایگان برخی از پزشکان هم به صورت داوطلبانه تصمیم به تسکین دردهای روحی آسیب‌دیدگان گرفته‌اند. مثلا دکتر«محبوبه فنایی» تصمیم گرفته به کسانیکه پس از این حادثه دچار استرس شده‌اند، مشاوره رایگان دهد. او هم به هفت صبح می‌گوید: « چند وقت پیش به کرمان سفری داشتم. آنجا با حدود بیست نفر آشنا شدم که متاثر از حادثه زلزله بم بودند.

 

از آن سال‌های دور پس از این سانحه و اتفاقاتی که افتاده بود سبک زندگی‌شان را تغییر داده و هنوز هم تاثیرات گذشته روی زندگی آنها مشهود بود. وقتی با آنها صحبت کردم متوجه شدم که پس از این حادثه، کارهای روان درمانی روی آنها انجام نشده بود. مثلا بیشترشان عضو یا اعضای خانواده‌شان را از دست داده بودند و بدون اقدامات درمانی، زندگی خود را در پیش گرفته بودند. برای همین با گذشت این همه سال هنوز هم، تحت تاثیر آن حادثه بودند. برای همین وقتی چنین سانحه‌ای در بندرعباس پیش آمد، اولین چیزی که به ذهنم رسید، کمک‌های روحی و روانی بود. 

 

تصمیم گرفتم به صورت تلفنی به این افراد مشاوره رایگان ارائه دهم تا بتوانم از حالات روحی آنها پیشگیری کنم. تا به حال نیز با چند نفرشان صحبت کرده‌ام. تا آخرش هستم و تا زمانیکه مطمئن شوم حالشان کمی بهتر شده است، رهایشان نمی‌کنم. اینجا در کلینیک ما، همه نوع مشاوره روانشناس به این افراد ارائه می‌دهیم. هرکس در حیطه کاری خودش مشاوره می‌دهد. همه این کارها نیز به صورت تلفنی انجام می‌شود و تصویری با آنها صحبت می‌کنیم. چون ما در تهران هستیم و فرصت نشده که به آنجا برویم و از نزدیک آنها را ببینیم. ولی در همین فرصت نیز تصمیم گرفتیم کمکی کرده باشیم.»

 

تصمیم گرفتم کاری کنم 

تعمیرکاران جوان و باانگیزه نیز با دل‌های پر ازعشق، به یاری آسیب‌دیدگان شتافتند. یکی از آنها «نوید ذاکری» است که با تعمیرات رایگان موبایل، نه تنها گوشی‌های شکسته را تعمیر می‌کند، بلکه امید را به دل‌های شکسته بازمی‌گرداند. این اقدامات کوچک، اما پرمعنا، نشان‌دهنده این است که چگونه می‌توان با یک دست یاری، دنیای دیگری برای دیگران ساخت.

 

این جوان 35 ساله بندرعباسی، در گفت‌وگو با خبرنگار هفت صبح می‌گوید:«شغل اصلی‌ام در شرکت فولاد هرمزگان است. درواقع با جایی که منفجر شد، حدودا 10 کیلومتر فاصله داریم. لحظه حادثه، موج انفجار محل کار ما را هم تحت تاثیر قرار داد. شیشه‌ها شکست و صدای مهیبی شنیدیم. خیلی ترسیدیم. وقتی شدت حادثه را متوجه شدم، تصمیم گرفتم کمکی کرده باشم. خیلی فکر کردم، تا اینکه به این نتیجه رسیدم که گوشی‌های تخریب شده را رایگان تعمیر کنم. شغل دوم من همین است.

 

به صورت آنلاین موبایل فروشی دارم. بعد از این حادثه با بزرگترین مغازه تعمیرات موبایل آنجا هماهنگ کردم تا به خسارت دیدگان حادثه بندرعباس کمک کنم. تا آنها هم بتوانند گوشی‌های خود را تعمیر کنند. البته خودم هزینه این تعمیرات را تقبل می‌کنم. درواقع اگر گوشی تخریب شده باشد، قطعه را با نصف قیمت برایش تهیه می‌کنیم و هزینه دستمزد را هم خودم پرداخت می‌کنم.

 

مثلا اگر گوشی، ال سی دی بخواهد، آن را برایش تهیه می‌کنیم، گوشی را به مغازه تعمیرات موبایل می‌دهم و هزینه دستمزد تعمیرات را هم خودم پرداخت می‌کنم. تنها کاری که می‌توانستم انجام دهم همین بود. تا الان چند نفری پیام دادند و قرار است گوشی‌هایشان را برای تعمیر تحویل بگیرم. اگر قطعه نخواهد به صورت رایگان تعمیر می‌کنم. این مسئله تا هر زمانی که هرکدام از متاثران حادثه بندرعباس دچار خسارت شده باشد، ادامه دارد. بحث پول نیست، من خودم به این کار علاقه داشتم. چون حادثه را از نزدیک دیدم. شرایطشان خیلی بد بود. می‌خواستم کاری برایشان انجام دهم.»

 

می‌خواستم باری از دوششان بردارم 

دکتر «هلیا هادی‌پور» یکی دیگر از ناجیانی است که تصمیم گرفت خدمات رایگان فیزیوتراپی را به مصدومان حادثه ارائه دهد. او هم به خبرنگار هفت صبح می‌گوید: «پس از این ماجرا، بدون معطلی تصمیم گرفتم کاری کنم. 

 

حس انسان دوستانه و وظیفه شغلی‌ام ایجاب کرد که به سراغ مصدومان بروم. می‌دانستم در این ماجرا بسیاری شغلشان را از دست داده‌اند، شوکه‌اند و حال خوبی ندارند. برای همین بهتر است هر طور شده کمکشان کنم و باری از دوششان بردارم. در حال حاضر نیز چند مراجعه کننده داشتم که کارهای درمانی‌شان را انجام می‌دهم و این مسئله تا زمانی که دیگر هیچ مصدومی متاثر از این حادثه وجود نداشته باشد، ادامه خواهد داشت.»

 

آسیب روحی خیلی بیشتر از آسیب جسمی بود 

درست در همان لحظه‌ای که دکتر هادی‌پور این صحبت‌ها را می‌کرد، یکی از سانحه دیدگان نیز به او مراجعه کرده بود. امیررضا عبدی 22 ساله که هنوز در شوک این حادثه به سر می‌برد، از ناحیه کتف آسیب دیده است. او به خبرنگار ما می‌گوید: «زمان حادثه حدودا 600 یا 700 متر با محل اصلی فاصله داشتم. آنجا شاغل هستم. وقتی انفجار صورت گرفت، از ناحیه کتف آسیب دیدم.

 

ولی آنقدر حالم بد بود که اصلا به فکر درمان نیفتادم. بیشتر به فکر همکارانم و کشته‌شدگان بودم. آسیب روحی این سانحه خیلی بیشتر از آسیب جسمی بود. تا اینکه در فضای مجازی با این مرکز آشنا شدم و به آنها مراجعه کردم. فعلا کارهای درمانی‌ام در حال انجام است. این کمک‌ها و اتفاقات، در روحیه آسیب‌دیدگان تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. همینکه می‌دانیم مردم به فکر ما هستند و با ما همدردی می‌کنند، برایمان کافی است. در اینجا بحث پول مطرح نیست، بلکه حس انسان دوستانه و محبتی است که حال آدم را خوب می‌کند.»

 

موج کمک‌ها ادامه دارد 

کمک‌ها اما همچنان ادامه دارد و مردم مهربانی خود را نثار حادثه دیدگان می‌کنند. در یکی از این پیج‌ها، فروشگاه تخصصی محصولات بهداشتی پوست نیز، با ارائه پماد سوختگی به آسیب دیدگان کمک تمام قد خود را اعلام کرده است. پزشک دیگری نیز به آنهایی که در حادثه از ناحیه صورت و دندان آسیب دیدند، برای کمک اعلام آمادگی کرده است.

 

علاوه بر خدمات درمانی، تعدادی از تعمیرکاران خودرو نیز به کمک آسیب‌دیدگان شتافتند. این افراد با ارائه خدمات تعمیراتی رایگان، به بازسازی زندگی روزمره آسیب‌دیدگان کمک کردند. یکی از همین پیج‌ها نوشت: «تصمیم دارم شیشه‌های هر ماشینی که در این سانحه آسیب دیده را به صورت رایگان تقدیم کنم.» این اقدامات نشان‌دهنده نوع‌دوستی و مسئولیت اجتماعی افراد در برابر هموطنان خود بود. همدلی و همکاری مردم در شرایط بحرانی، نشانگر قدرت و استقامت جامعه است.

 

کدخبر: ۵۹۰۶۸۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر