جعفری: آمدهایم بجنگیم، نه تسلیم شویم

در واکنش به گروهبندی دشوار تیم ملی بانوان ایران در جام ملتهای 2026 آسیا، مرضیه جعفری، سرمربی تیم، با نگاهی امیدوارانه از این چالش استقبال کرد و آن را فرصتی برای ارتقاء سطح فوتبال زنان ایران دانست.
به گزارش "هفت صبح" و به نقل از سایت رسمی فدراسیون فوتبال، پس از مشخص شدن گروهبندی رقابتهای جام ملتهای فوتبال بانوان آسیا 2026 و همگروهی ایران با تیمهای قدرتمندی همچون استرالیا، کرهجنوبی و فیلیپین، سرمربی تیم ملی فوتبال بانوان ایران، مرضیه جعفری، واکنش نشان داد.
جعفری در واکنش به قرعه سخت ایران در گروه A اظهار داشت: «همانطور که بسیاری پیشبینی میکردند، تیم ملی بانوان ایران در گروهی بسیار دشوار قرار گرفت؛ گروهی که حضور تیمهای بزرگی مانند استرالیا، کرهجنوبی و فیلیپین، آن را به یکی از چالشبرانگیزترین گروههای این دوره تبدیل کرده است. اما آنچه برای من بهعنوان سرمربی اهمیت دارد، نه سختی قرعه، بلکه نحوه مواجهه ما با این چالش است. ما نباید از بزرگی نام حریفان بترسیم. برعکس، باید از چنین رقابتهایی استقبال کنیم. فوتبال، میدان رویارویی شجاعانه است و پیشرفت زمانی اتفاق میافتد که یک تیم، بدون واهمه در برابر بهترینها قرار بگیرد و خود را در معرض آزمونهای واقعی قرار دهد. بازی با تیمهایی در سطح اول آسیا، همان چیزی است که فوتبال بانوان ایران به آن نیاز دارد. اگر میخواهیم روزی در قامت یک تیم بزرگ آسیایی دیده شویم، باید از حالا یاد بگیریم چگونه مقابل تیمهای بزرگ بایستیم، مقاومت کنیم، بازی کنیم و بجنگیم. این فرصت، فرصتی است برای بالا بردن استانداردها، شناخت نقاط ضعف، و ساختن تیمی با شخصیت رقابتی است. بازی برابر استرالیا، کرهجنوبی یا فیلیپین نباید موجب ترس یا عقبنشینی شود. بلکه باید یاد بگیریم، پیشرفت کنیم و نشان دهیم که ایران حریف آسانی نیست.
این ۸ ماه باقیمانده تا آغاز رقابتها، فرصتی ارزشمند برای ماست تا با اردوهای هدفمند، بازیهای تدارکاتی سطح بالا، کار فنی منظم و تمرینات ذهنی و تاکتیکی، تیمی را آماده کنیم که تفاوت آن با عملکرد گذشتهاش، کاملاً مشهود باشد. ما باید نشان بدهیم که از بازیهای اردن عبور کردهایم و اکنون در مسیر ساختن تیمی با کیفیت و جسارت هستیم. رقابت با تیمهای بزرگ، بخشی از یک هدفگذاری بلندمدت است. اگر بخواهیم فوتبال بانوان ایران به جایگاهی شایسته در قاره برسد، راهی جز تقابل با تیمهای درجه یک آسیا نداریم.
این رقابتها نه تهدید، بلکه یک فرصت واقعی برای محک زدن ماست و ما باید با آغوش باز از آن استقبال کنیم. از لحاظ فنی نیز شناخت نسبی خوبی از تیمهای استرالیا و فیلیپین دارم و با ساختار باشگاهی کرهجنوبی نیز آشنایی دارم. این شناخت، در کنار آمادگی ذهنی و بدنی بازیکنان، کمک خواهد کرد تا بدون واهمه، با اعتماد بهنفس و برنامه وارد زمین شویم. ما آمدهایم که بجنگیم، نه تسلیم شویم. آمدهایم که بگوییم فوتبال بانوان ایران، حریفی جدی و رو به رشد است. در نهایت، من باور دارم که اعتماد بهنفس، پشتکار و آمادگی ذهنی مهمترین ابزار ما در این مسیر است. از بازی با تیمهای بزرگ نباید ترسید؛ باید به آنها بهعنوان فرصتی برای بزرگتر شدن نگاه کرد. این همان مسیری است که ما در تیم ملی بانوان ایران در پیش گرفتهایم.»