کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۷۱۵۷
تاریخ خبر:

مسی، نقاش لحظه‌های طلایی مستطیل سبز

مسی، نقاش لحظه‌های طلایی مستطیل سبز

شاهکار نقاشی مسی در کریستیز حراج می‌شود

هفت صبح، نوشین آذرنگ  |   لیونل مسی، بی‌تردید در زمین فوتبال هنرآفرینی می‌کند. این جادوگر آرژانتینی دنیای فوتبال هرگاه در مستطیل سبز پا به توپ می‌شود، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان نفس‌ها را در سینه حبس می‌کنند؛ کدام  شاهکار هنری چنین ویژگی ندارد؟ هر ضربه او، هر گل تماشایی‌ که به ثبت رسانده، «اشک‌ها و لبخند‌ها» فراوانی آفریده است.

 

اما میان ۸۶۰ گلی که این اسطوره در دو دهه درخشش خود به ثمر رسانده، یک لحظه خاص وجود دارد که حتی خود او را بیش از همه مسحور کرده است. گلی که او در فینال لیگ قهرمانان اروپا در سال ۲۰۰۹ با ضربه سر خیره‌کننده مقابل منچستریونایتد به ثمر رساند، نه‌ تنها یادآور شکوه بارسلونا بود، بلکه اکنون بهانه‌ای است برای پیوند دادن هنر، فناوری و خیرخواهی.

 

رفیک آنادول، هنرمند نام‌آشنای دنیای دیجیتال قرار است این لحظه طلایی را با هوش مصنوعی به یک اثر هنری بی‌نظیر تبدیل کند و آن را در حراج کریستیز به فروش برساند، تا درآمد حاصل از آن برای امورخیریه و آموزش هزینه شود. روزنامه هنر لندن به این رویداد پرداخته است، خبری که نه تنها همه مردم جهان که ایرانیان فوتبال‌دوست و علاقه‌مند به ‌مسی را نیز مشعوف خواهد کرد.

   

بهترین گل لیونل مسی 

لیونل مسی، برای اولین‌بار از میان ۸۶۰ گلی که در طول دو دهه فعالیت درخشان خود به ثمر رسانده، گل مورد علاقه‌اش را انتخاب کرده است. انتخاب این «گل»  بخشی از همکاری هنری با رفیک آنادول، هنرمند برجسته رسانه‌ای است تا درآمد حاصل از آن برای حمایت از خیریه‌های آموزشی جهانی مصرف شود. این اثر هنری که به شکل یک مجسمه داده‌ای خلق خواهد شد در حراجی کریستیز، یکی از معتبرترین موسسات حراج آثار هنری در جهان که در نیویورک و لندن فعالیت می‌کند به فروش می‌رسد. مجسمه داده‌ای، اثری است که با استفاده از داده‌های دیجیتال و الگوریتم‌های هوش مصنوعی خلق می‌شود و معمولا به ‌صورت تصاویر متحرک یا سه‌بعدی نمایش داده می‌شود.

 

مسی ۲۷ مه ۲۰۰۹  برابر با ششم خرداد 1388 این گل را برای بارسلونا مقابل منچستریونایتد به ثمر رساند. یک ضربه سر تماشایی در فینال لیگ قهرمانان اروپا، که در پیروزی بارسلونا و ثبت یکی از درخشان‌ترین فصول تاریخ فوتبال مدرن تاثیر بی‌بدیلی داشت. این موفقیت، مسی را در کنار اسطوره‌هایی چون پله، دیه‌گو مارادونا و کریستیانو رونالدو، در زمره بزرگ‌ترین بازیکنان تاریخ قرار داد.

 

 از زمین سبز به بوم دیجیتال 

رفیک آنادول، که در پنج سال گذشته به دلیل خلق مجسمه‌های داده‌ای مبتنی بر هوش مصنوعی شهرت جهانی کسب کرده، قرار است این گل را به یک اثر هنری دیجیتال تبدیل کند. این اثر با امضای مسی و آنادول خلق شده، از ۱۱ ژوئن تا ۲۵ ژوئیه در حراجی آنلاین کریستیز نیویورک برای فروش عرضه خواهد شد. عواید این حراجی به برنامه «یک گل برای زندگی» اختصاص می‌یابد که با همکاری بنیاد اینترمیامی و یونیسف، به حمایت از برنامه‌های آموزشی باکیفیت برای کودکان در پنج کشور آمریکای لاتین و کارائیب می‌پردازد.

 

آنادول برای خلق این اثر، با اجازه مسی، از میلیون‌ها داده مرتبط با این گل استفاده خواهد کرد.  مسی در بیانیه‌ای مطبوعاتی گفت: «انتخاب تنها یک گل از میان همه گل‌هایم کار بسیار دشواری است. هر گل به ‌نحوی خاص و برخی از آن‌ها به دلیل اهمیت یا خاطرات فوق‌العاده‌ای که زنده می‌کنند، ویژه‌اند. اما انتخاب یک گل به ‌عنوان محبوب‌ترین، برای خلق این پروژه منحصربه‌فرد ارزشش را داشت. هدف بزرگی پشت این کار است و من از حضور در آن بسیار خوشحالم».

 

   گل، هنر، خیرخواهی

آنادول در گفت‌وگو با روزنامه هنر لندن توضیح داد: «مسی و بنیاد اینترمیامی به دنبال خلق اثری خیرخواهانه و زیبا بودند. او بهترین خاطره‌اش را اهدا کرد تا ما بتوانیم احساسات و داده‌های این لحظه را به اثری هنری تبدیل کنیم». او افزود که چند ماه پیش با مسی ملاقات کرده و گفت‌وگوی جذابی داشته‌اند؛ «تیم مسی از کارهای ما، از جمله حمایت از جوامع بومی مانند قوم یاواناوا، گروهی بومی در آمازون برزیل که سبک زندگی آن‌ها با طبیعت گره خورده است و نوآوری‌هایمان در فناوری، الهام گرفته بود».

 

آنادول تأکید کرد که با اجازه مسی، از الگوریتم‌های پیشرفته برای خلق این اثر استفاده خواهد شد. او پیش‌تر در سال ۲۰۲۴ با همکاری ترکیش ایرلاینز پروژه «پرتره درونی» را اجرا کرد که در آن، داده‌های فعالیت مغزی افرادی را که برای اولین‌بار به مقاصد رؤیایی خود سفر می‌کردند، به آثار هنری دیجیتال تبدیل کرد.

 

یکی از این افراد، توئیکورو از قوم یاواناوا بود که به توکیو سفر کرد و آنادول با ثبت واکنش‌های مغزی او برابر شلوغی شهر، اثری خلق کرد که تضاد بین زندگی آرام قبیله‌ای و هیجان شهر توکیو را به تصویر می‌کشید. پروژه مسی نمونه‌ای است از پیوند هنر، فناوری و ورزش، همچنین با حمایت از آموزش کودکان می‌کوشد آینده کودکان را در مناطق محروم رنگ بهتری ببخشد. اثری که درنهایت خلق می‌شود، یادمانی دیجیتال از یکی از درخشان‌ترین لحظات تاریخ فوتبال خواهد بود که با هدفی والا به جهانیان عرضه می‌شود.

 

تازه‌ترین تحولاتفرهنگیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۰۷۱۵۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر