کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۱۶۸۱۴
تاریخ خبر:
تغییر ساختار در وزارت نفت؛

انتقال «قلک» به قلب شرکت ملی نفت

انتقال «قلک» به قلب شرکت ملی نفت

از سوئیس تا تهران؛ معصومیان پس از یک دهه مدیریت مالی در شرکت نیکو، حالا منابع میلیاردی شرکت ملی نفت را مدیریت می‌کند.

 روزنامه کیهان پیش‌تر خبر داده بود که علی‌محمد معصومیان، مدیر باسابقه حوزه مالی در صنعت نفت، با حکم وزیر نفت به عنوان عضو اصلی هیأت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران منصوب شده است. معصومیان پیش‌تر به مدت یک دهه مسئول مالی شرکت نیکو بوده و اکنون نیز با حمایت مستقیم وزیر و تأیید هیأت‌مدیره، سمت مدیر مالی شرکت ملی نفت را بر عهده گرفته است.

به گزارش هفت صبح، شرکت نیکو (Naftiran Intertrade Company) بازوی بازرگانی خارجی شرکت ملی نفت ایران است که دفتر مرکزی آن در سوئیس قرار دارد و وظیفه اصلی‌اش فروش نفت خام، میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی ایران در بازارهای بین‌المللی و مدیریت عواید حاصل از آن است. این شرکت به دلیل نقش کلیدی در نقل‌وانتقال وجوه حاصل از فروش، همواره یکی از حساس‌ترین و استراتژیک‌ترین بخش‌های وزارت نفت محسوب می‌شود. در دوره مدیریت مالی معصومیان، درآمدهای حاصل از فروش نفت و فرآورده‌ها تحت نظر و مدیریت مستقیم او قرار داشت.

برخی منابع رسانه‌ای، معصومیان را به دلیل نقشش در مدیریت منابع مالی، «قلک اصلاح‌طلبان» توصیف کرده‌اند. بر همین اساس در تراکنش‌های سالانه شرکت ملی نفت، حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار منابع مالی از مسیر مدیریت او عبور می‌کند که تخمین زده می‌شود بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار آن در پایان سال دست‌نخورده باقی می‌ماند.

منتقدان می‌گویند تغییر ساختار اخیر در وزارت نفت نه با هدف بهبود فرآیند فروش نفت، بلکه برای اطمینان از باقی ماندن منابع مالی در دست همان فردی صورت گرفته که سال‌ها در شرکت نیکو مسئول این مأموریت بوده است. به گفته این منتقدان، معصومیان «قلک» مطمئنی برای برخی جریان‌ها و افراد صاحب‌نفوذ به شمار می‌آید.

ظاهرا اگر معصومیان روزی به شرکت فلات قاره نقل مکان کند شاید دور از ذهن نباشد که صادرات نفت ایران را در شرکت فلات قاره ببینیم.

برای پیگیری اخبارسیاسیاینجا کلیک کنید.
کدخبر: ۶۱۶۸۱۴
تاریخ خبر:
ارسال نظر