کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۶۱۶۱
تاریخ خبر:

وزیر بحران پزشکیان | از زندگی حسین سیمایی‌ چه می‌دانیم؟

وزیر بحران پزشکیان | از زندگی حسین سیمایی‌ چه می‌دانیم؟

حسین سیمایی‌صراف با مدیریت وزارت علوم، چهره شاخص این روزها در فضای سیاسی و علمی است

هفت صبح| روز شنبه به‌طور قطع، روز حسین سیمایی‌صراف بود. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت مسعود پزشکیان که شامگاه جمعه سفرش به عربستان را نیمه‌تمام گذاشت و به تهران بازگشت تا بتواند ماجرای قتل یک دانشجوی دانشگاه تهران در نزدیکی خوابگاه کوی دانشگاه که باعث اعتراضاتی در این خوابگاه مشهور شد را رفع و رجوع کند. 

 

او تا پاسی از بامداد روز شنبه در سر صحنه قتل به بررسی آن پرداخت و صبح به جلسه هیات رئیسه دانشگاه تهران رفت و پس از آن در مجلس ختم این دانشجو شرکت کرد و جلسه‌ای هم با نمایندگان دانشجویان داشت و اظهارنظرهای قاطعی هم در صیانت از فضای دانشگاه داشت که باعث برخی انتقادات از سوی اصولگرایان هم شد. اما از زندگی او چه می‌دانیم؟

 

یک:  حسین سیمایی‌صرّاف متولد سال ۱۳۴۷ در مشهد است.

 

دو:  خانواده مومن و موثق و البته بازاری داشت. پدرش حاج علی‌اکبر یکی از فعالان مبارزه علیه حکومت پهلوی هم بود. 

 

سه:  او در سال ۱۳۶۰ سیکل خود را گرفت و وارد حوزه علمیه مشهد شد ولی تحصیلات مدرسه را رها نکرد و همزمان به صورت آزاد در دبیرستان هم تحصیل کرد. 

 

چهار: با این حال آغاز جنگ عراق علیه ایران باعث شد وظیفه دیگری را هم به عهده بگیرد و آن هم حضور در جبهه بود. این حضور باعث جانبازی او در عملیات کربلای ۲ شد.  

 

پنج: درس اما همچنان در کانون توجه سیمایی بود. در حوزه درس می‌خواند ولی در ۱۹ سالگی در کنکور هم شرکت کرد و با رتبه تک‌رقمی در رشته حقوق دانشگاه تهران پذیرفته شد. این باعث مهاجرت او به سمت مرکز شد. همزمان تحصیل در مقطع کارشناسی و دروس حوزه را دنبال کرد. 

 

شش: نتیجه این شد که او توانست تا سال ۱۳۸۰ دروس حو‌زوی را تا سطح خارج فقه پیش ببرد. اساتید او در حوزه افراد شاخصی بودند. مثل آیات عظام حسین وحید خراسانی، میرزا جواد تبریزی، سید‌محمود هاشمی شاهرودی و حسینعلی منتظری. سیمایی تقریرات یا همان جزوه درس برخی از این مراجع را آماده کرد. 

 

هفت: در دانشگاه نیز او توانست پس از اخذ مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد در رشته حقوق خصوصی از دانشگاه تربیت مدرس و دکترای حقوق خصوصی از دانشگاه شهید بهشتی بگیرد. 

 

هشت: او از سال ۱۳۷۶ تاکنون به تدریس در دانشگاه‌ها من‌جمله دانشکده حقوق دانشگاه قم و دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد می‌پردازد و در حال حاضر عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی است. 

 

9. سیمایی تا پیش از دولت حسن روحانی بیش از هر چیز یک چهره علمی بود و با حدود ۵۰ کتاب، تقریبا همه جوایز پژوهشی معتبر کشور را برده بود. از کتاب سال حوزه گرفته تا منتخب جشنواره بین‌المللی فارابی در حوزه علوم انسانی شدن و رتبه اول بیست و سومین کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران.

 

10. در دولت حسن روحانی او ابتدا مدیرکل دفتر حقوقی وزارت علوم شد و سپس قائم‌مقام معاون حقوقی رئیس‌جمهور و سپس در دولت دوازدهم به عنوان معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری منتخب شد و در همین دولت و نیز در بخشی از دولت سیزدهم دبیر هیات دولت جمهوری اسلامی ایران شد تا اینکه در دولت چهاردهم یعنی دولت مسعود پزشکیان مجلس به سیمایی‌صراف با ۲۲۱ رای به عنوان وزیر علوم اعتماد کرد.

 

کدخبر: ۵۷۶۱۶۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر