کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۵۵۶۲
تاریخ خبر:

ش‍ریفه محمدی برای بار دوم به اعدام محکوم شد

ش‍ریفه محمدی برای بار دوم به اعدام محکوم شد

شریفه محمدی، فعال کارگری، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت برای بار دوم به اعدام محکوم شده است

گروه‌های حقوق بشری ایرانی خبر می‌دهند که حکم اعدام ش‍ریفه محمدی، فعال کارگری برای بار دوم تایید شده و جان این زندانی در خطر است.

کمپین دفاع از شریفه محمدی و سازمان حقوق بشری هه‌نگاو روز پنج‌شنبه ۲۵ بهمن ماه به نقل از محمدرضا نظری‌نژاد و محمدرضا سروری، وکلای خانم محمدی، از صدور مجدد حکم اعدام علیه خانم محمدی خبر دادند. این حکم نتیجه اعاده دادرسی این عضو پیشین کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری است.

مجموعه فعالان حقوق بشر ایران، نیز شریفه محمدی، فعال کارگری که در حال حاضر در زندان لاکان رشت به سر می‌برد، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب این شهر برای بار دوم به اعدام محکوم شده است.

این حکم پیشتر در دیوان عالی کشور نقض و پرونده خانم محمدی به شعبه هم عرض ارجاع داده شده بود.

بنا بر این گزارش، بر اساس حکمی که توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی درویش‌گفتار صادر و روز پنج‌شنبه به وکلای خانم محمدی ابلاغ شده، او از بابت اتهام «بغی» یا شورش مسلحانه از طریق عضویت در یکی از گروه‌های اپوزیسیون به اعدام محکوم شده است.

عضویت در «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری» به عنوان مصداق اتهام شریفه محمدی اعلام شده و دادگاه انقلاب، اتهام «عضویت در حزب کومله» را نیز به این فعال کارگری منتسب کرده است.

شریفه محمدی اواسط تیرماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب رشت به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شده بود اما مهرماه این حکم در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور نقض شد و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت ارجاع شد و اواخر آذر نیز دادگاه رسیدگی تشکیل جلسه داد.

شریفه محمدی، فعال کارگری و عضو پیشین «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری» آذرماه ۱۴۰۲ توسط مأموران اطلاعات در منزل خود بازداشت شد.

هرانا نوشته که پیشتر یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم محمدی گفته است که «شریفه تا سال ۱۳۹۲ عضو انجمن تشکل‌های کارگری بوده و این انجمن ارتباطی با گروه کومله ندارد»؛ گروهی که به اتهام عضویت در آن به صدور حکم «بغی» برای خانم محمدی منجر شده است.

کمپین دفاع از شریفه محمدی نیز اتهام عضویت در کومله از طریق عضویت در کمیته هماهنگی برای خانم محمدی را کاملا بی اساس دانسته و تاکید کرده که پیشتر نیز بارها اعلام شده کمیته هماهنگی یک تشکل مستقل کارگری است و به هیچ گروه سیاسی وابستگی ندارد.

دختر عمه شریفه، ویدا محمدی، پیشتر به رادیو فردا گفته بود هرچند کمیته هماهنگی یک نهاد قانونی بود و شریفه نیز با سازمان‌های سیاسی مرزبندی مشخص و شفاف داشت اما او به خاطر پسرش از آن فاصله گرفته و استعفا کرده بود.

یدالله صمدی، عضو سابق و سخنگوی وقت «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری» به رادیو فردا گفته است: «فعالیت کمیته هماهنگی در ایران رسمی و علنی بود. کمیته از اساس با فعالیت زیرزمینی و مخفیانه مخالف بود و فعالیت آن طبق اساس‌نامه این موضوع را تأیید می‌کند».

محمود صالحی، از اعضای مؤسس این کمیته نیز پیشتر نوشته بود «اگر عضویت در کمیته هماهنگی، بغی است بیایید ما را نیز دستگیر کنید، چون ما هم زمانی عضو کمیته بودیم.»

علاوه‌بر محمود صالحی، محمد عبدی‌پور و محسن حکیمی نیز هنوز در ایران هستند. آن‌ها در اوایل دهۀ ۱۳۸۰ به همراه گروه بزرگ‌تری از فعالان کارگری شناخته‌شده، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری را تأسیس کردند.

 

منبع: رادیو فردا
کدخبر: ۵۷۵۵۶۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر