پروندههای مهم شهیدان رازینی و مقیسه قبل از ترور؛ از بابک زنجانی تا نسرین ستوده
قاضی محمد مقیسه، رئیس شعبه ۵۳ دادگاه انقلاب صبح دیروز در یک حمله مسلحانه همراه با قاضی علی رازینی به شهادت رسید
صبح دیروز، 29 دی ماه 1403، قاضی محمد مقیسه، رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور، در یک حمله مسلحانه به همراه قاضی علی رازینی به شهادت رسیدند. قاضی مقیسه که متولد 1335 بود، یکی از قاضیهای برجسته و معروف در پروندههای امنیتی به شمار میرفت و رئیس شعبه ۵۳ دادگاه انقلاب بود.
فعالیت قضائی خود را از اوایل انقلاب اسلامی آغاز کرده و در سال 64 به عنوان ناظر زندان قزل حصار منصوب شد و سپس مسئولیت دادیاری و ناظر زندان رجاییشهر کرج را بر عهده گرفت. قاضی مقیسه بیش از 30 سال در دادگاه انقلاب فعالیت کرد و در محاکمات سیاسی و اقتصادی مهم زیادی نقش ایفا کرد. او همچنین در طول 8 سال دفاع مقدس در جبهههای جنگ حضور داشت.
برخی از پروندههای مهمی که قاضی مقیسه به آنها رسیدگی کرد، شامل پرونده رهبران بهایی، اغتشاشگران سال 88، ابوالفضل قدیانی، مصطفی تاجزاده، مهدی هاشمی و فساد نفتی بزرگ میشود. علاوه بر این، او پروندههای مهم امنیتی بسیاری را در سالهای اخیر رسیدگی کرده بود که از جمله آنها میتوان به حکم صادر شده برای نسرین ستوده و مدیر آپارات اشاره کرد.
قاضی مقیسه در فهرست تحریمهای دولت ایالات متحده آمریکا قرار داشت و در اواخر دوران فعالیتش در برخی از حساسترین پروندههای کشور حکم صادر کرده بود.