کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۴۶۷۶۱
تاریخ خبر:
شلیک به سارق پرشیا موقع دستگیری

نمایش چهره واقعی جرم‌های پایتخت

نمایش چهره واقعی جرم‌های پایتخت

طرح پلیس آگاهی تهران مجموعه‌ای از سارقان، کلاهبرداران و متهمان خشن را شناسایی و بازداشت کرد

هفت صبح| صبح یک روز سرد پاییزی است که باز هم متهمان دستگیر شده در طرح پلیس آگاهی تهران در محوطه پلیس آگاهی به صف شده‌اند. متهمانی با جرایم سنگین و خشن. از گوشی قاپی و سرقت منزل گرفته تا باند تبهکاران سرقت‌های مسلحانه سریالی.بسیاری از این متهمان برای چندمین بار است که دستگیر می‌شوند. زندان رفته و حبس کشیده‌اند اما برایشان درس عبرتی نشده است و همین حکایت از بی‌رمق بودن مجازات‌ها دارد که بازدارنده نیستند.

 

ماموران پلیس برای دستگیری متهمان جانشان را کف دستشان می‌گیرند و گاهی در عملیات دستگیری مورد حمله آنها هم قرار می‌گیرند. برای همین هم با استفاده از قانون به‌کارگیری سلاح اقدام به تیراندازی می‌کنند برای زمینگیر کردن متهم. در ادامه این گزارش گفت‌وگوی خبرنگار هفت‌صبح با متهمان برخی پرونده‌های جنجالی این طرح را بخوانید.

 

 طلا بده دلار تقلبی ببر

اواسط مهر ماه همین امسال بود که گزارش سرقت مسلحانه چهار و نیم کیلوگرم طلا در یکی از مناطق غربی تهران به دست کارآگاهان اداره یکم پلیس آگاهی تهران رسید. مالباختگان در گزارش ابتدایی خود به ماموران پلیس گفته بودند که قصد معاوضه مقدار قابل توجهی از طلاهای خود با دلار را داشتند که به این منظور در فضای مجازی با افرادی که ادعا می‌کردند مبلغ مورد نظر را برای خرید طلا در اختیار دارند قرار می‌گذاشتند.

 

خریداران که در واقع به قصد سرقت با مالباختگان قرار می‌گذاشتند در ابتدا به آنها می‌گفتند که در ازای طلا به آنها دلار می‌دهند. سرهنگ کارآگاه مرتضی نثاری، معاون جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار هفت‌صبح در مورد این ماجرا توضیح داد:«باند هشت نفره‌ای که با استفاده از سلاح گرم و دلار تقلبی اقدام به سرقت طلاهای شهروندان می‌کردند با رصد اطلاعاتی ماموران پلیس به دام افتادند.

 

شیوه و شگرد این افراد به این صورت بود که به عنوان خریدار طلا با طعمه‌های خود قرار می‌گذاشتند اما به جای مبلغ خرید طلا دلار تقلبی تحویل می‌دادند. اگر صاحب مال متوجه موضوع می‌شد با استفاده از اسلحه آنها را تهدید کرده و اقدام به ربایش طلاها می‌کردند. این افراد از یکی از استان‌های شرق کشور 47 بسته دلار تقلبی به تهران آورده ‌و در تهران و کرج و قزوین اقدام به اعمال مجرمانه کرده بودند.»

 

متهم این پرونده نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت:«دلارهایی که تحویل مشتریان می‌دادیم از این پول‌های تقلبی بود که با آرم مبارک باد چاپ می‌شوند. ما روی آنها پول واقعی می‌گذاشتیم تا صاحب طلاها در نگاه اول متوجه ماجرا نشود.» این متهم ادامه داد:«اگر کسی مقاومت می‌کرد با تهدید اسلحه طلاها را می‌گرفتیم. از کل این سرقت‌ها تنها 5 سکه طلا نصیب من شد. قبلا در کار املاک بودم و به خاطر وسوسه رفقایم دست به این کار زدم.»

 

 کلاهبرداری با وعده تحویل خودرو

وعده تحویل دادن ماشین بدون شرکت در قرعه‌کشی برای هر کسی می‌تواند یک وعده شیرین وسوسه‌انگیز باشد. کلاهبرداری که بعد از 75 فقره فریب مردم با همین وعده توانسته بود ارقام میلیاردی به جیب بزند توسط ماموران پلیس آگاهی تهران دستگیر شد.این متهم با همدستی همسر خود و با استفاده از کارت‌های بانکی همسرش در سایت دیوار کارگزاران خودرو را شناسایی کرده و به آنها وعده ترخیص خودرو می‌داد. او خودش را نماینده ایران خودرو جا می‌زد و با مدارک و مستندات جعلی اعتماد طعمه‌هایش را جلب می‌کرد اما بعد از اینکه اولین رقم از سوی مالباخته به حساب او واریز می‌شد غیبش می‌زد و آن موقع بود که دستش برای مالباخته رو می‌شد اما دیگر خیلی دیر بود.

 

باند تبهکاران تا زمان دستگیری 75 نفر را سرکیسه کردند. یکی از مالباختگان این باند کلاهبرداری خانم جوانی است که در مورد نحوه به دام افتادن خود می‌گوید:«من جویای کار بودم که با یک آگهی کارگزاری خودرو برخورد کردم غافل از اینکه این آگهی تقلبی بود و نمی‌دانستم. زمانی که تماس گرفتم این متهم جواب داد و به من وعده داد که علاوه بر کاریابی می‌تواند یک خودروی دیگنیتی هم به من خارج از نوبت بدهد.خیلی خوشحال بودم و خودم را در آستانه رسیدن به آرزوهایم می‌دیدم برای همین با متهم قرار گذاشتم.

 

او خودش را نماینده ایران خودرو معرفی کرد و با من مقابل ایران خودرو قرار گذاشت و وانمود می‌کرد که از آنجا بیرون آمده است. بعد لپ‌تاپش را باز کرد و مدارک جعلی را به من نشان داد که دیگر شکی برایم باقی نمانده بود که راست می‌گوید. او در ابتدا از من خواست 150 میلیون تومان به او بپردازم.

 

بعد به من تبریک گفت و می‌گفت خودت را صاحب خودرو بدان حتی به من گفت باید شیرینی ماشینت را بدهی و من یک روز او را به ناهار دعوت کردم که یک پرس شیشلیک هم خورد اما در دومین مرحله‌ای که از من پول خواست ناگهان شک کردم و فکر می‌کردم شاید کاسه‌ای زیر نیم کاسه باشد چون بابت پرداخت قبلی هیچ چیزی به دستم نرسیده بود. بعد از چند روز این آقا غیبش زد و من فهمیدم عجب کلاهی سرم رفته برای همین از او شکایت کردم.»

 

 شلیک به سارق پرشیا موقع دستگیری

از چندی قبل شکایت‌های سریالی شهروندان غرب تهران با موضوع سرقت پژو پرشیا به دست ماموران اداره دوم پلیس آگاهی تهران رسید. نحوه سرقت‌ها نشان می‌داد که عامل همه آن‌ها یک باند است. با رصد اطلاعاتی این باند شناسایی و موقع دستگیری با قمه به سمت ماموران حمله کردند که سبب شد ماموران ناچار به تیراندازی شوند.

 

به این ترتیب سارق خودرو بعد از اینکه مورد اصابت 5 گلوله قرار گرفت زمینگیر شده و به دام افتاد. متهم گفت: «خودروهای ایرانی به خصوص پرشیا که در سطح غرب تهران در خیابان پارک شده بودند می‌ربودیم و مالخر برای فروش آن پیدا کرده بودیم که هر خودرو را با 7 درصد رقم واقعی از ما خریداری می‌کرد.»

 

تازه‌ترین تحولاتحوادثرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۶۴۶۷۶۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر