کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۴۰۱۶
تاریخ خبر:

خورشید مصنوعی چین؛ تهدیدی برای آینده انرژی جهانی

خورشید مصنوعی چین؛ تهدیدی برای آینده انرژی جهانی

پس از دیپ‌سیک، غرب از پیشتازی چین در ساخت خورشید مصنوعی و تولید انرژی پاک نگران است.

چالش جدیدی که دیپ‌سیک ایجاد کرده، پیشتازی آمریکا در زمینه هوش مصنوعی را به خطر انداخته و به رکود بازار سهام ایالات متحده منجر شده است. این تحولات به‌طور مشابه با پروژه خورشید مصنوعی چین، در حال تکرار است.
تصاویر ماهواره‌ای اخیر از شهرستان یانگ‌چین در چین، نشان‌دهنده ساخت یک مرکز تحقیقاتی عظیم همجوشی هسته‌ای لیزری است که به شکل یک ساختمان ایکس با چهار بال بیرون زده از مرکز آن طراحی شده است. این مرکز، برای انجام آزمایشات همجوشی هسته‌ای به‌منظور تولید انرژی با استفاده از لیزر ساخته می‌شود. در این تأسیسات، لیزرهای پرقدرت از چهار جهت به محفظه مرکزی شلیک می‌کنند تا گلوله‌های سوخت را به دمایی بالغ بر 100 میلیون درجه سانتی‌گراد برسانند و فرآیندی مشابه واکنش‌های طبیعی خورشید برای تولید انرژی انجام دهند.
این تکنولوژی می‌تواند در صورت موفقیت‌آمیز بودن، نه‌تنها شبیه‌سازی انفجارهای هسته‌ای برای تحقیقات نظامی را امکان‌پذیر کند، بلکه منبعی از انرژی سبز، پایدار و بدون آلودگی تولید کند. تا به امروز، محققان آمریکایی پیشتاز در این حوزه بودند، اما اکنون این موقعیت به‌طور جدی در معرض تهدید قرار گرفته است. زیرا تأسیسات چین در مقایسه با آزمایشگاه ملی لارنس لیورمور کالیفرنیا، 50 درصد بزرگ‌تر است و با توجه به این پیشرفت‌ها، چین به‌زودی از غرب در این عرصه پیشی خواهد گرفت.
چین، با جدیت بیشتری به مسابقه ساخت منابع انرژی پاک وارد شده است و فرهنگستان علوم این کشور هفته گذشته اعلام کرد که دانشمندان چینی موفق به فعال‌سازی خورشید مصنوعی خود به مدت 1066 ثانیه شده‌اند که دو برابر رکورد قبلی است. این دستاورد نشان‌دهنده پیشرفت چشمگیر چین در این زمینه است.
همجوشی هسته‌ای برخلاف شکافت هسته‌ای که در آن اتم‌ها شکسته می‌شوند تا انرژی آزاد کنند، به معنای وادار کردن دو اتم هیدروژن برای پیوستن به هم و تشکیل یک عنصر واحد مثل هلیوم است که در این فرآیند انرژی زیادی تولید می‌شود. یکی از مزیت‌های این روش، تولید انرژی بی‌پایان و بدون ضایعات پرتوزا است که برخلاف شکافت هسته‌ای که می‌تواند خطراتی به همراه داشته باشد، به‌عنوان یک منبع پاک و پایدار شناخته می‌شود.
چین تلاش‌های خود را در این زمینه از دو دهه پیش آغاز کرده و به‌دنبال همکاری‌های بین‌المللی با کشورهای غربی، حالا به دانش فنی بومی و استقلال کامل در این حوزه دست یافته است. خورشید مصنوعی چین می‌تواند علاوه بر تولید انرژی پاک، تأمین‌کننده برق مورد نیاز برای مراکز داده پرمصرف در حوزه هوش مصنوعی باشد. در حالی که ایالات متحده با چالش‌های بزرگی در این زمینه مواجه است و به‌ویژه از نظر منابع مالی نسبت به چین عقب‌افتاده است. به‌طور خاص، ایالات متحده نصف هزینه‌ای که چین برای تحقیق و توسعه در حوزه همجوشی هسته‌ای صرف می‌کند، در این حوزه هزینه می‌کند.

منبع: فارس
کدخبر: ۵۷۴۰۱۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر