کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۳۶۹۲
تاریخ خبر:

پرونده جهانی شدن روستای کندوان روی میز یونسکو قرار گرفت

پرونده جهانی شدن روستای کندوان روی میز یونسکو قرار گرفت

نواداد برای ثبت جهانی روستای زیبای کندوان ابراز امیدواری کرد.

معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از بررسی ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان در شهرستان اسکو از سوی یونسکو خبر داد.

کندوان در مسیر ثبت جهانی یونسکو

 

وحید نواداد، معاون میراث فرهنگی استان، اعلام کرد که پرونده ثبت جهانی این روستا در وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال بررسی است و اقدامات لازم برای مستندسازی و تهیه طرح موردنظر انجام شده است.

افتخار جهانی برای کندوان

 

این روستای بی‌نظیر در مهرماه ۱۴۰۲، در اجلاس سازمان جهانی گردشگری ملل متحد (UNWTO) در سمرقند ازبکستان، عنوان بهترین روستای گردشگری جهان را کسب کرد. کندوان، به عنوان نخستین روستای ثبت‌شده گردشگری ایران، به مقصد اصلی گردشگران ورودی به آذربایجان شرقی تبدیل شده است.

تداوم تلاش‌ها برای ثبت جهانی

 

نواداد، ثبت کندوان در فهرست جهانی گردشگری ملل متحد را گامی مهم برای پذیرش آن در فهرست یونسکو دانست و ابراز امیدواری کرد که این روستا در سال جاری میلادی در فهرست موقت یونسکو قرار گیرد. وی این اقدام را موفقیتی بزرگ برای میراث فرهنگی و گردشگری ایران توصیف کرد.

وی از فعالیت حدود ۶۰ واحد بومگردی در روستای کندوان خبر داد و افزود: در صدد هستیم این واحدهای بوم گردی را در طول سال افزایش دهیم تا در صورت ورود حجم بیشتری از گردشگران در این خصوص مشکلاتی به وجود نیاید.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری در کندوان

 

در حال حاضر، حدود ۶۰ واحد بوم‌گردی در این روستا فعال هستند و برنامه‌هایی برای افزایش این ظرفیت جهت پذیرش بیشتر گردشگران در نظر گرفته شده است.

ویژگی منحصربه‌فرد کندوان

 

کندوان یکی از سه روستای صخره‌ای جهان است که نمونه‌های مشابه آن تنها در آمریکا و ترکیه وجود دارد. با این حال، برخلاف این دو منطقه، زندگی در کندوان همچنان جریان دارد و این موضوع، آن را به اثری کم‌نظیر در جهان تبدیل کرده است.

قدمت تاریخی کندوان

 

خانه‌های کندوان که در دل صخره‌های کله‌قندی کوه سهند ساخته شده‌اند، نمادی از سخت‌کوشی مردم این منطقه هستند. بر اساس تحقیقات، قدمت این صخره‌ها به ۷ هزار سال پیش و سکونت در آن به حدود ۱۵۰۰ سال قبل بازمی‌گردد. این روستا در ۱۵ اردیبهشت ۱۳۷۶ به شماره ۱۸۵۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

 

 

 

کدخبر: ۵۷۳۶۹۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر