سه دلیل اصلی ریزش سنگین بورس
چند عامل مختلف میتواند توضیحدهنده وضعیت منفی این روزهای بورس باشد
بورس در ابتدای هفته با فشار فروش شدید روبرو است. روند منفی بازار سهام در حالی از هفته گذشته ادامه دارد که صفهای فروش، بهویژه در نمادهای بزرگ، ترس را در بین فعالان بازار به وجود آورده
فارس نوشت: ارزش معاملات خرد به کمترین سطح از آبانماه رسید. درحالیکه بازار تحتتأثیر اخبار سیاسی قرار داشت، وزیر صمت از برنامههای دولت برای کاهش قطعی برق صنایع با استفاده از انرژی خورشیدی خبر داد.
چرا بورس می ریزد؟
حمید گنج خانی، کارشناس بازار سرمایه، در مورد شرایط امروز بازار گفت: چند عامل مختلف میتواند توضیحدهنده وضعیت منفی این روزهای بورس باشد. اولازهمه، تأثیر فعلوانفعالات سیاسی و انتظارات فعالان بازار از آینده است. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: همچنین، بازار منتظر گزارشات پاییزی شرکتهاست و تحلیلها درباره این گزارشات هنوز در حال انجام است. علاوه بر این، رشد قیمت دلار آزاد و طلا در برابر کاهش قیمت دلار نیما و بازار توافقی، تأثیر زیادی بر بازار سرمایه گذاشته است.وی افزود: مهمترین عامل نوسانات اخیر بازار، افزایش چراغ خاموش نرخ بهره اوراق بدهی است که در این مدت حدود یک درصد رشد داشته و تفاوت نرخ بهره سررسیدهای مختلف اوراق بدهی نیز افزایش چشمگیری داشته است.گنج خانی تأکید کرد: این موضوع میتواند نشاندهنده انتظار فعالان بازار برای افزایش بیشتر نرخ بهره در آینده باشد.این کارشناس بورسی تصریح کرد: در مورد نقش بازارگردانها هم باید گفت که آنها موظف به انجام فعالیتهای خاص خود هستند، مانند خرید در صف فروش و فروش در صف خرید. هرچند ممکن است بعضی از بازارگردانها در بعضی نمادها تأثیر منفی بگذارند، ولی بهطورکلی نمیتوان همه تقصیرها را به گردن آنها انداخت.وی ادامه داد: برای بهبود وضعیت بازار، باید دلایل بنیادی و اخبار منفی برطرف شوند و امید به سودآوری شرکتها تقویت شود. اگر متغیرهای سیاسی تغییر نکنند و اخبار منفی جدیدی نرسد، بازار سرمایه ممکن است روند صعودی به خود بگیرد.
تحلیل تکنیکال شاخص کل هموزن
بررسیها نشان میدهد دیروز اتفاق مهمی که از نظر تکنیکال برای شاخص هموزن افتاد، از دست رفتن کانال ۹۰۰ هزارواحدی بود.حالا باید دید باتوجهبه اینکه شاخص کل به نزدیکی کانال ۲.۸ میلیون واحدی رسیده است، آیا میتواند در معاملات امروز این کانال را حفظ کند؟