کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۷۶۶۶
تاریخ خبر:

افول ستاره بخت تجارت در خیابان‌های مشهور پایتخت

افول ستاره بخت تجارت در خیابان‌های مشهور پایتخت

چرا میدان فردوسی از رونق افتاد، چرا دیگر کسی برای اجاره واحد تجاری در جردن سرودست نمی‌شکند و چرا ازدحام بازار تهران نمایشی مقطعی است

هفت صبح | چرخ روزگار فقط با آدم‌ها نامهربان نیست. وقتی قرار باشد آن روی خشن و بی‌رحمش را نشان دهد، از روی قاره‌ها و تمدن‌ها، خیابان‌ها و کوچه‌ها هم عبور می‌کند و باعث می‌شود به محلی خلوت و بی‌رونق تبدیل شوند. خیابان جردن را یادتان می‌آید؟ آنقدر توی چشم می‌زد که برایش ترانه ساخته بودند و آمال و آرزوی هر شرکتی بود که در آنجا دفتر داشته باشد اما حالا حتی جوان‌ها برای گاز دادن بی‌هدف می‌روند سمت بلوار اندرزگو. روزگار تنها با خیابان جردن سخت‌گیری نکرده.

 

‌خیابان جردن

خیابان جردن تا همین چند وقت پیش محله محبوب مدیران شرکت‌ها و کسب‌وکارها بود. تا غفلت می‌کردید، برای اجاره واحد تجاری راه جردن را در پیش می‌گرفتند چون به نظرشان همین که اسم جردن جلوی آدرس شرکتشان بیاید، نصف راه شهرت و اعتبار را رفته‌اند. 

 

جردن در منطقه‌ای اعیان‌نشین قرار دارد، ساختمان‌های مدرن، فروشگاه‌های لوکس و رستوران‌های شیک در آن فراوان است و چون تقریبا دفتر تمام برندهای معتبر خارجی را در خود جا می‌داد، مدیران برایش سرودست می‌شکستند و حتی حاضر بودند با پرداخت هزینه گزاف، تاوان بدهند اما به مرور زمان موقعیت خود را از دست داده چون ترافیک اعصاب خردکن آن باعث می‌شود تقریبا در هر ساعتی از شبانه‌روز، مدت‌های مدید در آن گرفتار شوید. پیدا کردن جای پارک در جردن و خیابان‌ها و کوچه‌های فرعی آن هم عملا یک مسابقه بخت‌آزمایی 24 ساعته است. حالا مورد قیمت‌ را هم اضافه کنید تا متوجه شوید چرا دیگر کسی ستاره بخت خیابان جردن افول کرده.

 

خیابان جمهوری

خیابان جمهوری زمانی قلب تپنده تجارت لوازم الکترونیکی و پوشاک در تهران بود ولی با ظهور فروشگاه‌های بزرگ و مراکز خرید مدرن، رونق خود را از دست داد. ترافیک سنگین، کمبود پارکینگ و ازدحام جمعیت از دیگر دلایل کاهش تقاضا برای واحدهای تجاری در این خیابان است. بسیاری از ساختمان‌ها و واحدهای تجاری در خیابان جمهوری قدیمی و فرسوده هستند و باعث می‌شود این خیابان دیگر برای مشتریان و کسب‌و‌کارها جذابیت نداشته باشد. از طرف دیگر با افزایش تعداد مراکز خرید مدرن و فروشگاه‌های بزرگ، مشتریان دیگر سراغ خیابان‌های شلوغ و پرتردد، نمی‌رود.

 

خیابان انقلاب

این خیابان که زمانی مرکز فروش کتاب و لوازم فرهنگی بود، به دلیل تغییر الگوی مصرف و افزایش فروشگاه‌های آنلاین، دیگر رونق سابق را ندارد. کاهش تیراژ کتاب هم به‌خوبی می‌تواند وضعیت خیابان انقلاب و کتابفروشی‌های آن را نشان دهد. اگر گذرتان آن سمتی افتاد، می‌توانید ببینید جای کتابفروشی‌های معروف خیابان انقلاب، کافه تاسیس شده است.  

 

میدان امام خمینی

این میدان که زمانی مرکز تجارت لوازم صنعتی و ماشین‌آلات بود، به دلیل مشکلات ترافیکی و آلودگی هوا، دیگر مورد توجه کسب و کارها نیست. همچنین، تغییرات در ساختار اقتصادی و صنعتی کشور بر کاهش رونق این میدان تأثیر داشته است.

 

بخش جنوبی خیابان ولیعصر

بخش‌های جنوبی این خیابان که زمانی مملو از فروشگاه‌های پوشاک و لوازم آرایشی بود، به دلیل افزایش رقابت، تغییر سلیقه مشتریان و مشکلات ترافیکی، رونق خود را از دست داده است. ظهور فروشگاه‌های آنلاین و تغییر سلیقه مشتریان، نقش مهمی در کاهش رونق بخش جنوبی خیابان ولیعصر دارد. بسیاری از کسب و کارها به سمت فضای مجازی و مراکز خرید مدرن کوچ کرده‌اند. مردم ترجیح می‌دهند به مال‌های بزرگ بروند و وقتشان را به شکل بهتری بگذرانند.

 

بازار تهران

بازار تهران همچنان یکی از مراکز اصلی تجارت در تهران است. عمده‌فروش‌ها هنوز سنگر را حفظ کرده‌اند اما بیشتر از اینکه فروش داشته باشند، نقش یک مرکز توریستی را بازی می‌کنند. مردم گروه‌گروه می‌آیند، دوری می‌زنند و در شلوغی غذا هم می‌خورند اما حجم خرید آنقدر که باید سزاوار یک بازار به آن بزرگی و عظمت شهرت و اعتبار تاریخی آن نیست. ازدحام بیش از حد جمعیت، مشکلات دسترسی و ترافیک سنگین، همگی علیه بازار تهران عمل می‌کنند.

 

خیابان سعدی

خیابان سعدی زمانی مرکز فروش لوازم صنعتی و قطعات یدکی به حساب می‌آمد و اگرچه هنوز با چنگ و دندان از موقعیت خود دفاع می‌کند اما به دلیل ترافیک، کمبود پارکینگ و تغییرات ساختاری بازار، دیگر مثل گذشته پررونق نیست. بسیاری از کسب و کارها به مناطق دیگر شهر منتقل شده‌اند و خیابان سعدی دیگر مانند گذشته مورد توجه فعالان اقتصادی نیست. خیابان امیرکبیر که به اسم چراغ برق، شناخته می‌شوند بخشی از اهمیت تجاری خیابان سعدی را به یغما برده اما گناه اصلی گردن فروشگاه‌های آنلاین است.

 

میدان فردوسی 

فردوسی زمانی مرکز صرافی‌ها و فروشگاه‌های طلا و جواهر بود. حتی در تیتر روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها درباره افزایش قیمت ارز و طلا، به کنایه از افزایش تب دلار در خیابان فردوسی حرف می‌زدند اما پس از اینکه خرید و فروش ارز تا حد زیادی ممنوع اعلام شد و سرمایه‌گذاران خرد سراغ دیگر روش‌های نوین رفتند، خیابان فردوسی و صرافی‌های آن کم‌رونق‌تر از همیشه به کار ادامه می‌دهند. اگر گذرتان آن‌طرف‌ها افتاده باشد، متوجه می‌شوید تعداد دلالان و دستفروش‌ها در آن بیشتر از صرافی است.

 

خیابان ناصرخسرو 

ناصرخسرو هنوز در فیلم و سریال‌ها به مرکز زیرزمینی فروش داروی قاچاق شهرت دارد. با دلال‌های خونخوار و از خدا بی‌خبر اما سال‌های زیادی است که آن قیافه خشن و عبوس تنها در قاب فیلم‌ها خلاصه شده و جلوی داروخانه‌ها و فروشگاه‌های خلوت لوازم پزشکی ناصرخسرو دیگر کسی برای تیغ زدن همراه مستاصل بیمار دندان تیز نمی‌کند. بابت این یکی باید بگوییم خدا را شکر!

 

خیابان مولوی 

مولوی زمانی بورس فروش پارچه و پوشاک بود اما هرچقدر جلو رفتیم رفتار مشتریان تغییر کرد و کار به جایی رسید که مردم حتی حاضر هستند به فروشگاه‌های آنلاین اعتماد کنند اما خودشان را با شلوغی خیابان مولوی درگیر نکنند.

 

کدخبر: ۵۷۷۶۶۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر