محدودیت جدید برای خودروهای پلاک شهرستان
شورای شهر تهران تصمیم گرفت از سال آینده، خودروهای پلاک شهرستان بیش از ۷ روز در طرح ترافیک تردد نکنند.
در یک بررسی بر اساس اطلاعات دوربینهای ترددشمار در تهران، مشخص شد که سهم خودروهای پلاک شهرستان از تردد کل خودروهای عبوری در پایتخت در یک بازه زمانی یکماهه به ۲۸.۷ درصد رسیده است. این آمار موجب شد تا شورای شهر تهران امروز تصمیمی جدید اتخاذ کند و تصویب کند که از سال آینده خودروهای پلاک شهرستان تنها مجاز خواهند بود حداکثر به مدت ۷ روز در تهران تردد کنند.
سالهاست که خودروهای پلاک شهرستان بدون پرداخت هیچگونه عوارضی در محدوده طرح ترافیک تهران تردد میکنند. عضو شورای شهر، تشکری هاشمی، اظهار کرده که «سیستمی برای دریافت عوارض از خودروهای پلاک شهرستان وجود ندارد». اما در تصویب جدید، شورا اعلام کرده که اگر خودروهای پلاک شهرستان بیش از هفت روز در محدوده طرح ترافیک تردد داشته باشند، باید ۱.۵ برابر عوارض خودروهای پلاک تهران را پرداخت کنند. همچنین اگر مدت زمان تردد این خودروها از ۱۰ روز فراتر رود، این مبلغ به سه برابر افزایش خواهد یافت. با این حال، هنوز نحوه دریافت عوارض مشخص نشده است.
بر اساس مطالعات شهرداری تهران، سالانه میزان آلایندگی خودروهای پلاک شهرستان در پایتخت، در بخش آلایندههای گازی ۷۵ هزار تن و در بخش ذرات معلق ۴۱۵ تن برآورد شده است که معادل آلایندگی حدود ۳۰ هزار خودرو در یک سال است.
محمدرضا سرابپور، کارشناس شهری، معتقد است که میزان آلایندگی خودروهای پلاک شهرستان در مقایسه با تاکسیهای فرسوده چندان زیاد نیست، و پلاک این خودروها در سامانه «تهران من» جریمه میشود. در مقابل، جواد خدری، کارشناس ترافیک، میگوید که از هر سه خودروی عبوری در تهران، یکی پلاک شهرستان است و حتی اگر پلاک این خودروها در سامانه «تهران من» ثبت شود، به دلیل نبود سیستم یکپارچه بین شهرها، این خودروها میتوانند از دیگر شهرها گواهی عدم خلافی دریافت کنند. به گفته کارشناسان، برای جلوگیری از دور زدن قانون، باید ابتدا یک سیستم یکپارچه میان شهرها ایجاد شود. همچنین، آنها تأکید میکنند که طرح ترافیک باید برای ساکنان تهران به عنوان یک محدودیت و برای خودروهای پلاک شهرستان به عنوان یک امتیاز در نظر گرفته شود، و در این راستا، پلیس باید این خودروها را جریمه کند.