بحران زباله کل کشور را تهدید میکند
قالیباف: افراد خاص صنعت زباله کشور را در سیطره خود گرفتهاند و اجازه نمیدهند کارها انجام شود.
در جلسه علنی مجلس، معاون وزیر کشور از بحران پسماندها در کشور و تأثیر آن بر محیطزیست گفت. رئیس مجلس نیز با بیان اینکه قانون پسماند سال 1384 نوشته شده است، وزارت کشور را مکلف به اجرای قانون و حل این بحران دانست.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه تولید زباله در کشور رقم بالایی است، گفت: سرانه تولید پسماند در محدوده شهری کشور برای هر نفر ۷۶۲ گرم و برای هر روستایی ۴۸۱ گرم است. این یعنی ما روزی ۵۵ هزار تن زباله تولید میکنیم که عدد قابل توجهی هست.
مسعود نصرتی افزود: این زبالهها در کشور توسط ۴۲ تا واحد پردازش میشوند که ۳۰ درصد از کل ۵۵ هزار تن هست. اتفاق ناجوری که وجود دارد ۷۰ درصد زبالههای کشور یعنی آن عدد ۵۵ هزار تن بدون پردازش دفن میشود؛ این اوضاع و احوال فعلی ماست.
رئیس مجلس در ادامه صحبتهای مطرح شد با تأکید بر اینکه یکی از چالشهای اصلی هر سه استان شمالی کشور ما بحران زباله است. مطرح کرد: جز در شهر اصفهان که اقتصاد پسماند با مدیریت درست وجود دارد، و تفکیک از مبدأ انجام میشود و حداقل دفع زباله را دارند، در سایر نقاط کشور دچار بحران است.
محمدباقر قالیباف افزود: روزانه 58هزار تن زباله در کشور تولید میکنیم. 8 هزار تن زباله فقط در تهران تولید میشود. 9 درصد از این رقم بازیافت میشود. 90 درصد زباله به صورت غیراستاندارد دفن میشوند.
وی با اشاره به عوارض زیستمحیطی ناشی از این پسماند گفت: ما چرا قانون مینویسیم؟ چرا سازمان تشکیل میدهیم؟ مشکل، فقط مشکل مدیریتی است. 20 سال است قانون پسماند نوشته شده، اما هنوز هیچ کارنامهای در این حوزه نداریم. ما نه تفکیک از مبدأ و نه حتی تفکیک در مخازن داریم.
قالیباف تأکید کرد: حضور اتباع یکی دیگر بحرانهای امروز در کشور است. امروز جمعآوری زباله در شهرهای ما توسط اتباع انجام میشود. با اطلاع عرض میکنم، اجازه ندهیم شرکتهای خاص با افراد خاص این صنعت را در سیطره خود بگیرند و کارها انجام نشود.