بدلها خوشبختی نمیآورند؛ جانشینان علیخانی و رشیدپور آمدند

روزنامه هفت صبح، گروه تلویزیون | برای پی بردن به شرایط ناگوار تلویزیون همین بس که خبری از مجریان محبوب نیست و تا اطلاع ثانوی نباید منتظر بازگشت آنها ماند. کمااینکه بهتازگی شایعه شده شبکه سه اجرای ویژهبرنامه سال تحویل خود را به بشیر حسینی و حامد سلطانی سپرده است. سالهای پیش این برنامه به تناوب توسط احسان علیخانی و رضا رشیدپور اجرا میشد. تلویزیون حالا اما سراغ بدلها رفته و از گذشته هم نمیخواهد پند بگیرد.
حسینی و سلطانی بهجای علیخانی و رشیدپور
نام احسان علیخانی و رضا رشیدپور در میان بهترین مجریان پس از انقلاب ثبت شده و از این روست که هر وقت برنامهای روی آنتن دارند، بخشی از مخاطب آن تضمین شده است. این دو آداب گرم کردن آنتن را بلدند و آنقدر محبوب هستند که حتی بدون حضور مهمان، بیننده همراهیشان کند. با این حال شبکه سه امسال ویژهبرنامه سال تحویل را به علیخانی و رشیدپور نسپرده .براساس خبری که فیلمنیوز منتشر کرده، بشیر حسینی و حامد سلطانی جایگزین این دو شدهاند.
سلطانی مجری جوانی است که اجرای «میدون»، «سلام صبح بخیر»، «اعجوبهها» و «حسینه معلی» را در کارنامه دارد. سیدبشیر حسینی هم با داوری «عصر جدید» صاحبنام شد و مدتی است اجرای برنامه «رویانیوم» را برعهده دارد. سلطانی و حسینی در دسته «مجریان شاخص» قرار نمیگیرند و بعید است به جایگاهی برسند که نامشان بِرند شود. در شرایط معمول، آنها هیچ شانسی برای اجرای ویژهبرنامه سال تحویل را ندارند؛ اما خب امسال اوضاع مثل قبل نیست. سوال مهم این است: تلویزیون مخالف علیخانی و رشیدپور بوده یا خودشان تمایلی به اجرا ندارند؟
میثاقی بهجای فردوسیپور
پرسر و صداترین جابهجایی در سالهای اخیر، به حذف نود و عادل فردوسیپور و جایگزینی فوتبالبرتر و محمدحسین میثاقی برمیگردد. شبکه سه با این تصمیم بخش زیادی از مخاطبان خود را از دست داد و فوتبالبرتر بهرغم همه تلاشها به گرد نود نرسید؛ نه از نظر جذب مخاطب و نه در بحث موجآفرینی و تاثیرگذاری. میثاقی مجری و گزارشگر کاربلدی است که اگر از ظرفیت او به شکل دیگری استفاده میشد و زیر سایه حاشیه حذف عادل قرار نمیگرفت، سرنوشت بهتری نصیبش میشد.
شکیبا بهجای صحت
آخر هم مشخص نشد بالاخره چه کسی مخالف «کتاب باز» و سروش صحت بود؟ او و برنامهاش از آنتن حذف شدند و تلویزیون یک مجری متخصص و یک برنامه آموزنده جذاب را از دست داد. اعتراضها هم افاقه نکرد و مدتی بعد برنامه «دیدی نو» با اجرای شهرام شکیبا جایش را گرفت. همانقدر که این اتفاق بیسر و صدا رخ داد، خود برنامه هم فاقد ظرفیت برای جریانسازی است. «دیدی نو» و مجریاش به گرد «کتاب باز» و مجریاش نمیرسند!
رجبی بهجای بابایی
برنامه «زوجی نو» خالی از ضعف نبود اما اتفاق نظر نسبی روی کیفیت اجرای باربد بابایی وجود داشت. او به دلیل شرایط اجتماعی از اجرا در تلویزیون کنارهگیری کرد و «زوجی نو» تعطیل شد. تهیهکننده برنامه، محصولی مشابه با نام «خودمونی» آماده کرد و اجرای آن را به مهران رجبی سپرد. نه برنامه موفق است و نه آقای رجبی!
گودرزی بهجای خطیبی
فصل اول «پنج ستاره» را اشکان خطیبی اجرا کرد. او از برنامه جدا شد و جای خودش را به حمید گودرزی سپرد. این جابهجایی به «پنج ستاره» لطمه زد چراکه گودرزی آداب ایجاد هیجان را بلد نبود و گاه رفتار تند و ناپسندی با شرکتکنندهها از او سر میزد. در فصلهای بعد شکل برنامه تغییر کرد و اجرای آن به ابوالفضل آقاخانی رسید. حالا «پنج ستاره» با شمایل جدید با اجرای حسین رفیعی پخش میشود. سقوط تدریجی برنامه از خطیبی تا رفیعی کاملا مشخص است.
گبرلو بهجای جیرانی
یکی دیگر از مجریانی که اسیر سلیقه شخصی مدیران تلویزیون شد، فریدون جیرانی است. هفت در اوج بود و خاص و عام آن را دنبال میکردند که به یکباره از آنتن بازماند. مدتی بعد مدیران وقت سیما اجرای برنامه را به محمود گبرلو سپردند که خب نه او و نه مجریان بعد، نتوانستند موفقیت هفت جیرانی را تکرار کنند…. . در گذشته تغییر و جابهجایی به کندی انجام میشد اما برای مدیران فعلی تلویزیون حذف چهرهها سادهترین کار است! برنامهها و مجریان فعلی را که ببینید متوجه سلیقه مدیران میشوید و پی میبرید آنچه ساخته میشود، مختص طیف اندکی از مخاطبان است. در چنین وضعیتی برای آنها چه فرقی میکند بشیر حسینی جای احسان علیخانی را بگیرد.