کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۲۲۴۶۷
تاریخ خبر:

ماجرای ساعت و کفش و لندکروزر‌؛ میرسلیم پاسخ داد

ماجرای ساعت و کفش و لندکروزر‌؛ میرسلیم پاسخ داد

روزنامه هفت صبح| چه کسی باور می‌کرد جنجالی‌ترین سیاستمدار سال 1402 مصطفی میرسلیم باشد. مرد ساکت عرصه سیاسی ناگهان به صدر خبرها بازگشت آن‌قدر اظهارنظرهای متفاوت داشت که حتی همرزمان قدیمی‌اش هم او را به ملاحظه دعوت کردند. او در این میان اسیر چند موج سنگین خبری هم شد‌. سیاستمدار محافظه کار 76 ساله و عضو همزمان مجلس و مجمع تشخیص گفت‌و‌گویی با خبرآنلاین کرده و سعی کرده همه جنجال‌های پیرامون خود را توضیح بدهد. از ماجرای ساعت تا محاکمه و عفو پسرش.

* چرا اخیرا در مورد اظهار نظرات شما در فضای مجازی چالش ایجاد می‌شود؟ مثل همین اظهارنظر اخیر حضرتعالی در خصوص اتومبیل لندکروزر و پژو ۲۰۶؟
اینها می‌خواهند اثر بخشی کلامی که ما در مورد موضوع تولید داخلی و تورم داریم را خنثی کنند. درد کشور در این است که دچار یک سرگردانی شده که می‌تواند همه را بیچاره کند. متاسفانه شرایط رکودی هم چندان تغییری نکرده و ما با یک مشکل کلان اقتصادی در کشور مواجه هستیم. این مشکل اقتصادی حل نمی‌شود مگر اینکه تمام این ۷۵هزار کارگاه و کارخانه‌ای که با رکود و تعطیلی مواجه شده‌اند به کار بیفتند و توسعه پیدا کنند تا تولید ناخالص ملی افزایش پیدا کند و در نتیجه ارزش پول ما افزایش پیدا کند. الان به‌دلیل اینکه متاسفانه پایه پولی افزایش پیدا کرده ولی تولیدات افزایش پیدا نکرده، ارزش پول ما ساقط شده است.

* شما خودروی لندکروزر و پژو ۲۰۶ را در یک سطح دانسته‌اید و از آنجا که در کشور ما بیشتر مردم و خصوصا قشر متوسط خودروی ۲۰۶ دارند، این روزها همه با طعنه در مورد لندکروزر حرف می‌زنند.ارتباط این فرمایش شما با قضیه پول ملی چیست؟
مردم می‌بینند اگر پولشان را در بانک بگذارند حدود ۲۰درصد سود می‌گیرند درحالی که تورم بیشتر از ۴۰درصد است و به هر حال پولشان در حال ذوب شدن است بنابراین آنها که سپرده گذارند سعی می‌کنند پولشان را در جایی قرار دهند که ذوب نشود. یکی از این جاها خودرو است.

پس هر خودرویی گیر بیاید برایشان فرقی نمی‌کند، چه ۲۰۶ باشد چه لندکروزر یا هر خودروی دیگری. برای آنها کره‌ای، ژاپنی یا چینی فرقی نمی‌کند. از این لحاظ که می‌خواهند پول خود را نجات دهند، می‌روند و آنجا سرمایه‌گذاری می‌کنند. از این لحاظ من این موضوع را گفته‌ام وآنها که نمی‌خواهند این قضیه روشن شود می‌آیند و هجمه درست می‌کنند تا اذهان عمومی را منحرف کنند. البته از نظر فنی بین خودروها فرق وجود دارد و این موضوع واضحی است و هر خودرویی برای یک کاربردی ساخته شده است.

* برخی معتقدند در شرایطی که جامعه نیاز به آرامش دارد، شما صحبت‌هایی می‌کنید که برای جامعه هزینه دارد.
کدام حرف‌ها؟

* مثلا همان بحث کاهش فاصله محاکمه تا اعدام در زمان اعتراضات.
در جامعه‌ای که دارد از آشوب‌ها متضرر می‌شود، ما طرفدار این هستیم که کسانی که آدم کشتند زود محاکمه شوند و نه همه اینها که شما می‌گویید. آنهایی که این حرف‌ها را می‌زنند پشت سر آشوب‌ها هستند و طبیعتا از محاکمه شدن نگرانند. اینها که مردم نیستند. مردم طرفدار این هستند کسی که اغتشاشگر است و آدم کشته و محارب است زود دستگیر و محاکمه شود. آن کسانی که پشت سر این آشوب‌ها هستند هوار می‌زنند و این موضوع را بهانه می‌کنند.

* شما به مردم اشاره داشتید، به‌خاطر دارم قبلا گفته بودید به نظر مردم کاری ندارید.
عرض در این بود که آیا گذاشتن محدودیت در فضای مجازی درست است یا خیر و مثال اینستاگرام زدند که من گفتم اینستاگرام یکی از بدترین پیام‌رسان‌هاست، گفتند اکثریت مردم استفاده می‌کنند و من گفتم این چه حرفی است که شما می‌زنید؟ من برای جامعه دارم صحبت می‌کنم. اکثریت مردم یعنی چه؟

یعنی اکثریت مردم موافق این هستند که فساد راه بیفتد؟ چه فایده‌ای دارد؟ ما که جمهوری اسلامی را بنا نکردیم که به‌طور کلی بگوییم اکثریت مردم هرچه گفتند. ما می‌گوییم اکثریت مردم به چارچوب قانون اساسی اعتقاد دارند و اکثریت موقعی اعتبار دارد که خلاف اصول و قانون اساسی نباشد. اینها همه تزویر و بحث‌های منافقانه است. اینطور نیست که اکثریت مردم که منصفانه دارند کار می‌کنند و صدایشان در نمی‌آید، کنار بگذاریم و به سراغ عده‌ای برویم که اکثریت نیستند و زبان دراز و هوچی‌گر هستند، دستشان به فضای مجازی می‌رسد وجنجال به ‌پا می‌کنند. نه اینها اکثریت نیستند. اینها کسانی بودند که متاسفانه از آزادی‌هایی که نظام دراختیارشان گذاشته سوءاستفاده کرده‌اند.

* شما درعین حال که طرفدار ساده زیستی هستید ولی کتانی برند خارجی به پا می‌کنید یا ساعت ۶ میلیاردی به مُچ دارید که اینها با آن داستان ساده‌زیستی منافات دارد.
اینها دروغ است، در جامعه ما متاسفانه…

* ولی یک عکس از ساعت شما منتشر شده بود.
دروغ است دیگر. اصلا مال من نیست این ساعت…

* ولی ساعت در دست شماست.
ساعت دست من این ساعت نیست و این دروغ است.

* یعنی آن عکس فتوشاپ است؟
آن عکس ساعت من نیست.

* ولی در عکس شما نشسته‌اید و این ساعت بر مُچ دست شماست.
هیتلر یک وزیرتبلیغات داشت که می‌گفت شما آنچنان بزرگ بگویید که کسی باور نکند این دروغ است. شما به این سادگی می‌گویید این ساعت 6میلیارد تومان می‌ارزد. خب بگویید. لنگه این ساعت در بازار موجود است. شما خودتان بروید بخرید ببینید چند است. من یک روز به شوخی گفتم آنها که می‌گویند این ساعت ۶ میلیارد است بنده حاضرم ۵۰ تا از این ساعت به آنها بدهم و نقد از آنها بگیرم و بروم به کارهای خیر بزنم.

* این ساعتی که دست شماست چه قیمتی دارد؟
ده پانزده سال پیش حدود ۲۰۰ دلار می‌ارزید.

* ۲۰۰ دلار پانزده سال پیش، خیلی پول بوده،مگر حقوق‌ها چقدر بود،حقوق چندین کارمند بود؟
آن موقع دلار ۱۰۰۰ تومان بود که به پول الان می‌شود 10-15 میلیون تومان. اینها چه می‌خواهند بگویند؟

* ولی به تناسب حقوق‌ها خیلی زیاد بوده است.
می‌دانم، ولی به دلار بوده و الان ۲۰۰ دلار است.

* یعنی نمونه فیک آن برند است؟
نه. مارک ساعت من «ارنشا» است که در بازار هم به وفور یافت می‌شود.

* آخر در عکس چیز دیگری بود ،برند پَتِک فیلیپ است.
نه اون گفته، شما چرا باور کردید.

* پس فتوشاپ است؟
آره،ولی نه عکس من. ولی آن ساعتی که یک وری دردست من است ساعتی نیست که آنها می‌گویند. آن ساعت مال من نیست. اینها به دروغ این چیزها را مطرح می‌کنند. من چکار کنم به دنبال آنها بدوم تا بگویم این دروغ است؟ آنها دارند خیانت می‌کنند. اگر در کشور حساب کتاب باشد به سراغ کسی که این کار را در فضای مجازی می‌کند می‌روند و می‌گویند باید اثبات کنید.آنها خباثت کرده‌اند و گفته‌اند به‌نظر می‌رسد این ساعت برند فلان باشد.

* داستان کتانی برند خارجی چیست؟
کتانی مال بیست سال پیش است که با قهرمانان نجات غریق برای مسابقات بین‌المللی می‌رفتیم و این کتانی‌ها را برای همه خریده بودیم و برای من که سرپرست‌شان بودم هم خریدیم و اصلا مشکلی نبود. اینها می‌خواهند من را تحقیر کنند.

* يعنی از خارج خریداری کردید؟
نه عزیز من. من از خارج نیاوردم.

* در ایران خریداری کردید؟
بله ،آن موقع که ممنوعیت وجود نداشت.

* شما در مورد مشکل آقا پسرتان گفتید ایشان به‌واسطه مشکل روحی که دارند آلوده آن بازی شده‌اند. همواره این سوال مطرح است که خیلی از کسانی که الان در بند هستند ناراحتی‌های روحی و روانی دارند ،چگونه است که قوه قضائیه این بیماری را در عفو آنها دخیل نمی‌داند؟

شرایط خودش را دارد، قضاتی که خبره هستند معمولا می‌دانند که در شرایط خاص باید لحاظ کنند و همینجوری نمی‌شود کسی را محکوم کرد. مثلا کسی که مرتکب قتل می‌شود قاضی بررسی می‌کند که ایشان مشکل روانی دارد یا ندارد.قاضی باید تشخیص دهد و کسی که بدون بیماری و از سر عمد این کار را کرده باشد باید مجازات شود.

* البته فرزند شما اعدامی نبودند و تبرئه شدند.
فرزند من اعدامی نبود. گرفتار شده بود و به 5 سال زندان محکوم شده بود که رفت و طی کرد و کارش انجام شد.

* یعنی ایشان ۵ سال محکومیت را طی کردند؟
بله بخشی را طی کرد و بعد به عفو خورد.

* ایشان مشمول عفو رهبری شدند و یا عفو معمولی؟
این را من دقیقا نمی‌دانم.

* چرا؟
چون من اصلا پیگیری نمی‌کردم، باید از خودش بپرسید. البته من فکر می‌کنم کارهای ایشان در حال درست شدن بود که با عفو مقام معظم رهبری تلاقی کرد. یعنی کارها داشت پیش می‌رفت که با عفو رهبری تلاقی کرد و یکبارکی شد.

تازه‌ترین تحولاتکاربران ویژه - سیاسیرا اینجا بخوانید.
کدخبر: ۵۲۲۴۶۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر
 
  • Amirkhan56

    و چقدر هم آقای میرسلیم راستگو و صادق هست ند!!