پنج اشکودای وارداتی چه مشخصاتی دارند؟

روزنامه هفت صبح| همین که لااقل پنج مدل از برند اروپایی اشکودا وارد ایران شده شاید جای دلخوشی داشته باشد که بقیه برندها هم بیایند و بلکه قفل واردات بشکند. البته که این خودروها فعلا برای بازدید در هایپرکار هستند و درباره اینکه چه تعداد و چه زمانی و با چه قیمتی قرار است وارد و عرضه شوند ما هم نمیدانیم. فعلا مشخصات این پنج مدل از برند اشکودا را بررسی میکنیم. اشکودا نام یک شرکت خودروسازی متعلق به جمهوری چک است که در واقع زیرمجموعهای از گروه فولکسواگن محسوب میشود.
این شرکت محصولات خود را روی پلتفرمهای فولکس و با موتور و گیربکسهای ساخت فولکسواگن تولید میکند. در مراسم رونمایی اولیه از محصولات اشکودا، پنج محصول این شرکت شامل یک خودروی هاچبک، یک خودروی لیفتبک و سه خودروی کراساوور معرفی شدند. همچنین مسئولان ایرانروور و شرکت پارس ساتر وعده واردات محصولات هیبریدی و برقی اشکودا در آینده را نیز دادند. این خودروها شامل اشکودا اوکتاویا، اشکودا کامیک، اشکودا کوشاک، اشکودا اسکالا و اشکودا کاروک هستند.
اشکودا اوکتاویا (OCTAVIA)
این خودرو جزو سدانهای اشکودا به شمار میرود که از قدیمیترین محصولات این شرکت نیز است. به طوری که چهار نسل از آن راهی بازار شده و آخرین نسل اکتاویا قرار است وارد بازار ایران شود. این سدان با پیشرانههایی با حجم موتور 1 تا 2 لیتر در بازار اروپا عرضه میشود. اما با توجه به مشخصات فنی خودروهای چینی، احتمالاً اشکودا اکتاویا نیز مشابه این محصولات و با پیشرانه 5/1 لیتری عرضه شود که توانایی تولید حداکثر 150 اسببخار قدرت را دارد.قیمت اکتاویا در حالت پایه از 39 هزار دلار شروع میشود و در بالاترین حالت تا 53 هزار دلار نیز میرسد.
اشکودا اِسکالا (SCALA)
اسکالا در سگمنت هاچبکهای جمع و جور شهری جای میگیرد. این خودرو با انواع پیشرانهها از جمله یک لیتری سه سیلندر بنزینی تا 6/1 لیتری چهارسیلندر توربو دیزل در بازار اروپا عرضه میشود. احتمال میرود نسخهای که از اشکودا اسکالا در بازار ایران عرضه خواهد شد، از پیشرانه 5/1 لیتری توربوشارژ استفاده کند. این پیشرانه چهار سیلندر GDI توانایی تولید حداکثر 148 اسب بخار قدرت را دارد.قیمت اسکالا در حالت پایه از 23 هزار و 540 دلار شروع میشود و در فولترین نسخه به حدود 40 هزار دلار میرسد.
اشکودا کاروک (KAROQ)
این محصول در رده کراساوورهای جمع و جور شهری دستهبندی میشود. اولین نسل کاروک در سال 2017 معرفی شد. اما به دلیل استقبال فراوان از این محصول، اشکودا تصمیم به جراحی و ارائه مدل فیسلیفت این خودرو گرفت. نسخهای که راهی بازار ایران میشود نیز دقیقا همین مدل فیسلیفت خواهد بود اما در بخش مشخصات فنی، کاروک شباهت بسیاری به اسکالا دارد. پیشرانه احتمالی این نسخه، یک موتور چهار سیلندر 4/1 لیتری و توربوشارژ بوده که توانایی تولید حداکثر 148 اسببخار قدرت و 250 نیوتنمتر گشتاور را دارد.اشکودا کاروک از 30 هزار و 690 دلار تا 51 هزار و 260 دلار به فروش میرسد.
اشکودا کامیک (KAMIQ)
یکی دیگر از محصولات این شرکت که در رده کراساوورهای جمع و جور شهری دستهبندی میشود، کامیک نام دارد. این خودرو برخلاف محصولات دیگر، در دو سایت جمهوری چک و چین تولید میشود که همین عامل باعث شده کامیک یکی از محصولات محبوب بازار چین باشد. همین علت، احتمال واردات کامیک از کشور چین را قوت میبخشد.پیشرانه استفاده شده در این مدل نیز انواع مختلفی دارد. این پیشرانهها از حجم موتور یک لیتر بنزینی تا 6/1 لیتری دیزلی طبقهبندی میشوند. همانند محصولات پیشین، نسخهای که احتمالا در بازار ایران عرضه شود از نوع 5/1 لیتری با توانایی تولید حداکثر 150 اسب بخار قدرت باشد.کامیک یکی از محصولات ارزان قیمت اشکودا به شمار میرود که از حدود 35 هزار دلار تا 42 هزار دلار فروخته میشود.
اشکودا کوشاک (KUSHAQ)
برخلاف دو کراساوور قبلی اشکودا که در چین بسیار محبوب هستند، اشکودا کوشاک خودرویی محبوب در بازار هند است. تولید اشکودا کوشاک از سال 2021 میلادی آغاز شده و این خودرو نیز یک کراساوور سگمنت B بهحساب میآید. قیمت اشکودا کوشاک در بازار اروپا بین 20 الی 30 هزار یورو متغیر است.این خودرو به دلیل داشتن ابعادی مشابه با کامیک، احتمال دارد که با پیشرانه ضعیف سه سیلندر و حجم یک لیتری عرضه شود یا برعکس.کوشاک به دلیل تولید برای مشتریان کشورهای درحال توسعه، اقتصادیترین محصول اشکودا به شمار میرود. این خودرو با نرخ فعلی تبدیل روپیه به دلار، از قیمت 14 هزار و 120 دلار تا 24 هزار دلار به فروش میرسد.