کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۱۷۳۱۵
تاریخ خبر:

بازگشت تاکر کارلسون ستاره برنامه‌سازی سیاسی در تلویزیون آمریکا

بازگشت تاکر کارلسون ستاره برنامه‌سازی سیاسی در تلویزیون آمریکا

روزنامه هفت صبح، رامتین لطیفی | تاکر کارلسون در ایران بیشتر به خاطر نفوذ کم نظیرش بر روی دونالد ترامپ و منصرف کردن او از صدور فرمان حمله نظامی انتقامجویانه علیه کشورمان به تلافی ساقط کردن پهپاد آمریکایی بر فراز خلیج‌فارس در سال ۲۰۱۹ مشهور است. اگرچه او درون مرزهای آمریکا به عنوان یکی از پربیننده‌ترین و تاثیرگذارترین مجریان و برنامه‌سازان سیاسی تلویزیون شناخته می‌شود و آرا و نظراتش موج‌هایی از واکنش‌های منفی و مثبت را به دنبال دارد، اما می‌توان او را به عنوان برجسته‌ترین حامی جنبش ماگا و نیز مهمترین ترامپیست در میان چهره‌های مشهور آمریکا معرفی کرد.

به شهادت کارکنان کاخ سفید و اعضای دفتر ترامپ، او اوقات فراغت بسیاری را در دفتر کارش می‌گذراند و یکی از برنامه‌های روزانه و ثابتش، تماشای تلویزیون بود. برنامه «امشب با تاکر کارلسون» که از شبکه خبری فاکس نیوز پخش می‌شد، محبوب‌ترین برنامه ترامپ بود که سعی می‌کرد غذاهای محبوبش را پای همین برنامه بخورد. نقطه‌ نظرات کارلسون و زاویه نگاهش به مسائل سیاسی چنان برای ترامپ مقبول افتاد که بیش از مشاوران نزدیکش با او تماس تلفنی برقرار می‌کرد و آرای او پیرامون مسائل مختلف را جویا می‌شد. به شهادت برخی از نزدیکان ترامپ، اخراج جان بولتون از سمت مشاور امنیت ملی آمریکا به گردن کارلسون و مشاوره‌های او بود.

به گزارش فوربز، فصل اول برنامه «امشب با تاکر کارلسون» در سال ۲۰۱۶ توانست به طور میانگین ۳.۷ میلیون بیننده را پای گیرنده‌ها بکشاند و به پربیننده‌ترین برنامه سیاسی تلویزیونی سال بدل شود. در طول ۶ سال بعد نیز میزان توجه به این برنامه کم و بیش حفظ شد و اگر چند بزنگاه کوتاه مدتی که موجب ریزش مخاطبان برنامه شد را در نظر نگیریم، باید بگوییم کارلسون با تعداد متوسط ۲.۸ میلیون بیننده برای هر برنامه خود، ستاره بی‌چون و چرای برنامه‌سازی سیاسی در تلویزیون آمریکاست.

همین امر سبب شد تا مجموعه فاکس نیوز قرارداد خود با کارلسون را تا سال ۲۰۲۵ و به ازای ۲۰ میلیون دلار برای هر سال تمدید کند. گفتنی است این مبلغ قرارداد در فهرست بالاترین دستمزدهای تلویزیونی قرار می‌گیرد. کارلسون تمام آنچه را که محافظه‌کاران راست‌گرا و نژادپرست آمریکایی می‌خواستند به طور یکجا دارد. او سرسخت‌ترین مخالف چپ‌گراها در قاب تلویزیون بود که بی‌پروا از حرکت‌هایی که منجر به افزایش عدالت اجتماعی و قوانین رفاهی می‌شد انتقاد می‌کرد.

به علاوه در مناقشات موجود میان سفیدپوست‌ها و دیگر نژادها، به حمایت همه جانبه از سفیدپوست‌ها می‌پرداخت و برایش فرقی نمی‌کرد که در این کشمکش کدام سمت ماجرا محق است. یکی از منتقدان اصلی قوانین مهاجرت در دولت بایدن را می‌توان کارلسون دانست. او با زننده‌ترین و تحقیرآمیزترین ادبیات ممکن در مورد انواع مهاجران به مرزهای آمریکا سخن می‌گوید و بیراه نیست اگر ادعا کنیم که برخی از رفتارهای خشونت‌آمیز در مقابل مهاجران در جامعه در ادبیات قهرآمیز او ریشه دارد.

کارلسون از حامیان حمله نظامی آمریکا به عراق بود ولی خیلی زود از این کار دست کشید و از آن پس به یکی از منتقدان اصلی ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در هر گوشه‌ای از جهان بدل شد. از این رو می‌توان حدس زد که حمایت‌های همه جانبه و بی دریغ دولت بایدن از اوکراین در مقابل حمله نظامی روسیه به این کشور، به مذاق او خوش نیامده و او را به یکی از سر سخت‌ترین مخالفان و منتقدان دولت بایدن، دولت اوکراین و به ویژه ولودیمیر زلنسکی بدل کرده است. می‌توان گفت تمام این رویکردها در راستای منویات روسا و مدیران شبکه فاکس نیوز بوده و اختلافی میان آن‌ها و کارلسون وجود نداشته است.

اختلاف میلن کارلسون و مدیران فاکس از جایی بروز پیدا کرد که پای دونالد ترامپ، به ویژه ترامپی که به عنوان بازنده انتخابات ۲۰۲۰ معرفی شد به ميان آمد. کارلسون با دفاع کورکورانه و بی دریغ خود از ترامپ، بارها موجب دردسر فاکس نیوز شد و چندین بار کار این شبکه خبری را به دادگاه‌ کشاند. البته برخی از این دادگاه‌ها مانند شکایت کارن مک دوگال از فاکس نیوز ختم به خیر شد.

مک دوگال، مدل مجله پلی‌بوی که ترامپ را به آزار جنسی متهم کرده بود از سوی کارلسون یک فرد دروغگو معرفی شد که قصد تخریب حیثیت ترامپ و اخاذی از او را داشته است. اما در برخی از پرونده‌ها هم کارلسون و شبکه فاکس نیوز مجرم شناخته شدند و این سوگیری برای‌شان گران تمام شد.

آخرین پرونده که موجب شد فاکس نیوز عطای کار کردن با کارلسون و برنامه‌اش که اکنون به رکورد بیش از ۴ میلیون بیننده ثابت رسیده بود را به لقایش ببخشد، تایید مستمر ادعاهای ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ توسط کارلسون بود. شرکت دومینیون به عنوان یکی از شرکت‌های اصلی اخذ و شمارش آرا در انتخابات ۲۰۲۰ به دلیل شایعه‌پراکنی‌های کارلسون در برنامه‌اش مبنی بر تقلب گسترده در انتخابات، علیه شبکه فاکس نیوز به دادگاه عارض شد و ۱.۶ میلیارد دلار غرامت طلب کرد.

این دادگاه در نهایت شبکه فاکس نیوز را به دلیل انتشار اطلاعات گمراه کننده مجرم شناخت و آ‌ن‌ها را به پرداخت ۷۸۷ میلیون دلار غرامت به شرکت دومینیون محکوم کرد. کارلسون پس از قطع همکاری با فاکس نیوز می‌توانست طی مدت قراردادش با این شبکه بیکار بماند و طبق قراردادش در ازای این بیکاری تا پایان سال ۲۰۲۵، سالانه ۲۰ میلیون دلار از این شبکه دریافت کند. اما پیشنهادات مختلف از شبکه‌های دیگر برای جذب کارلسون و همچنین عطش او برای کار سبب شد تا وکلایش را مامور کند که به سراغ فاکس نیوز بروند و شرایط را برای استعفای او فراهم کنند.

با استعفای او از فاکس نیوز، خبری مبنی بر راه‌اندازی برنامه جدید او در شبکه اجتماعی توئیتر در رسانه‌ها منتشر شد. اگرچه بسیار سخت و دور از ذهن است که کارلسون در توئیتر بتواند موفقیت برنامه خود در فاکس نیوز را تکرار کنند و ۲.۸ میلیون بیننده ثابت برای خودش دست و پا کند اما به گفته او این امکان جدید و مهم برایش فراهم شده است که از آزادی بیان موجود در این شبکه اجتماعی که به گفته خودش مرهون تلاش‌های ایلان ماسک است بهره ببرد و بدون هیچ ملاحظه دست و پاگیری به بیان آرا و نظراتش بپردازد.

ایلان ماسک نیز با حمایت از کارلسون اعلام کرد که توئیتر برخلاف شبکه‌های تلویزیونی خیابان یک‌طرفه نیست و هم کارلسون و هم تولیدکننده‌های دیگر محتوا در این شبکه موظفند با مخاطبان خود تضارب آرا داشته باشند. از این رو برخی توئیتر را میدان مین کارلسون و مکانی برای پایان فعالیت حرفه‌ای او دانستند و برخی دیگر نیز این شبکه اجتماعی را سکوی پرتاب او دانستند و جایی که او می‌تواند بدون هیچ قید و بندی از نامزد محبوب خود یعنی دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ حمایت کند و به او کمک کند تا حریفان و رقبایش را با قدرت بیشتری قلع و قمع کند و دوباره به اتاق بیضی بازگردد.

کدخبر: ۵۱۷۳۱۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر