گزارشی از بازار فریم و عدسی عینک طبی

روزنامه هفت صبح، گروه بازار| دو سه روز قبل یکی از کاربران رند توئیتر عکسی نسبتا غیرواضح از رئیسجمهور منتشر کرد و مدعی شد فریم عینک او از برند لوکس زایس آلمان است و بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان میارزد. اول از همه صدای اعتراضات بر سر قیمت بلند شد. چنین پولی این روزها برای فریم عینک چندان زیاد نیست و کمی بعد هم مشخص شد که این عینک از برند چینی زنیت است که فریمهایش بین ۹۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارند.
این ماجرا بهانهای شد تا ما به بازار فریم عینک سری بزنیم و نگاهی به قیمتها بیندازیم. قیمت عدسی و فریم عموما بهطور جداگانه محاسبه میشود. برخی ترجیح میدهند فریم عینک را ارزانتر بخرند و البته ریسک شکستن زودهنگام یا اذیت شدن پشت گوش را به جان میخرند. اما از هزینه عدسی که عموما این روزها بین ۸۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارند، راه فراری وجود ندارد. یک سری از بیمهها به ویژه بیمههای تکمیلی سهمیهای را برای خرید عینک درنظر میگیرند.
اغلب آنها بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بابت دریافت عینک پول میدهند و فرد هر دو سال یکبار میتواند این هزینه را از بیمه بگیرد. اما نگاهی به قیمتهای فریم و عدسی نشان میدهد اگر ارزانترین فریم را بخرید باید ۲۰۰ هزار تومان پول بدهید و حداقل ۶۵۰ هزار تومان هم صرف عدسی عینک کنید. در واقع یک عینک حداقل ۸۵۰ هزار تومان روی دست شما خرج میگذارد.
گرانترین فریمهای عینک در بازار
یکی از گرانترین قاب عینکی که در ایران میشود پیدا کرد یک مدل ایتالیایی است که حدودا ۳۷ میلیون تومان فروخته میشود و از جنس کائوچویی ساخته شده. برند بوتگا ونتا شرکت کالای لوکس ایتالیایی است، که در زمینه طراحی، تولید و توزیع محصولات چرمی، ساعت، انواع لباس و کیفهای دستی فعالیت میکند و در ۱۴۰ کشور جهان شعبه دارد اما در تهران شعبهای ندارد. با این حال پیدا کردن عینکهای طبی آن کار چندان سختی نیست.
فریم طبی زایس آلمان هم در تهران پیدا میشود و انواع و اقسام دارد. اگر بخواهید دنبال مدلهایی که دیزاین زیبایی دارند و از جنس کائوچو ساخته شدهاند بروید، ممکن است مجبور شوید تا ۲۷ میلیون تومان هم پول بدهید. البته شما بهتر از ما میدانید که این فقط قیمت قابل است و برای عدسی هم جداگانه باید هزینه کنید. برند زایس آلمان شهرتش را از بیش از ۱۸۰ سال قدمت کارخانه زایس میگیرد و البته آنهایی که مشتریاش هستند معتقدند فریمهایش مرگ ندارند.
البته همیشه هم قیمت فریمهای زایس بالای ۲۰ میلیون تومان نیست و در عین حال باز هم گران به حساب میآید. اگر نخواهید در شوی مد شرکت کنید، نیازی نیست حتما سراغ مدل فانتزی و گران بروید. یک فریم ساده عین طبی از این برند از جنس کائوچو و ظریف را میشود با ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداری کرد. ممکن است باورش سخت باشد که در داخل کشور برند گوچی هم قاب عینک طبی داشته باشد.
اما واقعیتش این است که با حدود ۱۶ میلیون تومان میشود یک قاب طبی با نام این برند خرید و ته دل خدا خدا کرد که فریمی که چنین پول زیادی پایش صرف شده، واقعا از کارخانه ایتالیایی و لوکس گوچی باشد و تنها هنر دست ظریفکاران چینی نباشد. در کنار گوچی، از والنتینو برند دیگر ایتالیایی هم میشود فریمهایی را پیدا کرد که کمی گرانتر هستند و حدود ۲۰ میلیون تومان قیمت دارند.
البته فریمهای مردانه از هیچکدام از این دو برند پیدا نمیشود و تنها زنها شانس داشتن گوچی و والنتینو را دارند. برند رودن اشتوک هم آلمانی و رقیب زایس است و فرم قابهایش خاص بهنظر میرسد. بنابراین کسانی که سلیقه هنریتری دارند و البته جیبشان هم پر است معمولا ترجیح میدهند که سراغ این برند مشهور و منحصر به فرد بروند که متوسط قیمت فریمهایش ۱۵ میلیون تومان است. البته اگر بیخیال کائوچو شوید، مدلهایی که از پلاستیک و شیشه ساخته شدهاند را میتوانید با حدود ۱۳ میلیون تومان بخرید.
به طور کلی تنوع رودناشتوکها نسبتا بالاست و با هر سلیقهای ممکن است بتوانید برای خودتان یک عینک با کیفیت بالا تهیه کنید. برند پلیس جزو مشهورترین برندهای گران موجود در بازار به حساب میآید که البته عینک آفتابیهایش مشهورتر هستند. این روزها برخلاف گذشته که میتوانستید فریمهای طبی پلیس را در هر فروشگاه متوسط رو به بالایی پیدا کنید، باید برای پیدا کردن چنین عینکی خیلی بگردید. متوسط قیمت فریمهای این برند برای مدلهای زنانه ۱۳ میلیون تومان است و برای مردانه تا ۱۴ و ۱۵ میلیون تومان میرسد.
پرفروشترین فریمهای عینک طبی
پرفروشترین فریمهای عینک طبی ظاهرا انواع فیک برندهای محبوب جهان هستند. بازار پر است از انواع فریم قلابی ریبن که قیمتشان حدود ۲۰۰ هزار تومان است. مشتری این فریمها دو دسته هستند. گروهی از آنها به دلیل مد بودن فرم عینکهای کائوچویی ریبن، سراغ این مدلها میروند و شیشه تلقی روی آن میاندازند و گروه دیگر میخواهند هزینه کل عینک طبیشان کمتر تمام شود و کار را با حدودا یک میلیون تومان تمام کنند. این مدلها همه جا پیدا میشوند.
دستفروشها انواع و اقسام عینکهای فیک مدل ریبن را دارند و حتی در فروشگاهها هم این مدلها با قیمت اقتصادی زیاد پیدا میشود. مدلهای تروتمیزتر که تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارند هم پرفروش به شمار میروند. اما کسانی که خیلی دنبال مد نیستند، خریدار فریمهایی هستند که با نام آنتی مشهورند و عینکهای مستطیل شکل با قاب مشکی و یا نقرهای به حساب میآیند. متوسط قیمت این نوع فریمها که از جنس فلز هستند ۹۵۰ تا یک میلیون تومان است.
از برندهای پرفروش میشود از بتی بارکلی نام برد که عینکهای زنانهاش با قاب شیشهای و فریم نسبتا بزرگ، این روزها جزو ترندهای عینک به حساب میآید. البته قیمت این مدلها نسبتا بالاست و به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار تومان میرسد. با همین قیمت میشود به مدلهای تام تیلور اشاره کرد که عینکهایی با قاب نیمه و سایز نسبتا بزرگ تولید میکند و آنهم جزو مدلهای محبوب است. قابهای مستطیلی و رنگی در بازار زیاد است که اغلب کمتر از یک میلیون تومان قیمت دارند و فروششان هم بالاست.
از آنجایی که این فریمها خیلی به مد کاری ندارند و حداقل ۱۵ سال است که جای خود را در قلب عینکیها باز کردهاند، خریدشان یک گزینه کم خطر به حساب میآید. اگر بخواهید این فرم عینک را در بین برندهای چینی پیدا کنید که مقاومت بیشتری داشته باشند باید چهار تا چهار و نیم میلیون تومان پول بدهید. مدلهایی که فریمشان از جنس استات ساخته شده، گرانتر هستند. برند دوستانی که میخواهند هایکپیهای برندهایی مانند پلیس و پرادا و …. کم نیستند.
قیمت قابهای تقلبی این برندهای لوکس از ۵۰۰ هزار تومان شروع میشود و گاهی تا دو میلیون تومان بالا میرود. قاب عینک زنیت هرچند انتخاب ابراهیم رئیسی است اما خیلی پرطرفدار نیست. البته سه چهارسال قبل این برند چینی بیشتر در ایران برای خودش بیا و برویی داشت اما حالا چندان راحت پیدا نمیشود. قیمت این فریمها بین ۹۰۰ تا یک میلیون و۳۰۰ هزار تومان است و جزو برندهای ارزان بازار به حساب میآیند.
برای خرید عدسی عینک چقدر پول بدهیم؟
حساب عدسی عینک از فریمش جداست. یعنی وقتی هفت خان پیدا کردن فریم مناسب با قیمت قابل قبول را طی کردید، تازه باید دنبال عدسی باشید که مطابق با شماره چشمتان باشد. عدسیها معمولا توسط عینکسازها در یکی دو روز برایتان آماده میشوند. البته گاهی این روند ممکن است یک هفته هم طول بکشد. عدسیها از دو نوع شیشهای و پلاستیکی در بازار موجود است که البته این روزها دیگر شیشهایها طرفداری ندارند. چون هم شکننده هستند و هم فریم عینک را بسیار سنگین میکنند.
وقتی به عینک فروشی میروید، اسمهای مختلفی را در مورد عدسی میشنوید. مثلا یکی از آنها پلی کربنات است که استحکام بالایی دارد و بیشتر به درد ورزشکاران میخورد. عدسی پلاستیکی مناسبترین گزینه برای چشمهای با نمره بالا است. افرادی که در دیدن واضح اجسام دور مشکل دارند هم اغلب سراغ پلاستیکیها میروند. به دلیل سبک وزن بودن عدسی پلاستیکی برای نمرههای شش به بالا، سنگینی وزن عینک چندان احساس نمیشود.
عدسی فشرده پرطرفدار است و از نوع خاصی از پلاستیک ساخته شده که وزن کم و ضخامت نازکی دارد و همچنین محافظت از چشم در برابر اشعه فرابنفش را برعهده میگیرد و از لحاظ خش و خط هم مقاوم است. اگر بخواهید میتوانید عدسی فتوکرومیک سفارش بدهید که در آفتاب شیشه عینک را تیره میکند. پوشش آنتیرفلکس باعث میشود تا عینک بخار نکند یا بازتاب نور شما را آزار ندهد. قیمتها اغلب از سوی عینکساز و با توجه به نوع فریم و نیازهای شما تعیین میشوند.
عدسیها درجه بندی کیفی دارند. اگر بخواهید کمتر از یک میلیون تومان برای یک جفت از آنها پول بدهید باید سراغ درجه B بروید. مدل ساده چنین عدسی از ۶۵۰ هزار تومان شروع میشود. اگر بخواهید آنتیرفلکس باشد، باید حداقل یک میلیون تومان را هزینه کنید. زایس آلمان عدسیهایش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شروع میشود و اگر بخواهید عینکتان آنتیرفلکس باشد، برای این برند باید حداقل دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بابت عدسی هزینه کنید.
کسانی که دنبال عدسی فتوکرومیک باشند، باید سراغ عدسیهای فرانسوی بروند که حدود پنج میلیون تومان فروخته میشوند. عدسی ژاپنی از برندی مانند مکسی که آنتی رفلکس باشد را میشود با دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خرید. برند کوداک هم عدسی عینک دارد و اگر بخواهید یکی از آن گزینههایی را که آنتی رفلکس و بلوکنترل دارند بخرید باید سه میلیون و۵۰۰ هزار تومان هزینه کنید. برند آلیانس هم در بازار انواع گوناگونی دارد که از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شروع میشود و از نوع پلاستیک فشرده هستند.
مدل فوق فشرده این برند را میشود با چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداری کرد. اگر بخواهید گرانترین عدسی بازار را بخرید باید سراغ برند اشنایدر بروید که تحت لیسانس آلمان و احتمالا در چین تولید میشود. ارزانترین عدسی این برند سه میلیون و۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد و گرانترینش که آن هم آنتی رفلکس است، پنج میلیون و ۹۰۰ هزار تومان به فروش میرسد.