کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۶۴۹۶۹
تاریخ خبر:

ماجرای‌ گیج‌کننده بنز و پورشه‌های آواره در گمرک

ماجرای‌ گیج‌کننده بنز و پورشه‌های آواره در گمرک

روزنامه هفت صبح | یک مقام گمرکی تعدادی خودروها رسوبی را ۲۷۵۰ دستگاه گزارش کرده که با آمارهای قبلی متفاوت است و ارزش مالی آن بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود. این ترخیص خودروهای وارداتی معطل مانده در گمرک تبدیل به ماجرای فرسایشی و گیج کننده‌ای شده. دیروز یک مقام مسئول در گمرک در یک مصاحبه با شبکه خبر اظهاراتی مطرح کرد که در تضاد با اطلاعات قبلی ما درباره این خودروها بود.

اصل این قصه به دو سال پیش برمی‌گردد که امکان ثبت سفارش خودرو بسته شد و چیزی حدود ۱۵ هزار دستگاه خودروی وارداتی، در گمرک ماند. اخیرا بخش عمده این خودروها ترخیص شد اما تعدادی هنوز در گمرک مانده و به دست مصرف کننده نرسیده. آماری که پیش از این اعلام می‌شد ۱۴۰۰ دستگاه خودرو بود الان ولی مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران تعداد این خودروها را ۲۷۵۰ دستگاه گزارش کرده.

قبلا ما ارزش این محموله را ۹۰۰ میلیارد تومان تخمین زده بودیم اما حالا اگر با این عدد جدید و میانگین قیمت ۲۵ هزار دلاری برای هر خودرو محاسبه کنیم باید بگوییم ارزش این محموله سرگردان بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان است. پس نکته مبهم اول همین تفاوت روایت‌ها در مورد تعداد خودروهاست که در مورد حجم کل خودروها هم البته این تناقض‌ها وجود داشت.

مسئله مبهم بعدی این است علی وکیلی مدیرکل دفتر واردات گمرک ایران در این مصاحبه می‌گوید ۱۱۰۰ دستگاه به دلیل عدم ثبت سفارش در موعد مقرر موفق به ترخیص نشدند و ۱۴۰۰ دستگاه هم در اختیار مرجع قضایی است. این در حالی است که قبلا حداقل در مورد گروه اول گفته شده بود که به علت عدم رعایت استانداردهای ۸۵ گانه مجوز ترخیص نگرفتند. ماجرای معروف استانداردی که پراید دارد و پورشه ندارد هم اگر یادتان باشد در ارتباط با همین خودروها بود.

خود ما هم مصاحبه مفصلی درباره این موضوع با رئیس انجمن واردکنندگان خودرو داشتیم و او تائید کرد که استانداردهای ۸۵ گانه ایران چون ملغمه‌ای از استانداردهای محیط زیستی و فنی چند نقطه مختلف دنیاست، خیلی از خودروهای روز دنیا هم قادر به پاس کردن آن نیستند.

حالا اما اصلا مقام گمرکی اسمی از سازمان ملی استاندارد نیاورده و موضوع را صرفا مرتبط با عدم ثبت سفارش در موعد مقرر دانسته. در مورد خودروهای در اختیار دستگاه قضایی هم طبعا مربوط به شرکت‌هایی است که پرونده آن‌ها در دادگاه است و باید برای شرکت‌هایی که قادر به انجام تعهدات خودرویی خود نیست یا دارایی‌شان کفاف بدهی‌شان را نمی‌دهد تصمیم‌گیری شود.

از طرفی سرنوشت این خودروهای رسوبی هم ابعاد عجیبی پیدا کرده. پیش از این مدیرکل ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد اعلام کرده بود که این خودروها تحویل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی شده اما حالا از اظهارات مسئولان گمرک اینطور بر می‌آید که هنوز این اقدام به صورت عملی صورت نگرفته.

علی وکیلی در این مورد روی آنتن زنده شبکه خبر توضیح داد‌: «خودروها تا ۲۶ شهریور امسال فرصت ترخیص داشتند و از این تاریخ به بعد بر اساس ماده ۲۴ قانون امور گمرکی، کلیه گمرکات موظف شدند فهرستی را از سازمان‌های تحویل گیرنده از جمله سازمان بنادر و دریانوردی و مناطق ویژه و آزاد دریافت کنند تا با اعلام متروکه کردن خودروها به سازمان اداره اموال تملیکی تحویل داده شوند.»

اینجا مجری بخش خبری پرسید که چرا این اقدام انجام نشده و سازمان اداره اموال تملیکی گفته گمرک در این زمینه تعلل می‌کند. وکیلی هم پاسخ داد: «ما تا زمانی که فهرست را از سازمان‌های تحویل گیرنده نگیریم نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم. طبعا تا این مرحله طی شود هم سازمان اداره اموال تملیکی در جریان کار قرار نمی‌گیرد.

البته مسئولان سازمان اموال تملیکی باید پاسخ بدهد درباره اموالی که ما به آن ها اعلام متروکه کردیم اما اقدامی انجام ندادند.» این اظهار نظر هم نشان داد به نوعی این خودروها که در بین آن‌ها بنز و پورشه و ب‌‌ام‌و هم وجود دارد بین گمرک و سازمان ملی استاندارد و سازمان جمع آوری اموال تملیکی بلاتکلیف مانده‌اند.

سایر اخبارکاربران ویژه - اقتصادیرا از اینجا دنبال کنید.
کدخبر: ۳۶۴۹۶۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر