کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۱۶۰۰۰
تاریخ خبر:

هزینه‌ها زایمان را به خانه می‌کشد

هزینه‌ها زایمان را به خانه می‌کشد

روزنامه هفت صبح، مهلا جوادپور| در حالی که در برخی از جوامع پیشرفته، مادران می‌توانند به انتخاب خودشان در خانه، با حضور ماما و پزشک متخصص زایمان کنند، در ایران زایمان در خانه به صورت غیر تخصصی و از سر فقر و ناچاری صورت می‌گیرد. سازوکاری برای زایمان در خانه با حضور متخصصین به صورت رسمی در ایران وجود ندارد اما مراکزی هستند که ماما را برای ویزیت و خدمات مختلف به خانه می‌فرستند.

به گفته رئیس انجمن مامایی ایران، زایمان در خانه در کشورهای دیگر امری عادی محسوب می‌شود و این حق مادر است که به انتخاب خود، محیطی را که دوست دارد برای تولد فرزندش انتخاب کند. ناهید خداکرمی در زمان شیوع کرونا موضوع زایمان در منزل را پیشنهاد داده بود، این پیشنهاد اما از طرف وزارت بهداشت و درمان رد شد تا به امروز که اخبار گوشه و کنار می‌‎گوید، زایمان در خانه، نه به دلیل ترس از حضور در بیمارستان و بیماری که به دلیل مشکلات اقتصادی و توان مالی کم، رو به افزایش است.

به گفته او سازمان نظام سلامت وظیفه دارد که سازوکار مناسبی برای مادرانی که می‌خواهند در منزل زایمان کنند در نظر بگیرد. «اگر نیاز به خودروی اورژانسی برای انتقال است، اگر نیاز است که تسهیلاتی مانند حضور ماما و پزشک متخصص در منزل درنظر گرفته شود، نیاز است که نظام سلامت برای حقوق مادران این کار را انجام دهد. موضوع اما این است که نظام سلامت این سازوکار را درنظر نگرفته است؛ این حق نباید از هیچ مادری، از مادران مهاجر تا مادران غیرمهاجر گرفته شود.»

او همچنین در ادامه گفته که نظام سلامت معتقد است که در همه شهرها و روستاها زمینه زایمان سالم فراهم شده و لزومی ندارد مادران در منزل زایمان کنند. چند مرکز درمانی مخصوص زایمان در پاسخ به این سوال که آیا در منزل هم می‌توان با کمک ماما زایمان کرد یا نه می‌گوید همچین امکانی وجود ندارد اما برخی از آن‌ها برای ویزیت و خدمات دیگر ماما را به منزل شما می‌فرستند. بعضی از این مراکز پزشک متخصص زنان را برای معاینه به منزل می‌فرستند.

در صورتی که لازم باشد در منزل سونوگرافی هم صورت می‌گیرد. همچنین روش‌های آمادگی برای زایمان و کاهش درد هم به مادر در منزل توسط ماما آموزش داده می‌شود. یکی از این مراکز هزینه ویزیت ماما در منزل را 308 هزار تومان اعلام می‌کند. اگر ماما علاوه بر ویزیت، تست پاپ اسمیر هم انجام دهد حدود یک میلیون تومان و اگر آزمایش اچ‌پی‌وی‌ هم به آن اضافه شود نزدیک 3میلیون تومان هزینه بر می‌دارد.

هلند بیشترین میزان زایمان در خانه را دارد
اگر نگاهی به شرایط زایمان در خانه در کشورهای دیگر بیاندازیم متوجه می‌شویم که در همه کشورها این عمل قانونی نیست. در آن کشورهایی هم که زایمان در منزل قانونی هستند، هر کسی نمی‌تواند این روش را انتخاب کند. کسانی می‌توانند با این روش فرزند خود را به دنیا بیاورند که هیچ مشکلی مانند دیابت، فشار خون بالا و سابقه سزارین نداشته و در زایمان‌های قبلی به عارضه‌ای دچار نشده باشند.

شرایط دیگری هم هست که به توصیه سازمان‌های کالج متخصصین زنان و زایمان آمریکا و آکادمی اطفال آمریکا، باید به آن توجه داشت. مثلا نباید دو قلو یا بیشتر باردار باشید، زایمانتان کاملا باید به موقع باشد و …در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و استرالیا زایمان در خانه قانونی است. همچنین هلند یکی از کشورهایی است که بیشترین میزان زایمان در خانه را دارد.

حتی گفته می‌شود اگر زایمان برای مادر و فرزند ریسک بالایی نداشته باشد، زایمان در خانه انتخاب اول است و تمام هزینه‌های آن به صورت کامل توسط بیمه پرداخت می‌شود. در بریتانیا قانونی وجود ندارد که مادر از زایمان در خانه‌اش منع کند مگر اینکه تشخیص داده شود از لحاظ روحی امکان تصمیم‌گیری در این مورد را ندارد.

هزینه زایمان در خانه در کشورهایی که امکان این نوع زایمان را به مادران می‌دهند، از زایمان در بیمارستان کمتر است. مشخص نیست که اگر وزارت بهداشت و درمان با زایمان در منزل موافقت کند، هزینه‌ها در ایران کمتر از بیمارستان باشد یا نه.

قابله 250هزار تومان
در گزارش خبرآنلاین یک کارشناس رشته مامایی می‌گوید: «عموما مادران ایرانی تمایل دارند فرزند خود را در بیمارستان به دنیا بیاورند، آن‌ها از زایمان بدون حضور پزشک و یا ماما می‌ترسند بنابراین خطر نمی‌کنند و برای زایمان خود را به بیمارستان می‌رسانند.» اما او مراجعه‌کنندگان افغانی هم داشته است که خودشان در خانه به تنهایی زایمان کرده‌اند و از شدت خونریزی شدید مجبور به مراجعه به بیمارستان شدند. به گفته او با اینکه هزینه زایمان طبیعی در بیمارستان‌های دولتی رایگان است، اما هزینه‌های جانبی بستری، تهیه دارو و لوازم مصرفی خود می‌تواند دلیلی باشد تا خانواده‌ها ریسک زایمان در خانه را به جان بخرند.

برخی هم برای کم شدن هزینه‌های زایمان به قابله پول می‌دهند. یکی از توابع افغان به نام خداداد در این گزارش می‌گوید که همشتمین فرزندش را نه در بیمارستان بلکه در خانه به دنیا آورده است. او تعریف می‌کند که فرزند هشتم با کمک قابله به دنیا آمد، قابله برای به دنیا آوردن فرزندش حدود ۲۵۰ هزار تومان دستمزد گرفت، هزینه‌ای که حتی از هزینه‌های جانبی زایمان در بیمارستان دولتی هم کمتر است.

برای پیگیری اخبارکاربران ویژه - اجتماعیاینجا کلیک کنید.
کدخبر: ۵۱۶۰۰۰
تاریخ خبر:
ارسال نظر