درباره پیشبینی پدرانمان، جنجالهای داوری و...
روزنامه هفت صبح| یک: یک توئیت باعث شد که بار دیگر به معجزه موبایل و توسعه عجیب ارتباطات فکر کنم. در آثار تخیلی سینما در قرن بیستم و در جولان تخیل نویسندهها، عصر امروز با گزینههای مختلفی ترسیم شده بود. مثلا ماشینهای پرنده، اکتشافات گسترده فضایی و سفرهای بینستارهای و زندگی در مریخ و رباتهایی که همه کارهای ما را برعهده دارند. اما تا به امروز تقریبا نود درصد پیشبینیهای این فیلمهای علمی تخیلی به حقیقت نپیوسته است.
در عوض علم راه خود را از مسیر دیگری پیمود و ما بیشترین تحول را در عرصه تکنولوژیهای ارتباطی تجربه کردیم. معجزهای به اسم اینترنت و پدیدهای جادویی بهنام موبایل. باورنکردنی است که تمام کنشهای اجتماعی امروز ما از راه این گوشیهای موبایل شکل میگیرند. ارتباط تصویری، فیلم دیدن، حضور در شبکههای اجتماعی، تعیین هویت، تایید هویت، کارهای بانکی و مالی، مسیریابی، عکس گرفتن، فیلم ساختن، موسیقی گوش کردن، زمانسنجی، ورزشهای روزانه، کتاب خواندن، روزنامه خواندن، برنامهریزی، آموزش زبان، بازی، تدوین، صداگذاری و… حیرتانگیز است.
آنقدر حیرتانگیز که در دایره تصوراتمان حتی نمیگنجد. گوشیهای هوشمند شگفتانگیزترین پدیده معاصر بشر هستند. و خب در حالیکه هزاره سوم برای پیشينیان ما با سفرهای فضایی و رباتهای انساننما تصویر شده بود، زندگی ما با این گوشیهای کوچک بالکل در مسیر دیگری حرکت کرده است.
دو: وقایع یکی دو دهه گذشته ثابت کرده که وزارت صمت مهمترین و کلیدیترین وزارت هر کابینهای است. با یک دایره عمل باورنکردنی در سه حوزه صنعت و معدن و تجارت. تقریبا بخش بزرگی از کیفیت زندگی ما ایرانیها به عملکرد این وزارتخانه مربوط میشود. رضایت و نارضایتی. از همه نظر.
حتی بیشتر از وزارت نفت و وزارت امور خارجه. برای همین حالا گمانهزنیها در مورد وزیر آینده صمت یعنی جانشین فاطمیامین با ترکیبی رندانه از فضاسازیهای منفی و مثبت در برخی سایتهای خبری و شبکههای مجازی همراه شده است. انتخاب وزیر آینده صمت از دشوارترین و مهمترین وظایف حجتالاسلام رئیسی خواهد بود. طیفهای مختلف سیاسی برای تصاحب این کرسی مطمئنا رقابت سختی در پیش خواهند داشت. کما اینکه از همین حالا هم شروع کردهاند.
سه: جنجالهای داوری در برنامههای تلویزیونی به شکل افراطی و مبالغهآمیزی پیگیری میشوند. اصلا درک نمیکنم که چطور در مورد حوادثی که بین داوران کارشناس هیچ تفاهیمي وجود ندارد و حتی در موارد خارج از کشور هم تناقض بین تصمیمها و تفسیر قانونهای فیفا وجود داشته، چرا اینگونه در ایران جنجال میشود. رها کنید.
خود جامعه داوری بیشترین نقش را در شیوع این جنجالها دارند. و بی هیچ ملاحظهای جایگاه همکاران و تصمیمهایشان را زیر سوال میبرند. حرکت جامعه داوری فوتبال ایران در سپهر رسانه نشانگر عمق کمفکری و فقدان دوراندیشی این عزیزان است. میثاقی به نظر باهوش است و مسلط اما از اعتماد بهنفس لازم برای جهت دادن این بحثها برخوردار نیست و شاید هم از بالاگرفتن آتش این نوع جنجالها لذت هم میبرد.