از پندار تایم تا بحران تابستان ۱۴۰۴

هواداران استقلال از پنجره نقل و انتقالات تابستانی تیم محبوب خود در یک دهه اخیر، خاطرات تلخ و شیرین زیادی دارند.
به گزارش هفت صبح، کمتر از ۲۱ روز تا دیدار حساس استقلال و تراکتور در سوپرجام باقی مانده و دو تیم شرایط کاملا متفاوتی را به فاصله نزدیک از هم در ترکیه سپری میکنند. قهرمان فصل گذشته لیگ برتر اگرچه در روزهای آغازین پنجره نقل و انتقالاتی، نظاره گر خرید های پرسروصدای سایر تیم ها بود اما به یک باره، جذب بازیکنان جدید در دستور کار این باشگاه قرار گرفت و با خرید شش بازیکن جدید، پرمهره تر از فصل قبل شدند.
اوضاع در استقلال اما کاملا متفاوت پیش میرود. با وجود وعده و وعیدهای بسیار زیاد مدیران باشگاه بعد از فینال جام حذفی، ناکامی در جذب بازیکنان مناسب در روزهای اخیر، سرانجام قصه تکراری هر فصل هواداران استقلال را رقم زد و آنها با حضور در مقابل دفتر باشگاه به شدیدترین شکل ممکن از خجالت مدیریت و هیئت مدیره تیم محبوبشان درآمدند.
به بهانه این عملکرد ضعیف در پنجره نقل و انتقالاتی، بد نیست نگاهی به عملکرد سال های اخیر مدیران استقلال در گرم ترین فصل سال بپردازیم تا به شکل کامل متوجه فعالیت ضعیف مدیران فعلی در پنجره نقل و انتقالاتی فعلی شویم.
فصل ۹۵-۱۳۹۴: بازگشت مهرههای نام آشنا!
درست ۱۰ سال پیش در چنین روزهایی بود که استقلالی ها بعد از سه سال با امیر قلعه نویی قطع همکاری کردند و بهرام افشارزاده، مدیر وقت آبی ها، پرویز مظلومی را به عنوان جانشین پرافتخارترین سرمربی لیگ برتر برگزید.
جالب آن که علی نظری جویباری نیز آن روزها به عنوان عضوی از هیئت مدیره در استقلال حضور داشت و در تصویر عقد قرارداد برخی بازیکنان از جمله مهدی رحمتی نیز حاضر بود.
استقلال در تابستان ۱۳۹۴، میثم مجیدی، محمدامین حاج محمدی، فرشید اسماعیلی، سیدمهدی رحمتی، روزبه چشمی، جابر انصاری، پرو پجیچ و ریوالدو باربوسای برزیلی را به خدمت گرفت و این باعث شد تا هواداران نمره قبولی را به عملکرد مدیران باشگاه بدهند. در پایان آن فصل یعنی لیگ پانزدهم، استقلال در رتبه سوم ایستاد و به نایب قهرمانی در جام حذفی رسید.
فصل ۱۳۹۶-۱۳۹۵: ستارگان در اختیار منصوریان!
انتظار ها به پایان رسید و سرانجام علیرضا منصوریان با استقبال فوقالعاده از سوی هواداران، به عنوان سرمربی جدید و جانشین پرویز مظلومی منصوب شد.
حضور منصوریان همانا و جذب ستاره های جوان و آینده دار آن روزهای فوتبال ایران، باعث شد تا بهرام افشارزاده به یکی از محبوب ترین مدیران استقلال در آن مقطع تبدیل شود.
چرا که استقلال در تابستان ۱۳۹۵، موفق به خرید آرش افشین، بختیار رحمانی، سیدحسین حسینی، رابسون جانواریو، علی قربانی، فرشید باقری، کاوه رضایی، لئاندرو پادوانی، حسین کنعانی، میلاد زکی پور و وریا غفوری شد و بدون شک یکی از پرسروصدا ترین تابستان های تاریخ باشگاه رقم زده شد.
هرچند که در پایان آن فصل، خیلی از این ستاره ها نتوانستند درخشش خود را با پیراهن آبی تداوم ببخشند و در نهایت استقلال با نایب قهرمانی در لیگ برتر به کار خود پایان داد.
فصل ۹۷-۱۳۹۶: به وقتِ پندار تایم!
این بار دیگر خبری از افشارزاده نبود و رضا افتخاری جانشین او شده بود. ستاره اصلی مدیران استقلال در تابستان ۱۳۹۶ اما پندار توفیقی بود که به عنوان مسئول نقل و انتقالات آبی ها، با خرید های آخر شبی خود حسابی سروصدا به پا کرد و اصطلاح پندار تایم را به دایره لغات فوتبال ایران اضافه کرد.
استقلال در آن پنجره موفق به جذب آرمین سهرابیان، پژمان منتظری، حسن بیت سعید، داریوش شجاعیان، روزبه چشمی، سجاد آقایی، سجاد شهباززاده، سرور جپاروف، محمد جواد محمدی و مهدی قایدی نوجوان شد.
خرید هایی که هواداران آبی را حسابی امیدوار به موفقیت تیم پرمهره منصوریان کرد اما فصل هفدهم در نهایت با سرمربیگری وینفرد شفر به پایان رسید و استقلال با قهرمانی در جام حذفی و سومی در لیگ برتر و البته صعود به یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا به کار خود پایان داد.
فصل ۹۸-۱۳۹۷: خروجیها پرسروصدا تر بودند!
در روزهایی که پنجره نقل و انتقالاتی پرسپولیس بسته بود، این بار امیرحسین فتحی وظیفه سنگین مدیریت استقلال را به دوش میکشید و با وجود تلاش زیاد، نتوانست مانع از جدایی ستارگان پرشماری همچون مامه تیام، سرور جپاروف، امید ابراهیمی و مجید حسینی شود.
البته که استقلال در عوض این خروجی های تاثیر گذار، توانست میثم تیموری، مرتضی تبریزی، مرتضی آقاخان، محمد دانشگر، فرشاد محمدی مهر، علی کریمی، طارق همام، روح الله باقری، الهیار صیادمنش و الحاجی گرو را جذب کند اما تعداد کمی از آنها با پیراهن آبی درخشیدند و در نهایت استقلال فصل را با رتبه سوم و ناکامی در لیگ قهرمانان آسیا به پایان رساند.
فصل ۹۹-۱۳۹۸: خانه تکانی اساسی به سبک ایتالیایی!
همچنان فتحی مدیرعامل استقلال بود و این بار با سلیقه آندره آ استراماچونی سختگیر، اسکواد استقلال مدل ۱۳۹۸ را تکمیل کرد.
در پنجره ای که استقلال نزدیک به شانزده خروجی داشت، آرش رضاوند، حسین پورحمیدی، سیاوش یزدانی، شیخ دیاباته، عارف غلامی، علی دشتی، محمد بلبلی، مسعود ریگی، میلاد باقری و هروویه میلیچ به استقلال پیوستند تا یک خانه تکانی اساسی در این تیم شکل بگیرد.
در نهایت فصل پرماجرای آبی ها که با جدایی استراماچونی در میانه فصل و بازگشت دوباره فرهاد مجیدی همراه بود، با نایب قهرمانی در لیگ برتر و جام حذفی برای آبی ها به پایان رسید.
فصل ۰۰-۱۳۹۹: یک تیم کامل برای محمود فکری!
امیرحسین فتحی کنار رفته بود و احمد سعادتمند به عنوان مدیرعامل جدید، تیم نسبتا خوبی را پیش از انتصاب محمود فکری به عنوان سرمربی جدید، برای استقلال بست.
استقلال در آن پنجره موفق به خرید رشید مظاهری، بابک مرادی، سجاد آقایی، سیداحمد موسوی، متین کریم زاده، محمد نادری، محمدحسین مرادمند و مهدی مهدی پور شد. اگرچه فکری بعد از قبول هدایت استقلال، تیمش را یک تیم کامل قلمداد کرد اما در نهایت به دلیل کسب نتایج ضعیف از کار برکنار شد و بار دیگر فرهاد مجیدی هدایت آبی ها را عهده دار شد. فصلی که در پایانش استقلال در لیگ برتر سوم و در جام حذفی نایب قهرمان شد.
فصل ۰۱-۱۴۰۰: بیتوجهی فرهاد و مددی به انتقادات!
تابستان ۱۴۰۰ نیز با انتقاد شدید هواداران استقلال از عملکرد نقل و انتقالاتی آبی ها همراه بود اما احمد مددی، کاملا طبق نظر فرهاد مجیدی عمل کرد و توانست امیرعلی صادقی، امین قاسمی نژاد، روزبه چشمی، زبیر نیک نفس، ابوالفضل جلالی، عارف آقاسی، علیرضا رضایی و کوین یامگا را به خدمت بگیرد. خریدهایی که اگرچه چندان برای هواداران راضی کننده نبودند اما در نهایت تاریخی ترین قهرمانی استقلال در لیگ برتر را بدون قبول حتی یک شکست رقم زدند.
فصل ۰۲-۱۴۰۱: خریدها و تمدیدهای پرسروصدا!
تابستان ۱۴۰۱ دیگر خبری از فرهاد مجیدی روی نیمکت نبود و آجرلو تیم را برای موفقیت ریکاردو ساپینتو، سرمربی فعلی آبی ها میبست. عملکرد مدیر محبوب استقلالی ها در آن پنجره نیز بد نبود و مهدی قایدی، محمد محبی، امید حامدی فر، پیمان بابایی، رضا میرزایی، سجاد شهباززاده، سیاوش یزدانی، حسین مرادمند و حسین زواری راهی استقلال شدند.
در نهایت، استقلال موفق به دفاع از عنوانی قهرمانی لیگ برتر نشد و در جام حذفی نیز با قبول شکست مقابل پرسپولیس، دست آبی ها از رسیدن به جام قهرمانی کوتاه ماند تا ریکاردو ساپینتو نیز ایران را ترک کند.
فصل ۰۳-۱۴۰۲: جنجالهای عجیب خطیر و نکونام
روزی که علی خطیر درست در بحبوحه پنجره نقل و انتقالات، جانشین حجت کریمی شد، هواداران استقلال با امیدواری فراوان به انتهای لیگ بیست و سوم مینگریستند اما آب مدیر جوان آبی ها و جواد نکونام از همان ابتدا در یک جوب نرفت که نرفت.
بعد از رفت و آمد های فراوان به دفتر باشگاه برای فسخ و عقد مجدد قراردادها، در نهایت آرمین سهرابیان، ایمان سلیمی، سامان تورانیان، گوستاوو بلانکو، محمدجواد کیا، محمدرضا خالدآبادی و مهرداد محمدی با سروصدای فراوان به استقلال اضافه شدند و در آخر فصل جنجالی آبی ها با نایب قهرمانی در لیگ برتر به پایان رسید.
فصل ۰۴-۱۴۰۳: نمره قبولی هلدینگ در تابستان اول!
اگر خرید دو بازیکن بوسنیایی را فاکتور بگیریم، هواداران استقلال از عملکرد فرشید سمیعی و هلدینگ خلیج فارس در پنجره نقل و انتقالاتی تابستان ۱۴۰۳ راضی بودند. اگرچه نکونام در ابتدا از موضوع جذب بازیکن گلایه داشت اما خرید نفراتی مانند دیدیه اندونگ، رامین رضاییان، سامان فلاح، علیرضا کوشکی، گائل کاکوتا، محمدحسین اسلامی و میلاد زکی پور، رضایت نکونام را در پی داشت اما شرایط برای این تیم به گونه ای پیش رفت که در نهایت مجتبی جباری به عنوان هفتمین سرمربی فصل، با نهمی در لیگ برتر و قهرمانی در جام حذفی، پرونده لیگ بیست و چهارم را برای هواداران پرشور استقلال ببندد.
فصل ۰۵- ۱۴۰۴: یکی از بدترینها در یک دهه اخیر!
و در نهایت، تابستان فعلی که تاکنون اصلا رضایتبخش هواداران استقلال نبوده و مدیران این تیم تنها موفق به خرید عارف آقاسی، اسماعیل قلی زاده، امیرمحمد رزاقی نیا، رستم آشورماتوف و حبیب فرعباسی را به خدمت گرفته اند. این در حالی است که تنها یک ماه تا آغاز لیگ بیست و پنجم باقی مانده و باید دید مدیران باشگاه چه پاسخی به نگرانی زیاد هواداران استقلال خواهند داد.