آقا جواد! رجوع به قضاوت مردم به نفع شما نیست!

خیابانی زیر آتش انتقادات کاربران فضای مجازی
هفت صبح، علی عشقآبادی | در روزهایی که تلویزیون در بخش ورزشی خالیتر از همیشه بهنظر میرسد، جواد خیابانی یکی از چهرههایی است که کماکان حضور مستمر و البته حاشیهساز روی آنتن دارد. به گزارش هفتصبح، تلویزیون چهرههای زیادی را در برنامهسازی ورزشی از دست داده اما جواد خیابانی هنوز یکی از پرکارترینهاست.
او علاوه بر تولید یک مجموعه مستند در تلویزیون، نهتنها خودش اجرای یکی دو برنامه را بهعهده دارد که گاهی دیده شده بهعنوان میهمان هم در برنامههای دیگر حضور دارد. پس میتوان خیابانی را امروز یکی از چهرههای اصلی صدا و سیما درنظر گرفت اما ماجرا به اینجا ختم نمیشود. تقریبا هر برنامه خیابانی حاوی حواشی و جنجالهایی است که از حرفهای او بهوجود میآید.
مثلا در یکی از آخرین برنامهها او به سبک خودش به حضور فغانی در فینال جام باشگاههای جهان و صحنه مواجهه با رئیسجمهور آمریکا واکنش نشان داد. او در این برنامه در یک مونولوگ ابتدا به توانایی فنی این داور ایرانی صحه گذاشت، بعد از یک فکت اشتباه استفاده کرد و سپس با جملهای مبهم درباره رفتار فغانی نظر داد. آنجا که گفت: «از نظر رفتاری، واگذار کنیم به مردم. مردم ایران قضاوت کنند.»
اطلاعات اشتباه
ابتدا تکلیف اطلاعات اشتباه را مشخص کنیم. هرچند دیگر جای تعجب ندارد که از یک مجری ورزشی تلویزیون – به ویژه اگر جواد خیابانی باشد – نکته اشتباهی بشنویم اما لازم است که از بیشتر منتشر شدن اطلاعات غلط جلوگیری کنیم.جواد خیابانی خیلی صریح و قاطع گفت این اولین دوره از جامجهانی است که داور بازی افتتاحیه و فینالش یک نفر است.
این روزها، برخلاف دوران اوج این مجری و گزارشگر قدیمی در تلویزیون، جستوجو کردن کار دشواری نیست. در این مورد خاص، مثال نقض صحبتهایش در همین گذشته نزدیک است. در جام جهانی 2018 روسیه، نستور پیتانا از آرژانتین هم قضاوت بازی افتتاحیه را به عهده داشت و هم داور بازی فینال بین فرانسه و کرواسی بود.
اما بخش بعدی صحبتهای خیابانی که حسابی جنجالی شد: واگذاری رفتار فغانی به مردم. سؤال اینجاست که دیگر چه چیزهایی را میتوان به مردم واگذار کرد؟ عملکرد مجریان تلویزیون، کیفیت گزارشگران ورزشی، درست یا غلط بودن اطلاعاتی که روی آنتن زنده به مردم داده میشود؛ کدام یک از اینها را میتوان به مردم واگذار کرد؟
این صحبت که عملکرد فنی فغانی خوب است «ولی» رفتارش را به مردم واگذار میکنیم، مشخصا حاوی انتقاد آقای خیابانی به داور ایرانی است. بدون هیچ تردیدی رفتار علیرضا فغانی – مثل هر فرد دیگری – قابل نقد است و میتواند مورد بررسی قرار بگیرد اما شنیدن عبارت «واگذاری به مردم» از کسی که مدتهاست از سوی همین مردم در فضای حقیقی و مجازی به دلیل عملکردش مورد نقد قرار داشته، میتواند کاملا علیه خودش استفاده شود.
اگر نظر مردم مهم است، آیا آقای خیابانی تا به حال با نظر مردم در تمامی عرصههای رسانهای حضور داشته و حالا هم در هر شبکه یک تریبون به عنوان کارشناس دارد؟ میتوان بهراحتی یک جستوجوی ساده در فضای مجازی با کلید واژه نام او کرد و فهمید نظر مردم در این رابطه چیست؟میتوان فهمید مردم میخواهند درباره کسی که صحنه آهسته گل را گزارش میکند، تعویض بازیکن را با کارت قرمز اشتباه میگیرد، با یک مربی خارجی به شکلی کمدی و غلط انگلیسی حرف میزند و بسیاری اشتباهات باورنکردنی دیگر در آنتن زنده تلویزیون مرتکب میشود؛ همچنان برایشان اجرا و گزارش کند؟
ادعای بیپایه
جواد خیابانی چندی پیش مدعی شد که استقلال و پرسپولیس با ترکیب فعلیشان الهلال عربستان را شکست میدهند. به نظر میرسد اگر عملکرد ایشان به مردم واگذار شده بود، حتما از او میپرسیدند: مگر در همین فصل اخیر، هم استقلال و هم پرسپولیس، شکستهای سنگینی از الهلال نخوردند؟ مگر الهلال با رئال مادرید در جام باشگاههای جهان مساوی نکرد؟ بعید است که جامعه با اینکه قضاوت عملکرد به آنها واگذار شده و روی انتخابها تاثیرگذار باشند مشکلی داشته باشد. بهنظر برعکس باشد چه بسا که اگر این موضوع تبدیل به یک پویش بشود، برخی از برنامهها و مجریان دیگر رنگ آنتن را نبینند.
نظرات مردم:
در اینجا تعدادی از نظرات کاربران فضای مجازی در ارتباط با اجرای جواد خیابانی در تلویزیون میخوانید:
* اگر قضاوت ما برای شما اهمیت داشت باید سالها پیش بازنشسته میشدید! نیازی نیست که سوتیها و اشتباهات شما را بشماریم، به اندازهای بوده که حداقل امروز کار به جایی نرسد که نیازی به قضاوت دیگران داشته باشید!
* خیابانی انتخاب کرد به جای پیشرفت در راستای استعداد و شغلش، برای مطرح بودن مسیر دیگهایرو بره .
* آقای خیابانی ته دستاوردت وایرال شدن و میم شدن سوتیهات در فضای مجازی بوده...
* خیابانی کسی است که سالهاست حتی یه گزارش درست! نداشته.
* اگر بنا به قضاوت مردم بود، شما ۱۰ سال پیش باید عرصه گزارش و اجرارو رها میکردید .
* صدای شما یعنی نوستالژی پس کاش تو همون نوستالژی میموندید و جلوتر نمیاومدید، هنوزم دیر نشده اجازه بدید فقط خاطرات خوب ازتون یادمون باشه نه یکسری بداهه طنزگونه، یکسری نظرات اشتباه!