کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۸۰۰۸۷
تاریخ خبر:

دختران شگفت‌انگیز| پرونده برترین قهرمانان ورزشی زن در سال ۱۴۰۳

دختران شگفت‌انگیز| پرونده برترین قهرمانان ورزشی زن در سال 1403

گل مهم زهرا قنبری به تایلند، دویدن برق‌آسای فرزانه فصیحی و رکورد جدید مریم طوسی در نوادای آمریکا، شادی ناهید کیانی و مبینا نعمت‌زاده‌

هفت صبح| زنان ورزش ایران امسال قاب عکس‌های ماندگاری از خودشان خلق کردند. لحظات باشکوهی مانند گل مهم زهرا قنبری به تایلند، دویدن برق‌آسای فرزانه فصیحی و رکورد جدید مریم طوسی در نوادای آمریکا، شادی ناهید کیانی و مبینا نعمت‌زاده زیر آسمان پاریس و خیز بلند ترانه احمدی و رومینا سالک در رم. اگرچه در این گزارش می‌شد به نام‌های بیشتری اشاره کرد اما با انتخاب این 10 چهره که شگفتی‌های 1403 را برای ورزش زنان خلق کردند، سعی کردیم یک ارزیابی منطقی از مسیر پیش روی آنها برای سال پیش رو داشته باشیم.



 

مبینا و ناهید و رویاهای بزرگ

مبینا نعمت‌زاده خیلی کم سن و سال بود که در دام حواشی و دشمنی‌های شبکه‌های مجازی افتاد. او بلنداقبال‌ترین ستاره ورزش زنان کشور است. این دختر زنجانی متولد سال 1385 از دو سال قبل رنگین کمان مدال‌ها را در بازی‌های آسیایی ردیف کرده بود اما امسال جوان‌ترین نماینده زن ایران در المپیک پاریس بود و فقط 18 سال داشت که در رقابت وزن 49 کیلوگرم به مدال برنز رسید.

مبینا نعمت زاده

درخواست او برای بورسیه شدن در رشته پزشکی با واکنش‌های تندی روبرو شد که احتمالا یک دختر 18 ساله خیلی برای آن آماده نبود. با این حال امسال مصاحبه کرد و گفت قید درس خواندن را زده و به همان ورزشش می‌پردازد. مبینا تصمیم دارد برای المپیک به وزن 57 کیلوگرم برسد.

ناهید کیانی

یعنی همان وزنی که ناهید کیانی در المپیک 2024 مدال نقره گرفت. ناهید متولد سال 1377 شهر اصفهان و مدال‌آور چند ساله تضمینی ورزش ایران است. برای المپیک  بعدی مبینا 22 ساله خواهد شد و می‌تواند با تکنیک‌های سریع و انگیزه بالا، مدال‌آور جدید طلای ما برای المپیک پیش رو باشد. ناهید کیانی هفته چهارم لیگ‌برتر از ناحیه دست چپ آسیب دید و این روزها روند بهبودی را طی می‌کند. 

 

مریم طوسی، فرزانه فصیحی؛ دختران باد

امسال برای دونده‌های ایران سال طلایی نبوده است ولی زنان رشته دوومیدانی همیشه یک غافلگیری بزرگ در آستین خودشان دارند. نمونه‌اش مریم طوسی که بعد از مدت‌ها غیبت به ایران برگشته است. مریم متولد سال 1367 تهران است که افتخارهای زیادی به نام خودش ثبت و تا امروز بارها رکوردها را جابه‌جا کرده‌‌.

مریم طوسی

مریم چند سالی بود که آمریکا سکونت داشت و در رقابت‌های این کشور شرکت می‌کرد. آخرین بار در یکی از رقابت‌های داخل سالنی که در نوادا برگزار می‌شد در ماده 200 متر رکورد زنان ایران را شکست. آن هم رکوردی که از سال 1382 در این دسته تغییری نکرده است. حالا با بازگشت به ایران روی مدال آوردن او برای قهرمانی در آسیا حساب شده است. همیشه اختلافی بر‌سر این بوده که دختر باد ایران مریم طوسی است یا فرزانه فصیحی؟

 

فصیحی زمستان تلخی را تا اینجا سپری کرده. با اینکه خودش را برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا و رقابت داخل سالن جهان آماده می‌کرد، پس از پایان مسابقاتی که اخیرا در سوییس داشت دچار پارگی همسترینگ شد. فصیحی در المپیک امسال هم شرکت کرده بود اما نتوانست به مقام و مدالی برسد.

فرزانه فصیحی

البته همین که توانست سهمیه المپیک بگیرد، خودش یک شگفتی بزرگ بود چراکه او به تنهایی توانست سهمیه المپیک بگیرد و بعدا فدراسیون از او حمایت کرد. این دونده متولد 1371 اصفهانی همیشه ما را سورپرایز می‌کند و زمانی که انتظارش را نداشته‌ایم با دست‌های مشت کرده وارد زمین می‌شود. 

 

ترانه و رومینا؛ دختران اسکیت ایران

ترانه احمدی و رومینا سالک مدال طلا و برنز اسکیت بخش فری‌استایل جهان را امسال به گردن انداختند. آنها شهریور ماه برای رقابت‌های جهانی به ایتالیا رفته بودند. مقابل ترانه یک رقیب از چین‌تایپه قرار داشت که دو راند او را شکست داد و به مدال طلا رسید.

رومینا سالک

آن هم حریفی که یک بار ایران مغلوب او شده بود. ترانه متولد سال 1381 نجف‌آباد است و از سال 1393 عضو تیم ملی اسکیت شده. رومینا سالک هم سه سال کوچک‌تر از اوست و مانند ترانه در اصفهان به دنیا آمده. او در سال گذشته یک مدال برنز گرفته اما سابقه دو مدال طلا در مهر و آبان سال 1402 را هم دارد.

 

در رتبه‌بندی‌های خرداد ماه سال 1403، رومینا توانست به مرحله نهایی رقابت‌های جهانی اسکیت فری استایل راه پیدا کند. در این رده‌بندی مقابل حریف چین تایپه‌ای قرار گرفت، او را شکست داد و به یک مدال برنز رسید. فدراسیون جهانی اسکیت دو هفته قبل از این رقابت‌ها تصویری از رومینا منتشر و تبلیغات آغاز رقابت‌های جهانی را با پوستر او شروع کرد. 

 

زهرا قنبری و افسانه چترنور

زهرا قنبری امسال توانست یک لحظه باشکوه برای سال 1403 خلق کند. همان لحظه‌ای که در آخرین بازی خاتون بم در لیگ قهرمانان آسیا یک گل درخشان وارد دروازه کرد و شادی خاطره‌سازی به‌جا گذاشت. البته شادی این گل برایش دردسر‌ساز شد اما باعث شد خاتون به پیروزی مقابل تایلند برسد و جواز حضور در یک چهارم نهایی بیگ قهرمانان آسیا را به دست آورد.

زهرا قنبری

زهرا قنبری متولد سال 1370، زاده شهر کنگاور کرمانشاه است. او پیراهن هافبک تیم خاتون بم را می‌پوشد و امسال توانست تاج خانم لیگ‌برتر را بر‌سر کند. در این لیگ زهرا 23 گل به ثبت رساند. او در فصل‌های پیاپی به عنوان بازیکن برتر لیگ، به عنوان‌های برترین گلزن و برترین مهاجم هم رسیده است.

 

زهرا مدتی هم در لیگ عراق بازی کرده. یکی از زیباترین گل‌های ملی‌اش را در بازی ایران-ویتنام ثبت کرد که در برنامه 90 بین گل‌های برتر ماه انتخاب شد. به جز زهرا الان فوتبال زنان کشور یک بازیکن مهم دیگر هم دارد: افسانه چتر‌نور. اسم او هم امسال به عنوان خانم لیگ برتر فوتبال در کنار زاهرا قنبری خوانده شد.

افسانه چترنور

چترنور در زنجان به دنیا آمده و الان مهاجم تیم انزلی است. افسانه متولد سال 1377 بوده. او همان کسی است که در مسیر رسیدن تیم ملی زنان ایران به مرحله دوم مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۴ پاریس موفق شد گل صعود تیم ایران را وارد دروازه میانمار کند. 

 

آیتک از والیبال، فاطمه از هندبال

در ورزش‌های گروهی باید به نام‌های زیادی اشاره کنیم. در والیبال آیتک یکی از مشهورترین ستاره‌های امسال بوده. آیتک سلامت قراملکی ‌‌‌ متولد سال 1379 در ‌‌تبریز و کاپیتان تیم ملی است. بخشی از شهرت آیتک به این برمی‌گشت که او را  با زهرا گونش، بازیکن معروف والیبال ترکیه مقایسه می‌کنند.

آیتک سلامت

تیم والیبال با بازی او و هم‌تیمی‌هایش بود که سال 1401 به مدال نقره بازی‌های کشورهای اسلامی رسید. آیتک با قد یک متر و 88 الان در تیم پیکان بازی می‌کند. هندبال زنان هم ستاره‌های زیادی دارد از راضیه جانباز تا  فاطمه مریخ. برای مریخ آینده درخشانی پیش‌بینی می‌شود.

 

او سال پیش به عنوان یکی از 9 استعداد برتر هندبال دنیا معرفی شد.  مریخ بازیکن پست بغل چپ تیم ملی هندبال جوانان دختر ایران است که تیر ماه امسال در پایان دیدار با تونس به عنوان بهترین بازیکن زمین شناخته شد. 

 

کدخبر: ۵۸۰۰۸۷
تاریخ خبر:
ارسال نظر