سیر تا پیاز فیلم پیر پسر؛ از سکانس جنجالی با بازی درخشان لیلا حاتمی و حامد بهداد تا نقد و خلاصه داستان

اکران پیر پسر از 21 خرداد آغاز شده و توانسته به یکی از فیلم های پرفروش سینمای ایرارن تبدیل شود.
به گزارشهفت صبحبعد از کش و قوسهای فراوان بلیتفروشی فیلم سینمایی «پیر پسر» امشب در سامانههای برخط فروش بلیط آغاز شد.
با توجه به زمان سه ساعت و 11 دقیقهای فیلم گمانهزنیهای مبنی بر افزایش قیمت بلیت برای این فیلم مطرح شده بود که با آغاز پیشفروش این فیلم از امشب، بلیتهای آن با قیمت 110 هزار تومان(همان قیمت معمول فیلمهای دیگر) به فروش میرسد.
این فیلم که قرار بود از چهارشنبه 21 خرداد روی پرده سینماها برود، در دو سه روز گذشته دستخوش اخبار و فراز و نشیبهای متفاوتی شد و پیشفروش آن در سامانههای فروش بلیت دچار مشکل شده بود. این مساله حتی شایعاتی مبنی بر عقب افتادن چند روزه اکران آن را نیز مطرح کرده بود.
این حواشی از روز گذشته با خبری که اکتای براهنی کارگردان این اثر در صفحه مجازی خود منتشر کرد، آغاز شد. وی عنوان کرد که وزارت ارشاد، مشکل فیلم را مخالفت شورای صنفی تهیهکنندگان میداند و از برگزاری جلسهای با حضور تهیهکننده فیلم در ارشاد خبر داده بود.
با این همه به نظر میرسد مشکل فیلم رفع شده و پیشفروش آن از ساعاتی پیش آغاز شده؛ نکته قابل توجه اقبالی است که از این فیلم صورت گرفته و تا این لحظه که نزدیک به چهل دقیقه از آغاز بلیتفروشی گذشته، حدود یک هزار نفر بلیتهای «پیرپسر» را خریداری کردهاند.
«پیرپسر» در سال 1401 به کارگردانی اکتای براهنی و تهیهکنندگی بابک حمیدیان به تولید رسید. این فیلم از همان ابتدا با مشکلاتی همراه بود و تا جشنواره چهلوسوم هیچ اکرانی نداشت. «پیرپسر» در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر یعنی بهمن ماه سال گذشته، اولین اکران خود را در بخش نمایش ویژه جشنواره فجر تجربه کرد که با اقبال بالای اصحاب رسانه و منتقدان همراه بود.
در اثنای جشنواره فیلم فجر، رائد فریدزاده در گفتوگو با ایرنا خبر داده بود که «پیرپسر» با درخواست تهیهکننده در شورای نمایش بازبینی و اکران خواهد شد.
پس از جشنواره بود که فشار رسانهها برای اکران فیلم قوت گرفت و در نهایت با اعلام ابراهیم عامریان به عنوان پخشکننده، تقریبا گمانهها برای اکران فیلم قوت گرفت. اوایل اردیبهشتماه امسال نیز پخشکننده در گفتوگویی که با ایرنا داشت از دریافت پروانه نمایش فیلم بدون ممیزی خبر داد.
البته زمزمههایی درباره اعمال شرط محدودیت سنی برای افراد زیر 18 سال در اکران این فیلم مطرح بود. در حال حاضر به نظر میرسد با اقبالی که از پیشفروش این فیلم صورت گرفته، گونه اجتماعی در سینمای ایران بعد از چند سال مخاطبان را به سینماها خواهد کشاند.
حسن پورشیرازی، لیلا حاتمی، حامد بهداد و محمد ولیزادگان از جمله بازیگران این اثر سینمایی هستند.
نقدی بر فیلم پیر پسر
این روزها فیلم «پیر پسر» بر پرده سینماهای سراسر کشور، از جمله شیراز، در حال اکران است و بدون شک میتوان آن را اثری شاخص و فراتر از استانداردهای معمول سینمای ایران دانست.
این فیلم در تمامی جنبههای فنی، از جمله فیلمنامه، فیلمبرداری، تدوین، کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه، حرفهای زیادی برای گفتن دارد و اثباتی بر توانمندیهای سینمای ایران است.
در این اثر، حسن پورشیرازی یکی از درخشانترین بازیهای تاریخ سینمای ایران را به نمایش گذاشته؛ او با ظرافتی مثالزدنی و بهشکلی کامل، هیولایی هوسباز و بی قید وبند را به شکلی، مخوف و استثنایی به تصویر میکشد و اجرایش در تمام لحظات، معجزهوار و خیرهکننده است.
حامد بهداد نیز در نقشی کاملاً متفاوت از کلیشههای معمول خود، تصویری درخشان از یک روشنفکر آرام، صبور و درونگرا ارائه میدهد که در پس ظاهر آرامش، جوشش و طغیانی پنهان وجود دارد. این بهترین بازی کارنامه بهداد محسوب میشود
لیلا حاتمی، همچون همیشه، این نقش بسیار مهم و کلیدی را با افزودن جزئیاتی ظریف، مانند شکل خاص خنده و نگاه، از دیگر کارهای خود متمایز میسازد. این همان هنری است که او در تمام فیلمهایش به کار میبرد و مخاطبان به حضور همیشگی و درخشان او عادت کردهاند؛ حضوری که کارنامه درخشانش را همچنان در حال تکمیل شدن نگه میدارد.
محمد ولیزادگان نیز در اولین تجربه جدی خود در سینما، توانسته است همگام با بازیگران نقش اصلی حرکت کند و نویدبخش ظهور یک بازیگر توانا برای سینمای ایران باشد.
فیلم «پیر پسر» که آشکارا و هنرمندانه تحت تأثیر آثار داستایفسکی ساخته شده است، با مهارت تمام، فضای تاریک و نبرد خیر و شر را با چنان قدرتی به تصویر میکشد که گویی کارگردانی روسی پشت دوربین آن بوده است.
در پایان باید گفت که این فیلم، تجربهای منحصربهفرد برای پرده سینماست. جزئیات درخشان در اجرا، تماشاگر را برای سه ساعت تمام در فضایی جذاب و بهیادماندنی غرق میکند و تجربه ای کامل و لذتبخش را برای او رقم میزند.
در فیلم «پیر پسر»، شاهد نبرد همیشگی و اساسی بین اندیشه، تفکر ،وقار و هنر ، در برابر توهم، جهل، سطحینگری، ولنگاری و هوسهای زودگذر هستیم.
نماینده این تفکر ، برای رسیدن به اهداف خود، از نوع خشونت و توحش ابایی ندارد و هر مزاحمی را قربانی میکند.