بیوگرافی سرلشکر عبدالرحیم موسوی + دستاوردهای برجسته او در عرصه نظامی و امنیتی

سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، یکی از شخصیتهای برجسته و تاثیرگذار در تاریخ نظامی ایران است
به گزارش هفت صبح، سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، یکی از چهرههای برجسته و تاثیرگذار در تاریخ نظامی ایران است. با بیش از چهار دهه خدمت در ارتش و حضور فعال در جبهههای جنگ تحمیلی، وی بهعنوان یک فرمانده کارکشته و استراتژیست، در تقویت قدرت دفاعی کشور و مقابله با تهدیدات جهانی نقش اساسی ایفا کرده است. بیوگرافی عبدالرحیم موسوی به بررسی سوابق اجرایی و دیدگاههای سیاسی سرلشکر موسوی پرداخته و دستاوردهای برجسته وی در عرصههای نظامی و امنیتی را مورد بررسی قرار میدهد.
بیوگرافی سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی
سید عبدالرحیم موسوی متولد ۱۳۳۸ در قم، سرلشکر ارتشی است. او فارغ التحصیل دکترای مدیریت دفاعی از دانشگاه عالی دفاع ملی و دوره دیده دانشکده افسری نیروی زمینی می باشد که از فرماندهی کل ارتش به فرماندهی ستاد کل نیروهای مسلح رسید.
سیدعبدالرحیم موسوی متولد قم بعنوان فرزندم دوم به دنیا آمد ، پدرش مغازه دار بود و کنار آن کارگاه ریسندگی هم داشت که به همین دلیل از 6 سالگی شاگردی کنار پدر را شروع کرد.
پدرش مغازه دار بود و کنار آن کارگاه ریسندگی می کرد به همین دلیل از ۶ سالگی شاگردی کنار پدرش را شروع کرد سپس برای گذران زندگی در کوره آجرپزی، کارخانه نخ تابی، چاپخانه، بلیت فروش و… نیز کار می کرد.
سال ۱۳۴۶ وقتی ۷ ساله بود شروع به یادگیری قرآن کریم کرد تا اینکه سال ۱۳۵۷ در ۱۷ سالگی موفق به اخذ دیپلم در رشته ریاضی و فیزیک شد.
ازدواج و فرزندان
سید عبدالرحیم موسوی سال ۱۳۶۱ وقتی ۲۳ ساله و با درجه ستوان بود ازدواج کرد که خطبه عقدشان هم توسط آیت الله فاضل لنکرانی خوانده شد
ثمره ازدواج امیر موسوی دو فرزند پسر می باشد که یکی استاد دانشگاه امام حسین سپاه پاسداران و دیگری مهندس رشته راه و ساختمان است. ایشان یک نوه دختری هم دارد.
حضور سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی در دوران دفاع مقدس
سرلشکر موسوی در دوران جنگ تحمیلی علیه عراق در جبهههای مختلف حضور داشت. او در رسته توپخانه ارتش در مناطق غرب کشور، بهویژه در کردستان و همچنین در جبهههای خوزستان در گروه ۳۳ توپخانه نیروی زمینی ارتش فعالیت داشت. موسوی ۹۶ ماه (معادل ۸ سال) در جبهههای جنگ حضور داشت و در عملیاتهای مهمی همچون والفجر ۴، والفجر ۹، بیتالمقدس ۵، قادر و نصر مشارکت کرد. در پی این سالها، وی از جانبازان جنگ تحمیلی محسوب میشود.
سوابق اجرایی و فرماندهی سرلشکر موسوی
پس از پایان جنگ تحمیلی، موسوی در ارتش به سمتهای مختلفی منصوب شد. در سال ۱۳۷۶، وی دوره دافوس (دوره عالی فرماندهی و ستاد) را با موفقیت گذراند و در سالهای بعد دوره نظری دکترای مدیریت دفاعی را در دانشگاه عالی دفاع ملی تکمیل کرد.
سرلشکر موسوی در سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۴ رئیس ستاد مشترک ارتش بود و سپس از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۵ جانشین فرماندهی کل ارتش شد. در پی این مسئولیتها، موسوی از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ بهعنوان جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران فعالیت کرد.
در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۳۹۶، با حکم مقام معظم رهبری، موسوی از درجه سرتیپی به درجه سرلشگری ارتقا یافت و بهعنوان فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. وی جایگزین سید عطاءالله صالحی در این سمت شد.
در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۹۸، وی با حفظ سمت فرماندهی کل ارتش، بهعنوان فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا منصوب گردید تا بر تقویت توان دفاعی کشور در حوزه پدافند هوایی نظارت داشته باشد.
در پی شهادت سردار سپهبد محمد باقری در 23 خرداد 1404 ، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در حکمی امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی را ریاست ستاد کل نیروهای مسلح منصوب کردند.
سوابق نظامی و مدیریتی سید عبدالرحیم موسوی
از جمله دیگر مسئولیتهای مهم سرلشکر موسوی میتوان به فرماندهی دانشگاه افسری امام علی علیهالسلام، فرماندهی قرارگاه شمال شرق ارتش، معاونت آموزش نیروی زمینی ارتش، معاونت طرح و برنامه نیروی زمینی ارتش، ریاست اداره عملیات ارتش و ریاست مرکز مطالعات راهبردی آجا اشاره کرد. این سوابق نشاندهنده توانمندیها و تجربیات گسترده موسوی در حوزههای مختلف نظامی و مدیریتی است.
دیدگاهها و مواضع سرلشکر موسوی
سید عبدالرحیم موسوی در عرصه سیاسی نیز مواضع خود را شفاف اعلام کرده است. وی همواره تاکید کرده که یکی از اهداف بزرگش، مقابله با تهدیدات امنیتی علیه کشور و حفظ آمادگی نیروهای مسلح برای دفاع از سرزمین ایران است. در مصاحبههای مختلف، او از مقابله با رژیم صهیونیستی و حمایت از ملت فلسطین بهعنوان یکی از آرمانهای اصلی خود یاد کرده است.