سوژه فصل هشتم سریال پایتخت مشخص شد؟

کارگردان پایتخت اظهار کرد: در فصل پنج «پایتخت» شوخی با داعش و اتحاد و همبستگی خانوادهای را دیدیم که به محض اینکه خاکش را در خطر دید با هم متحد شد. یا در فصل یکم، به موضوع مهاجرت پرداختیم؛ آن زمان که مهاجرت به تهران خیلی زیاد شده بود،
به گزارش هفت صبح، کارگردان سریال «پایتخت» پیشبینی و پرداختن به برخی موضوعات در این مجموعه را حاصل ذهن و نبوغ هنرمند خاص میداند و درباره چگونگی به تصویر کشیدن ماجرای پهپادها در فصل هفتم، توضیحاتی ارائه میدهد. او همچنین از حالوهوای این روزهای خانواده نقی معمولی به مثابه نمونهای از یک خانواده ایرانی میگوید و از احتمال پرداختن به جنگ ۱۲ روزه در فصل هشتم سریال «پایتخت» حرف میزند.
سیروس مقدم درباره پیشبینی پهپادها در برخی صحنههای سریال «پایتخت ۷»، توضیح داد: یکی از ویژگیهایی که «پایتخت» دارد این است که بسیاری از اتفاقاتی که در جامعه رخ داده یا در آینده قرار است رخ دهد، در سریال گنجانده شده است. یکی از وظایف هنر، دادن هشدار درباره موضوعاتی است که در جامعه وجود دارد و ممکن است به شکل خیلی عمومی به آن توجه نشود اما هنرمند خاص آن را به عنوان یک آلارم به صدا درمیآورد و نسبت به آن هشدار میدهد.
کارگردان پایتخت با اشاره به نمونههایی از این دست در فصل های گذشته، اظهار کرد: برای مثال در فصل پنج «پایتخت» شوخی با داعش و اتحاد و همبستگی خانوادهای را دیدیم که به محض اینکه خاکش را در خطر دید با هم متحد شد. یا در فصل یکم، به موضوع مهاجرت پرداختیم؛ آن زمان که مهاجرت به تهران خیلی زیاد شده بود، پایتخت آلارم مضرات مهاجرت بی رویه را نشان داد یا شوخیهایی که با خود ترامپ در سریال اتفاق میافتاد. اینها موضوعاتی است که ذهن نویسندهای مثل محسن تنابنده را درگیر میکند، نبوغش هشدار میدهد و بر اساس آن، قصهها را مینویسند و در سریال میگنجاند. در مورد پهپادها هم در این یکی ـ دو سال بحثهایی مطرح شده بود و باعث شکلگیری قصهای شد که در پایتخت گنجاندیم. حتی به سکانسی اشاره می کنم که این روزها در فضای مجازی دست به دست می شود و آن صحنه ای است که ارسطو موبایل های افراد خانواده را جمع می کند و می گوید شایعه شده است که افراد از طریق موبایل ردیابی میشوند؛ اینها همه نشاندهنده بهروز بودن سریال پایتخت است که با چاشنی تخیل به قصههای مجموعه تبدیل میشود.
او در پاسخ به اینکه آیا «پایتخت ۸» را می سازد؟ گفت: همه چیز بستگی به آن دارد که به سوژهای ناب برسیم و اگر مردم و مدیریت فرهنگی هم بخواهند، حتما خواهیم ساخت. و همین جنگ ۱۲ روزه هم میتواند سوژه فصل جدید باشد.
مقدم درباره حال این روزهای نقی معمولی و خانوادهاش، اظهار کرد: حال آنها مثل همه مردم ایران است. آنها جزیره جداگانهای نبودهاند که الان حس متفاوتی داشته باشند. من مطمئنم خانواده نقی معمولی بسیار با روحیه با موضوع جنگ روبه رو میشوند. ممکن است سر غذا و کمی برنج کمتر و بیشتر با هم دعوا کنند اما به محض اینکه صدای موشکها شنیده شود همه به کمک هم می آیند تا خانواده را حفظ کنند. این خانواده روحیه شکستناپذیری دارد مثل همه خانواده های ایرانی.
سیروس مقدم ـ کارگردان سریال «پایتخت» ـ که در برنامه ققنوس در دکوری مقابل ساختمان شیشهای حاضر شده بود، درباره حس و حال خود گفت: کمی به دور و برم نگاه کردم و فکر کردم، ما ماه گذشته برای سریال پایتخت و مراسم تقدیر در اینجا بودیم و خاطره ای به جا گذاشت که وقتی الان اینجا قرار گرفتم بسیار منقلب شدم. الان در حین ضبط، دوستان دوربینی که کرین به آن وصل است را جا به جا کردند تا کادرشان را ببندند و به درختها برخورد کرد و کلی برگ خشک بر زمین ریخت. اینجا حتی درختها هم سوختهاند. حتما پرندگانی که روی این درختها بودهاند هم سوختهاند.
او با بغضی که در گلو داشت ادامه داد: بجز ویرانی اینجا چیزی نمیبینم. خیلی متاسفم جایی که باید محل شعر، موسیقی و نمایش باشد تا این حد خراب شده است. اما حتما خیری در کار است. شروع برنامه شما مرا به هیجان آورد. ارکستر سمفونیک با نوازندهها و خوانندهای خوب، کنسرتی را اجرا کردند که در این محیط برای من سراسر امید است. وقتی انسان در این شرایط قرار میگیرد احساس میکند جنگ اصلا خوب نیست و سودی برای بشریت ندارد و با خودش خرابی و ویرانی به همراه میآورد اما گاهی نمیتوان از آن اجتناب کرد. وقتی پای خاک، وطن، میهن و پرچم به میان میآید انسانها نمیتوانند خودشان را کنار بکشند و فقط مشاهدهگر باشند. من با قلبی دردناک، روحیه خوبی که در بین بچههای صداوسیما وجود دارد را دیدم و اینکه زندگی جریان دارد، بنابراین بسیار خوش بین هستم.