۱۰ فیلم رزمی دیدنی که نباید از دست بدهید
بینقصترین فیلمهای رزمی تاریخ سینما
ژانر هنرهای رزمی یک زیر ژانر در دسته گسترده تر فیلم های اکشن بوده و فضایی عالی برای دیدن بدلکاری شگفت انگیز، مبارزات تن به تن سرگرم کننده و حرکات موزون خلاقانه است. وقتی یک فیلم با تم هنرهای رزمی به اوج کیفیت خود می رسد، کمتر چیز دیگری پیدا می شود که از نظر کیفیت سینمایی هیجان انگیزتر یا سرگرم کننده تر از آن باشد، و بنابراین، فیلم های رزمی کمیابی که در تمام طول روایت خود اساساً بی نقص هستند، ارزش ارج نهادن و جستجو شدن را دارند.
این دقیقاً همان جایگاهی است که فیلمهای زیر به آن دست یافته اند: آنها سکانسهای مبارزه بی نقصی را ارائه میکنند و به سختی می توان اشکال یا نقطه ضعفی در آن ها پیدا کرد. فیلمهای زیر میتوانند خود را در فهرست بهترین فیلمهای رزمی تمام دوران ببینند، و اگرچه تعداد بیشماری فیلمهای رزمی بزرگ دیگر در فهرست زیر ذکر نشدهاند، اما همه این فیلمها نقطه شروع بسیار خوبی برای کسانی هستند که می خواهد بیشتر در ژانر هنرهای رزمی غوطه ور شوند. این شما و این ۱۰ فیلم رزمی برتر تاریخ سینما که از ابتدا تا انتها بی نقص هستند.
۱۰- Dragon Inn (1967)
کینگ هو به معنای واقعی کلمه پادشاه ژانر هنرهای رزمی بود، البته تا جایی که به کارگردانان مربوط می شود، و با ساخت چندین فیلم بسیار تأثیرگذار و هیجان انگیز – به ویژه در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ – وی راه را برای این ژانر هموار کرد. در میان فیلمهای او، در دسترسترین و جذاب ترین فیلم احتمالاً Dragon Inn است، با داستان جنگجویانی که برای محافظت از فرزندان تحت تعقیب ژنرالی که به تازگی کشته شده است، با هم کار میکنند.
۹- The Raid (2011)
ژانر هنرهای رزمی احتمالاً در دهه ۱۹۷۰ در اوج محبوبیت خود بود، اما این محبوبیت هرگز به طور کامل از بین نرفته است، و در قرن بیست و یکم، فیلمسازان هنوز در حال یافتن راه هایی برای به پیش بردن این برند از سینمای اکشن هستند. فیلم رزمی The Raid یکی از بهترین نمونه های یک فیلم با تم هنرهای رزمی است که در خاطر طرفداران جدید این ژانر مانده است، فیلمی با سرعت روایت بی امان – و بسیار وحشیانه – در مورد نبردی برای بقا در یک مجتمع آپارتمانی پر از جنایتکاران خطرناک.
۸- The 36th Chamber of Shaolin (1978)
کمتر فیلمی به اندازه فیلم سی و ششمین تالار شائولین بر روی تمرین تمرکز میکنند، که میتواند خود را در زمره بهترین فیلمهای استودیو برادران شاو به حساب بیاورد (در حالی که این استودیو فیلمهای رزمی کلاسیک متعددی را تولید کرده است). فیلم رزمی The 36th Chamber of Shaolin درباره مرد جوانی است که پس از فرار از حمله ای که جان بسیاری از متحدانش را گرفته، برای بقا و انتقام تمرین می کند تا یک رزمی کار بزرگ شود.
۷- Drunken Master II (1994)
کمتر کسی می تواند ادعا کند که به اندازه جکی چان به ژانر هنرهای رزمی جان داده است. او کار خود در ژانر رزمی را در دهه ۱۹۷۰ آغاز کرد، در پایان آن دهه تبدیل به یک ستاره شد و سپس در دهه ۱۹۸۰ خود را حتی یک قدم نیز جلوتر برد، دورانی که بهترین فیلم او داستان پلیس (۱۹۸۵) بود که ترکیبی از هنرهای رزمی، کمدی و روایت جنایی بود. با این حال، از میان فیلمهای نابتر/ قدیمیتر رزمی او، Drunken Master II محصول ۱۹۹۴ میتواند بهترین باشد. این یک فیلم اکشن کمدی است که تم کمدی اش هرگز از سکانسهای نبرد نسبتاً بیرحمانهای که در طول فیلم مقیاس و شدت بیشتری پیدا میکنند، کم نمیکند.
۶- Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000)
ببر خیزان، اژدهای پنهان در ۲۰ سال گذشته چیزی جز ستایش و تحسین دریافت نکرده است، و البته شایستگی این همه اعتبار را نیز دارد، زیرا یک فیلم دیدنی و استادانه است. دنیای فیلم و شخصیتهایی که در آن زندگی میکنند بسیار غنی است، همه در یک روایت نسبتاً ساده به خوبی عمل میکنند، روایتی که شامل افراد مختلفی میشود که سعی میکنند یک شمشیر دزدیده شده را پیدا کنند. فیلم رزمی ببر خیزان، اژدهای پنهان بسیار فراتر از یک فیلم رزمی است، و به عنوان یک فیلم عاشقانه تاثیرگذار، یک فیلم ماجراجویی بزرگ و حتی یک اثر فانتزی با دُز پایین نیز موفق عمل می کند.
۵- The 8 Diagram Pole Fighter (1984)
فیلمی که مورد علاقه طرفداران سینمای کلاسیک هنرهای رزمی قرار گرفت، اما هنوز هم به طور کلی کمی دستکم گرفته شده به نظر می رسد، The 8 Diagram Pole Fighter از همه راه های درست، انفجاری، وحشیانه و تماشایی است. مانند فیلم سی و ششمین تالار شائولین، در این فیلم نیز گوردون لیو ایفای نقش می کند، و روایت های موجود در هر دو فیلم به نوعی شبیه به هم هستند، زیرا The 8 Diagram Pole Fighter در مورد حمله به خانواده ای است که تنها دو بازمانده دارد: برادران جدا شده ای که هر کدام سوگند انتقام یاد می کنند.
۴- Everything Everywhere All at Once (2022)
شاید کمی مانند ببر خیزان، اژدهای پنهان، منصفانه نباشد که Everything Everywhere All at Once را «فقط» یک فیلم رزمی بنامیم … اگرچه هر دو سکانس های هنرهای رزمی شگفت انگیزی دارند و میشل یئو در هر دو فیلم بازی کرده و به معنای واقعی کلمه می درخشد. همه چیز همه جا همه به یکباره یک فیلم علمی تخیلی، یک درام خانوادگی، یک فیلم ماجراجویی، و یک کمدی پوچ گرایانه نیز هست (غیر از اینکه برنده جایزه اسکار بهترین فیلم نیز شد)، فیلمی که تمام لحن ها و ژانرهای متفاوتش، عنوان آن را به یک عنوان مناسب تبدیل کرده است.
۳- A Touch of Zen (1971)
فیلم رزمی لمس ذن ساخته کینگ هو به اندازه مهمانخانه اژدها فوق العاده بوده و احتمالاً بزرگترین دستاورد این فیلمساز است، که یک حماسه هنرهای رزمی آرام، متفکرانه، طولانی، در نهایت ممکن هیجان انگیز و بدون شک جاه طلبانه است. طول آن به سه ساعت میرسد، اما هر دقیقه اش قوی و ارزش تماشا دارد، و داستان زنی را روایت میکند که در حال فرار از نیروهای شیطانی است که شروع ساده ای دارد، اما با پیش رفتن داستان، دامنه آن به طرز چشمگیری افزایش مییابد.
۲- Kill Bill: Vol. 1 (2003)
کوئنتین تارانتینو آشکارا عاشق فیلمهای قدیمی با تم هنرهای رزمی است و از هیچ کاری برای ادای احترام به این ژانر در سرتاسر فرانچایز انتقام جویانه Kill Bill، بهویژه نسخه اول، دریغ نکرده است. این فیلم داستان زنی معروف به عروس را روایت می کند که ماموریت انتقام بلندپروازانهای را علیه بیل و همکاران مختلفش آغاز می کند، تمام کسانی که عروس قبل از تلاش برای فرار از سبک زندگی خشونتآمیزشان، با همه آنها کار میکرد، خیانتی که هیچ کدام از طرفین نمی تواند با آن کنار بیاید. فیلم Kill Bill Vol. 1 خون ریزی و خشونت زیادی قبل از پرده پایانی دارد
۱- Enter the Dragon (1973)
آخرین فیلم تکمیل شده بروس لی، معرف دهه ۱۹۸۰ فیلمی جز Enter the Dragon نبود، فیلمی درباره یک تورنمنت هنرهای رزمی با رازی تاریک که مدت کوتاهی پس از مرگ غم انگیز این فوق ستاره در ۳۲ سالگی منتشر شد. حتی با یک حرفه کوتاه به عنوان یک هنرپیشه هنرهای رزمی، بروس لی بسیار موفق و تأثیرگذار بود و اژدها وارد می شود بهترین ویترین استعداد و کاریزمای او است. اژدها وارد می شود یک فیلم غریب و همیشه هیجانانگیز است که با سرعتی بسیار بالاتر از بسیاری از فیلمهای اکشن دهه ۱۹۷۰ روایت می شود و مدام راههایی برای غافلگیری و سرگرمی پیدا میکند.