کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۳۴۱۹
تاریخ خبر:

آنالیز | سریال مشاور

آنالیز | سریال مشاور

تحلیلی کوتاه بر سریال «مشاور» از شبکه افق

روزنامه هفت صبح| شبکه افق به تازگی پخش سریال «مشاور» به کارگردانی محمد‌صادق بکتاش را شروع کرده است.


منظر اول| محتوا 
«بررسی مسائل و مشکلات خانواده‌ها توسط یک فرد روحانی»؛ این توضیح یک خطی و رسمی سریال «مشاور» است. در هر قسمت یک مسئله مطرح می‌شود و شخصیت اصلی سریال با شیوه خاص خود درصدد حل آن‌هاست. این روحانی مردی موجه است که هم در دانشگاه تدریس می‌کند و هم در مسجد و نیز در دفتر خود مورد وثوق است.


سوژه‌های «مشاور» طیفی از مسائل مختلف را در برمی‌گیرد؛ از تصمیم زوج جوان برای طلاق به دلیل مشکلات مالی تا اختلاف یک دختر یا یک پسر با خانواده. مواردی مثل بلاگر هم در سریال هست. آنچه «مشاور» بیان می‌کند، قابل تامل است اما چالش‌های سریال و چالش‌های مهم آن به خدمت درام درنیامده است. این مجموعه چیزی شبیه سریال‌های شعاری است که بارها در تلویزیون دیده‌ایم. این بار هم قصه و درام جای خود را به پند و موعظه داده.


منظر دوم| ساختار 
بار اصلی قصه بر دوش فرهاد قائمیان است که نقش همان روحانی که اشاره شد را بازی می‌کند. هفته پیش نگاهی به کارنامه یک‌سال اخیر قائمیان انداختیم و نوشتیم او با فیلم «غریب»، سریال تلویزیونی «ترور» و سریال خانگی «ترور» جهشی دوباره داشته است.


«مشاور» اما حکم سرعت‌گیر دارد؛ نه این‌که قائمیان از پس ماموریت برنیامده باشد بلکه اساس شبیه این شخصیت در آثار دیگر دیده شده. یک مرد عارف مسلک و مردمدار که تلاشش برای «زمینی بودن» بی‌ثمر می‌ماند. «مشاور» فاقد لوکیشن‌های متعدد است که این امر به الزام درام برمی‌گردد.


با این حال کارگردان استفاده‌ای خوب از آن‌ها کرده و فضاسازی سریال در راستای محتوای موردنظر است. دیگر بازیگران هم که برخی ناشناخته و برخی مطرح هستند، عملکردی متوسط مقابل دوربین دارند... «مشاور» بیش از همه از قصه‌ای لطمه خورده که به‌جای سرگرمی، در دام پند و موعظه افتاده است.

 

کدخبر: ۵۵۳۴۱۹
تاریخ خبر:
ارسال نظر