درخشش در قامت شخصیت قجری
به بهانه پخش «رحیل» و بازپخش «بانوی عمارت» مروری داریم بر سرنوشت بازیگرانی که به واسطه حضور در سریالهایی برخاسته از قاجار، صاحب شهرت و موفقیت شدند
روزنامه هفت صبح، احمد رنجبر | در میان دورههای تاریخی، عصر قاجار جایگاهی ویژه نزد فیلمسازان داشته که ماحصل آن ساخت فیلم و سریالهای متعدد است. یکبار، پروندهای کامل به این موضوع اختصاص دادیم و حالا سراغ روی دیگر ماجرا رفتهایم.
این شبها فصل دوم «رحیل» روی آنتن شبکه سه است و از هفته پیش نوبت به بازپخش «بانوی عمارت» رسیده. این دو اتفاق باعث شد سوژه گزارش را به بازیگرانی اختصاص دهیم که با سریالهای مرتبط با قاجار به شهرت رسیدند. این را هم یادآوری کنیم که بازه زمانی مورد اشاره این گزارش، سریالهای یک دهه اخیر است.
عباسیزاده و راد| رحیل
علی عباسیزاده پیشتر تجربیاتی در بازیگری و نیز فعالیت پشت دوربین داشت. شناسنامه حرفهای او اما «رحیل» و نقش اصلان، پسر صحاف باشی است که مرمت کتابهای منثور و منظوم کتابخانه سلطنتی را به همراه پدرش برعهده دارد.
او شمایل یک جوان محجوب و عاشقپیشه را «خوب» ارائه کرده است. باید منتظر ماند و دید او پس از «رحیل» چه خواهد کرد؛ سریالی که خط عشقی آن و موانع وصال دو دلداده، موقعیت خوبی در اختیارش قرار داده است. نقش مقابل عباسیزاده را گیتا راد بازی کرده که «رحیل» اولین آزمون جدی اوست.
این بازیگر در قامت دختری به اسم محا ظاهر شده که ابتدا ولیعهد دلبستهاش بود و حالا سرهنگ زمان به عنوان یک مرد قدرتمند حکومتی، سد راه ازدواج او و اصلان است. گیتا راد خصوصیات بارز محا از جمله جلوهگری در عین متانت و دلبریهای ظریف زنانه را باورپذیر به نمایش گذاشته. او در ادامه چه خواهد کرد؟
منظور و مومن| بانوی عمارت
حسام منظور چهرهای مطرح و موفق در تئاتر بود و سالها در این عرصه درخشیده بود. شهرت او پیش عامه مخاطب اما، به نقش شازده ارسلان میرزای قوانلوی قاجار درسریال «بانوی عمارت» برمیگردد. این بازیگر بهره کافی از نقش را برد و پس از آن و در فرصتی کوتاه، کارنامهای قابل دفاع در عرصه تصویر نیز از خود برجا گذاشت.
مریم مومن از کودکی سودای بازیگری داشته و برای رسیدن به آرزوی خود تلاش کرده. در نهایت سال 97 افتاد اتفاقی که باید و با نقش بانو فخرالزمانِ سریال «بانوی عمارت» طعم شهرت را چشید. او حالا بازیگری مطرح و پرکار است.
این سریال زمینه شهرت میلاد میرزایی در نقش خواستگار فخرالزمان را نیز فراهم کرد. نیکی نصیریان، دختر بچه خوش سر و زبان «بزنگاه»، با شخصیت آهو حضوری متفاوت در بازیگری داشت. این سریال و کاراکتر جواهر، موفقیت مینا وحید را سرعت بخشید و باعث شد در تلویزیون هم صاحب شهرت شود.
رفیع و معاوی| گیلدخت
میترا رفیع پیش از بازی در سریال «گیلدخت» هم فیلم بازی کرده بود و هم سریال. آنچه شهرت و محبوبیت او را رقم زد اما این عاشقانه قجری و نقش گلنار است؛ سریالی که بهرغم کیفیت نهچندان بالا، طیف زیادی را با خود همراه کرد.
رفیع در مرکز اتفاقات سریال قرار داشت و بهخوبی توانست مصائب یک خان زاده را به تصویر بکشد. جالب آنکه کمی پیش از «گیلدخت» در سریال «بیهمگان» بازی کرده بود اما دومی بیشتر رفیع را توی چشم آورد. یاسمن معاوی، بازیگر نقش فیروزه در سریال «گیلدخت» نیز عملکردی درخشان داشت و محبوبتر شد. مشابه این اتفاق برای رضا اکبرپور، بازیگر نقش اسماعیل هم افتاد.
مسعودیفر و دهقان|جیران
فاطمه مسعودیفر پیش از بازی در «جیران»، با فیلم «پوست» ساخته برادران ارک نظر مخاطبان را جلب کرده بود. در ادامه نقش سارای گرجیِ سریال حسن فتحی را بازی کرد و بار دیگر توانایی خود را نمایان ساخت.
شهرت فاطمه مسعودیفر پیش مخاطبان گسترده ، حاصل این سریال قاجاری است. او استفادهای خوب از لحظات احساسی سریال کرد و در طول پخش نظر مثبت پیگیران سریال را به خود دید. ستایش دهقان در نقش گلنسا، خواهر جیران نیز با این سریال خانگی به شهرت بیشتری دست یافت.
دیگر بازیگران
روی گزارش، بازیگرانی است که به خاطر حضور در سریالهای قجری مورد توجه انبوه مخاطب قرار گرفتند. طبعا میتوان فهرستی بلند از چهرههای حرفهای ردیف کرد در این آثار درخشش آنها تداوم یافت؛
نمونه متاخرش پریناز ایزدیار، مریلا زارعی، مهدی پاکدل و دیگر بازیگران سریال پرستاره «جیران». علاوه بر موارد مذکور چند نفر دیگر را نیز نباید از یاد برد. مثلا در همین سریال جدید «رحیل»، ریحانه رضی با نقش شمامه و غزاله اکرمی بازیگر نقش ماهی، وجهی دیگر از توانمندی خود را نشان داده و به همین نسبت مشهورتر شدهاند.