کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۳۱۰۵
تاریخ خبر:

کشف یک میلیون لیتر سوخت خارج از شبکه در سیستان و بلوچستان

 کشف یک میلیون لیتر سوخت خارج از شبکه در سیستان و بلوچستان

معاون دادستان سیستان و بلوچستان از برخورد قضایی با عرضه‌کنندگان یک میلیون سوخت خارج از شبکه در استان خبر داد.

به گزارش هفت صبح به نقل از تسنیم،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای روز دوشنبه 24 دی 1403 در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه گفت: در مورد قاچاق سوخت گفتیم متمرکز شوند و ریشه‌ها و سرمنشا‌ها را شناسایی کرده و با آنها مقابله کنند.

 

این مسئله بار‌ها مورد تأکید رئیس قوه قضاییه و نیز دیگر مقامات قضایی قرار گرفته است. در این باره دادگستری استان سیستان و بلوچستان نیز مستثنی نبوده و همت خود را برای مقابله با انواع قاچاق سوخت جزم کرده است.

 

اقدامات دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان برای مبارزه با قاچاق سوخت

 

ابوالفضل احمدزاده معاون دادستان سیستان و بلوچستان در گفت‌و‌گو با میزان درباره عملکرد دادستانی در حوزه مبارزه با قاچاق سوخت، گفت: در سال جاری کارگروه‌های متعدد تخصصی، از جمله کارگروه پیشگیری و مقابله با قاچاق فرآورده‌های نفتی با حضور سازمان‌های متولی مبارزه با قاچاق فرآورده‌های نفتی، به صورت موضوع محور برگزار شده است.

 

وی اظهار کرد: طراحی و راه‌اندازی سامانه ورود اطلاعات متقاضیان طرح کدینگ، ارسال پیامک هشدار به عوامل خرید و فروش سهمیه در اطراف جایگاه‌ها از سوی معاونت پیشگیری دادگستری استان و انسداد کارت سوخت و توقیف وسائط نقلیه دارای تراکنش غیرمتعارف و پرتکرار که از طریق دوربین‌های پلاک‌خوان منصوبه در جایگاه‌ها، رصد شده، از مهمترین مصوبات اجرایی شده از سوی این کارگروه است.

 

معاون دادستان سیستان و بلوچستان افزود: همکاری مستمر با یگان‌های کاشف فرآورده‌های نفتی قاچاق، هم‌افزایی با سازمان‌های متولی در راستای اجرای دقیق دستوارالعمل روش مدیریت و کنترل توزیع فرآورده‌های نفتی یارانه‌ای و کاهش میزان مغایرت تاییدات سوخت بین دستگاه متولی و شرکت پخش، پایش 72 ساعته مجاری عرصه در چندین مرحله به صورت متناوب و بازدید‌های دوره‌ای از این جایگاه‌ها از دیگر اقدامات دستگاه قضایی استان برای مبارزه با قاچاق سوخت بوده است.

 

احمدزاده تصریح کرد: ارتباط مستمر با دادیار حقوق عامه، تعزیرات حکومتی و سایر سازمان‌های متولی و نظارتی برای هم‌افزایی در راستای برخورد با عوامل شبکه قاچاق هم انجام گرفته است و در نهایت شاهد نصب و راه‌اندازی دوربین پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت منطقه و پایش مستمر اطلاعات حاصل از این دوربین‌ها و معرفی خودرو‌های پرتکرار به مراجع قضایی بودیم.

 

وی عنوان کرد: برای مبارزه با قاچاق سوخت، بنر‌های هشدار نیز در سطح جایگاه‌ها با مضمون ممنوعیت سوختگیری با کارت غیر و سوختگیری در محلی غیر از باک خودرو و پیگیری قضایی آن، نصب شده است.

 

اثرات مثبت اجرای طرح باک پُر

 

معاون دادستان سیستان و بلوچستان از اجرای طرح باک‌پُر در پایانه‌های مرزی خبر داد و گفت: آمار مقایسه‌ای میزان فروش باک پُر در پایانه‌های مرزی از جمله در میلک و میرجاوه، از ابتدای طرح تا پایان شهریور ماه سال 1403 نشان از افزایش 368 درصدی فروش نسبت به مدت مشابه قبل و عایدی به مبلغ 9 هزار و 135 میلیارد ریال داشته است.

 

احمدزاده تصریح کرد: مهمترین آثار مثبت اجرای طرح که در بازدید‌های میدانی مشاهده شده، فک باک‌های غیرمجاز توسط ناوگان است.

 

وی همچنین از برگزاری جلسات کمیته رسیدگی به تخلفات و معرفی 530 پرونده تخلف به تعزیرات حکومتی خبر داد و گفت: حدود دو هزار و 500 کارت بنزین از طرح کدینگ بر اساس تراکنش‌های‌ اخذ شده خارج شده است.

 

دستاورد‌های طرح شهید هادی برای مبارزه با قاچاق سوخت

 

 معاون دادستان سیستان و بلوچستان از اجرای طرح شهید هادی در سطح جایگاه‌های سوخت استان و دستاورد‌های این طرح خبر داد و تصریح کرد: شناسایی خودرو‌های پرتکرار مراجعه کننده به جایگاه به عوامل شبکه قاچاق، توقیف خودرو‌های متخلف از سوی مرجع قضایی که شامل 45 دستگاه خودروی بنزین سوز در زاهدان، پنج دستگاه اتوبوس در زاهدان، 15 دستگاه خودروی بنزین سوز در خاش بود.

 

برخورد قضایی با متخلفان عرضه بیش از یک میلیون لیتر سوخت خارج از شبکه 

 

احمدزاده تصریح کرد: اعلام جرم در یک جایگاه سوخت در زاهدان به دلیل تخلف کارت اضطراری به میزان 110 هزار 792 لیتر و جایگاهی دیگر در این شهرستان به به دلیل تخلف عرضه خارج از شبکه به میزان 703 هزار و 647 لیتر، اعلام جرم جایگاه سوختی در سراوان به دلیل تخلف عرضه خارج از شبکه به میزان یک میلیون و 386 هزار و 822 لیتر هم بخشی از دستاورد‌های اجرای طرح شهید هادی بود.

 

وی همچنین از شناسایی 800 خودروی متخلف با تراکنش نامتعارف مربوط به بارنامه‌های صوری و ارسال لیست مشخصات تعداد 500 عدد کارت سوخت خودرو نفت گاز سوز دارای بارنامه‌های صوری با تراکنش نامتعارف به اداره کل راهداری با بهره‌گیری ازاجرای این طرح خبر داد.

 

معاون دادستان سیستان و بلوچستان افزود: در این زمینه لیست مشخصات تعداد 330 عدد کارت سوخت بنزین‌داران متخلف، به تعزیرات ارسال شده است.

 

انسداد 945 کارت ناوگان نفت گاز سوز متخلف مسافربری

 

معاون دادستان سیستان و بلوچستان در ادامه از انسداد 945 کارت ناوگان نفت گاز سوز متخلف مسافربری که با استفاده از بارنامه صوری اقدام به سوختگیری در جایگاه‌های سطح منطقه انجام می‌دادند و معرفی آنان به تعزیرات خبر داد.

 

445 فقره کارت هوشمند سوخت با بارنامه صوری مسدود شد

 

احمدزاده همچنین گفت: در برنامه پایش مشترک ناوگان درونشهری حوزه سیستان، تعداد 445 فقره کارت هوشمند سوخت مربوط به ناوگانی که در برنامه بازدید غایب بوده‌اند و بعضاً از طریق دریافت بارنامه صوری، نسبت به تحویل سوخت از جایگاه‌ها اقدام می‌کردند هم با دستور دادستان مرکز استان مسدود شد.

 

وی تصریح کرد: راه‌اندازی سامانه رصد کارت اضطراری در سطح جایگاه‌های منطقه و مستندسازی اطلاعات خودرو‌ها و میزان برداشت از کارت اضطراری از دیگر نتایج اجرای طرح شهید هادی است که در نهایت منجر به پیشگیری از تخلفات مربوط به برگه‌های استعلام صوری کارت سوخت، اعمال سقف برداشت روزانه از محل کارت اضطراری و توسعه توان توزیع سوخت اضطراری شده است.

 

معاون دادستان سیستان و بلوچستان افزود: همچنین طرح پلاک‌خوان خودرو‌های غیربومی متقاضی ورود به کدینگ در نواحی مرکزی و زابل با هدف تسریع در امر کدینگو اصالت سنجی اطلاعات ارائه شده و حذف خطای انسانی و سوءاستفاده‌های احتمالی اجرایی شده است.

 

راه‌اندازی سامانه رصد محصولات نفتی برای مبارزه با قاچاق سوخت

 

احمدزاده ادامه داد: در ماه‌ای گذشته نیز از سامانه رصد محصولات نفتی ارسالی از انبار‌های نفت در گلوگاه‌های نصرت آباد، کوله‌سنگی و سفیدآبه به منظور پیشگیری از قاچاق فرآورد‌های نفتی عمده از استان‌های همجوار نیز بهره‌برداری شد که در مبارزه با قاچاق سوخت مؤثر است.

 

منبع: تسنیم
کدخبر: ۵۷۳۱۰۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر