کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۶۹۶۳۵
تاریخ خبر:
درباره قابی از دکتر پزشکیان در سفر سیستان و بلوچستان که مملو از جزییات اعصاب خردکن است

مساله کوکاکولا در ملاقات پزشکیان و مولوی عبدالحمید

مساله کوکاکولا در ملاقات پزشکیان و مولوی عبدالحمید

هفت نکته از یک میز مهم سیاسی

مصطفی آرانی در هفت صبح نوشت: 

1. این قاب، قاب زیبایی نیست. قاب درستی نیست. بر عکس آن تصویر از خوش و بش دکتر پزشکیان با مولوی عبدالحمید که دیروز بالای صفحه کار کردیم. یک سری ایراداتش زیبایی شناختی است. آن پلاستیکی که روی میز کشیده شده مناسب دیداری در سطح رئیس‌جمهور نیست. بیش‌تر به یک قاب از سلف دانشگاه برمی‌خورد ولی حالا از این‌ها گذشته یک سری ایرادات اساسی‌تر دارد.

2. آقای دکتر پزشکیان و حجت‌الاسلام محامی، نماینده رهبری در سیستان و بلوچستان تنها کسانی هستند که در این قاب نوشابه برنداشتند. این نکته خوبی است برای آقای دکتر پزشکیان. دست کم به توصیه‌های پزشکی گوش داده است. ما را یاد آن حرکت رونالدو می‌اندازد که نوشابه را کنار گذاشت و گفت نوشابه نمی‌خورد و آب را تبلیغ کرد. نکته خوبی بود.

3. ولی نکته منفی ماجرا این است که برندی که بالاخره سر این میز که رئیس جمهور کنار آن نشسته؛ کوکاکولا است. شرکتی که معروف است به حمایت از اسرائیل. حالا کاری نداریم که می‌گویند این نوشابه در ایران تولید می‌شود و پولی از آن به جیب اسرائیل نمی‌رود ولی گزارش شده که دکتر پزشکیان در این جلسه در مورد جنایات اسرائیل صحبت کرده و خب آن نوشابه به این حرف‌ها نمی‌آید.

4. بدی دیگر کوکاکولا البته این است که در میانه تنش بسیار زیاد با آمریکا بر سر موضوعات مختلف، از ماجرای هسته‌ای گرفته تا مساله مقاومت در منطقه، چرا باید برندی که نماد فرهنگ و اقتصاد آمریکایی است روی میز رئیس‌جمهور ایران باشد؟

5. از سوی دیگر چرا میز این چنین چیده شده است؟ چرا شبیه مذاکره‌های دیپلماتیک است؟ آقای عبدالحمید که فرد خارجی نیست. یک امام جمعه در بخشی از این کشور است. چرا باید چنین چینش میزی صورت بگیرد؟ رئیس جمهور یک طرف و او نیز یک طرف. حالا البته حواس‌ها جمع بوده و علمای اهل سنت یک طرف و علمای شیعه یک طرف ننشسته‌اند ولی حتی همین قاب با هدف اصلی جلسه که وحدت بوده منافات دارد. زبان بدن حاج آقا محامی هم البته نشان می‌دهد که هنوز از رفتارها و سخنان مولوی عبدالحمید در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ ناراضی است و خودآگاه یا ناخودآگاه گارد خود را بسته است.

6. از طرف دیگر آن لوستر چه می‌گوید؟ خود لوستر را منظورمان نیست. آن طرف عکس معلوم است که روز است و می‌شود از نور روز استفاده کرد. در این شرایط چرا باید از برق استفاده کرد؟ البته شاید بگویند به دلایل امنیتی کما اینکه رئیس جمهور گفته بود به دلایل امنیتی سفرش را هم به سیستان و بلوچستان در حداقل زمان انجام داده است ولی خب در شرایطی که می‌گویند حتی در هیات دولت، نصف چراغ‌ها خاموش است؛ در این سفر هم باید این موضوعات مورد توجه قرار بگیرد.

7. آن چه گفتیم شاید در نظر نوعی مته به خشخاش زدن بیاید. نوعی گیر دادن الکی ولی واقعا این طور نیست. تصویر رئیس‌جمهور مهم است و این تصویر برعکس آنچه دوستان دیگر معتقدند خیلی به اینکه کت و شلوار بپوشید یا کاپشن مهم نیست. دوستانی که مدیریت تصویر رئیس جمهور را به عهده دارند؛ از معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور تا مسئول تشریفات و مسئول ارتباطات دفتر ریاست جمهوری دارند پول می‌گیرند برای اینکه حواسشان به این چیزها باشد. حتی به اینکه آن دستمال‌های کاغذی آن قدر بی‌نظم و ترتیب روی میز قرار نگیرد. آن هم یک برند دستمال کاغذی ایرانی که اسمش را گذشته «فول تایم». دوستان مستحضر هستند که این کار از نظر قانونی ایراد دارد دیگر؟ شرکت ایرانی نمی‌تواند اسم خارجی روی برند خود بگذارد. جزییات مهم است دوستان. انگلیسی‌ها می‌گویند شیطان در جزییات است و جدیدا می‌گویند حکومت کردن هم در جزییات است. جزییات خیلی مهم است دوستان.

 

کدخبر: ۵۶۹۶۳۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر