دولت پس از شهادت ابراهیم رئیسی چگونه اداره میشود؟
عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان توضیح میدهد
هادی طحاننظیف، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با شبکه افق سیما، اعلام کرد همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند هیچ خللی در امور کشور به وجود نمیآید و کارها بر منوال روشهای قانونی پیشبینیشده طی خواهد شد.
چهکسی دولت را اداره میکند؟
اصل ۱۳۱ قانون اساسی میگوید در شرایطی مثل فوت رئیسجمهور یا موارد مشابه با موافقت مقام معظم رهبری، معاون اول ریاستجمهوری مسوولیتها و اختیارات ریاستجمهوری را عهدهدار خواهد شد. همه مسئولیتهای ریاستجمهوری برعهده معاون اول است، اما در اصول قانون اساسی برخی از محدودیتها قرار داده شده همچون اینکه در این مدت ۵۰ روز امکان استیضاح وزرا توسط مجلس وجود ندارد و نمیتوان اقدام به بازنگری قانون اساسی و برگزاری همهپرسی کرد.
شورای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری
شورایی متشکل از رئیس مجلس شورای اسلامی، رییس قوه قضاییه و معاون اول رئیسجمهور ترتیبات لازم برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری ظرف مدت ۵۰ روز را فراهم خواهند کرد. در قانون اساسی و قوانین عادی برای چنین روزهایی پیشبینیهایی شده است. زمانبندیها باید به گونهای تمهید شود که حداکثر ظرف مدت ۵۰ روز انتخابات ریاستجمهوری برگزار شود.
زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری
جلسهای در شورای نگهبان برگزار شد تا تمهیدات و مقدمات بر مدار قانون فراهم شود. به محض اینکه این موارد همچون زمان ثبتنام و زمان برگزاری انتخابات جمعبندی و تصمیم نهایی اتخاذ شود، از طریق صدا و سیما و رسانهها اطلاعرسانی خواهیم کرد. پیشنهادات مختلفی مطرح است. باید جوانب کار سنجیده شود. آن تقویمی که در قانون پیشبینی شده باید لحاظ شود. به محض اینکه این موارد جمعبندی شود، اطلاعرسانی خواهیم کرد.
دوره ریاستجمهوری جدید چهار ساله است
سخنگوی شورای نگهبان درباره طول مدت دوره ریاستجمهوری بعدی گفت: براساس اصول قانون اساسی و رویهای که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داشتیم، طول دوره رییسجمهور منتخب چهار سال خواهد بود؛ بنابراین از زمان انتخاب، دوره چهار ساله وی آغاز خواهد شد؛ نسبت به این موضوع ابهامی نداریم و منتخب مردم به مدت چهار سال سکاندار حوزه اجرایی کشور خواهد شد.