هرآنچه باید درباره اسکرینشات در اینستاگرام بدانید
قبل از گرفتن اسکرینشات، خوب فکر کنید.
به گزارش هفت صبح گرفتن اسکرینشات راهی برای ذخیره کردن هر چیزی است که روی صفحهتان میبینید، اما این کار در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام گاهی میتواند بهعنوان نقض حریم خصوصی تلقی شود. پس آیا اینستاگرام راهی دارد که متوجه شوید کسی از محتوای شما اسکرینشات گرفته است؟ آیا اگر کسی از استوری شما اسکرینشات بگیرد، صاحب آن عکس مطلع میشود؟ در ادامه، هر آنچه باید بدانید را توضیح میدهیم.
پاسخ کوتاه: آیا اینستاگرام هنگام اسکرینشات گرفتن به کسی اطلاع میدهد؟
خیر. اینستاگرام هنگام اسکرینشات گرفتن از پستها به صاحب محتوا اطلاع نمیدهد.
اینستاگرام فقط در یک حالت مشخص اطلاعرسانی میکند: زمانی که از یک عکس یا ویدیوی ناپدیدشونده در دایرکت اسکرینشات گرفته شود.
همچنین اگر کسی از گفتوگوی دایرکت در Vanish Mode اسکرینشات بگیرد، به شما اطلاع داده میشود.
در غیر این صورت، اینستاگرام برای اسکرینشاتها نوتیفیکیشن ارسال نمیکند.
آیا اینستاگرام هنگام اسکرینشات گرفتن از استوری اطلاع میدهد؟
خیر. در حال حاضر اینستاگرام وقتی کسی از استوری اسکرینشات بگیرد، به شما اطلاع نمیدهد.
این موضوع درباره بیشتر پیامهای دایرکت، پستها، ریلزها و تقریباً همه چیزهای دیگر در پلتفرم هم صدق میکند.
به نظر میرسد این وضعیت در سایر برنامههای مجموعه متا هم همینطور باشد؛ چون واتساپ هم چنین هشداری نمیدهد، و فیسبوک هم همینطور.
اینستاگرام چه زمانی درباره اسکرینشات هشدار میدهد؟
تنها زمانی که اینستاگرام به کاربران اطلاع میدهد کسی اسکرینشات گرفته، در برخی گفتوگوهای خاص دایرکت است.
شما میتوانید از بیشتر پیامهای دایرکت اسکرینشات بگیرید، بدون اینکه طرف مقابل مطلع شود.
اما اگر با دکمه دوربین داخل چت، یک عکس بگیرید و طرف مقابل از آن اسکرینشات بگیرد، شما مطلع خواهید شد.
دلیلش این است که این تصاویر «زودگذر» هستند و فقط برای یکبار دیده شدن طراحی شدهاند. اینستاگرام برای محافظت از کاربر دیگر، هنگام اسکرینشات گرفتن از آنها هشدار میدهد.
همچنین اگر کسی در Vanish Mode از یک گفتگو اسکرینشات بگیرد، اینستاگرام به شما اطلاع میدهد.
این چگونه کار میکند؟
ارسال یک پیام ناپدیدشونده در اینستاگرام:
- وارد چت خود با کاربر دیگر شوید و روی آیکون آبی دوربین در سمت چپ فیلد «Message…» بزنید.
- یک عکس بگیرید.
- در پایینِ سمت چپ، یکی از گزینههای Allow replay، View once یا Keep in chat را انتخاب کنید.
- روی Send بزنید.
وقتی طرف مقابل از آن عکس اسکرینشات بگیرد، یک اعلان روی دستگاه شما ظاهر میشود.
همچنین یک آیکون کوچک مارپیچی کنار عکسهایی که از آنها اسکرینشات گرفته شده دیده میشود. این آیکون شبیه یک دایره در حال بارگذاری است و حتی بعد از منقضی شدن عکس هم باقی میماند.
تفاوت عکسِ اسکرینشاتشده و نشده
در این تصویر، دو عکس بالایی در دایرکت اسکرینشات شدهاند، اما عکس پایینی نه.
این موضوع درباره عکسهایی که از گالری خودتان به چت اضافه میکنید صدق نمیکند.
اگر یک عکس معمولی از گالری بفرستید، بهعنوان یک پیام عادی در نظر گرفته میشود و اگر از آن اسکرینشات گرفته شود، هیچ هشداری دریافت نخواهید کرد.
ضمناً بسته به دستگاه شما، ممکن است خود برنامه اصلاً اجازه اسکرینشات گرفتن ندهد.

چگونه از Vanish Mode استفاده کنیم:
- برنامه اینستاگرام را باز کنید و وارد یک گفتوگو شوید.
- صفحه را به سمت بالا بکشید. پیام «Swipe up to turn on vanish mode» را خواهید دید.
- اکنون در حالت Vanish Mode هستید.
- پیامهایی را که میخواهید ارسال کنید.
اگر طرف مقابل اسکرینشات بگیرد، به شما اطلاع داده میشود.
همچنین اگر خودتان اسکرینشات بگیرید، صفحه این موضوع را نشان میدهد.
چگونه بدون اطلاع دادن در اینستاگرام اسکرینشات بگیریم؟
اگر میخواهید از یک عکس یا ویدیوی ناپدیدشونده اسکرینشات بگیرید بدون اینکه طرف مقابل مطلع شود، بهصورت عادی این کار ممکن نیست، اما چند راهحل وجود دارد:
1) اسکرینشات گرفتن از نسخه وب
وارد اینستاگرام در کامپیوتر شوید. اگر از نسخه مرورگر اینستاگرام از عکس یا ویدیوی ناپدیدشونده اسکرینشات بگیرید، طرف مقابل مطلع نخواهد شد. البته ممکن است این روش در آینده تغییر کند، پس خیلی روی آن حساب نکنید.
2) ذخیره محتوا در حالت آفلاین
عکس یا ویدیوی موردنظر را باز کنید، سپس گوشی را روی حالت پرواز بگذارید. چون اینستاگرام برای ثبت فعالیت شما به اینترنت نیاز دارد، نمیتواند تشخیص دهد که اسکرینشات گرفتهاید. در نتیجه طرف مقابل هم مطلع نمیشود.
3) عکاسی با یک دستگاه دیگر
اگر دستگاه دیگری مثل گوشی، تبلت یا دوربین دارید، میتوانید از روی صفحه نمایش، با آن عکس بگیرید. کیفیت تصویر پایینتر خواهد بود، اما اینستاگرام یا شخص مقابل راهی برای فهمیدن آن ندارند، مگر اینکه کنار شما حضور داشته باشند.
پرسشهای متداول
آیا اینستاگرام درباره تأیید هویت (Verified) به شما اطلاع میدهد؟
اگر برای دریافت نشان Verified در اینستاگرام درخواست داده باشید، پس از بررسی درخواست، در بخش Activity یک نوتیفیکیشن دریافت میکنید.
آیا اینستاگرام هنگام ضبط صفحه از استوری اطلاع میدهد؟
خیر. اگر از برنامه یا قابلیت ضبط صفحه روی دستگاه خود استفاده کنید، اینستاگرام به طرف مقابل اطلاع نمیدهد که از استوری او اسکرینریکورد گرفتهاید.