کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۹۸۹۳
تاریخ خبر:

اینترنت طبقاتی و فیلترینگ بی‌سابقه؛ ۱۰۰ هزار سایت از زمان جنگ تاکنون مسدود شده‌اند!

اینترنت طبقاتی و فیلترینگ بی‌سابقه؛ ۱۰۰ هزار سایت از زمان جنگ تاکنون مسدود شده‌اند!

از زمان آغاز جنگ تاکنون، حدود ۱۰۰ هزار دامنه و وب‌سایت پرکاربرد فیلتر شده‌اند.

به گزارشهفت صبحاز زمان شروع محدودیت‌های گسترده اخیر، حدود ۱۰۰ هزار دامنه و سرویس پرکاربرد به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم محدود شده‌اند. این گزارش دلایل این محدودیت‌ها را «دستورالعمل‌های صیانتی» و «اختلال در تجهیزات صیانتی» عنوان کرده و تأکید می‌کند که این وضعیت منجر به کاهش کیفیت خدمات آنلاین و نارضایتی گسترده میان کاربران شده است.

ناهماهنگی میان اپراتورها

یکی از نکات کلیدی این گزارش، اشاره به عدم یکپارچگی در اجرای سیاست‌های فیلترینگ است. در بخشی از این گزارش آمده است که نحوه پیاده‌سازی فیلترینگ در اپراتورهای مختلف تفاوت‌های محسوسی دارد. این وضعیت به یک «چرخه تکراری زمان-مکان-اپراتور» تشبیه شده که مانند مثلث برمودا عمل می‌کند؛ هیچ‌کس کنترل دقیقی بر آن ندارد و مشخص نیست چه سرویسی، در چه زمانی و برای کدام کاربر از دسترس خارج می‌شود.

اختلال در پروتکل‌های امنیتی: تهدیدی برای کل اینترنت

نگران‌کننده‌ترین بخش گزارش به پیامدهای سیاست‌های جدید «ضدفیلترینگ» می‌پردازد. این سیاست‌ها پروتکل‌های رمزنگاری مدرن مانند TLS و QUIC را هدف قرار داده و در آن‌ها اختلال ایجاد می‌کنند.

در این گزارش توضیح داده شده است:

«این پروتکل‌ها ستون فقرات امنیت فضای وب‌اند و اغلب وب‌سایت‌ها، پیام‌رسان‌ها و ابزارهای دور زدن فیلترینگ مانند وی‌پی‌ان‌ها برای حفظ امنیت و حریم خصوصی کاربران به آن‌ها وابسته‌اند. گرچه مشخص است که نیت سیاست‌گذار، دشوار کردن کار ابزارهای فیلترینگ و شناسایی ترافیک رمزنگاری‌شده است، نتیجه‌اش ایجاد اختلال‌های گسترده در تبادل داده‌های رمزنگاری‌شده است که بخش عمده‌ای از ترافیک اینترنت را تشکیل می‌دهند.»

به عبارت دیگر، تلاش برای مقابله با فیلترشکن‌ها به اختلال در زیرساخت اصلی امنیت وب منجر شده است. این موضوع نه‌تنها دسترسی به سرویس‌های آنلاین را با مشکل مواجه می‌کند، بلکه امنیت و حریم خصوصی کاربران ایرانی را نیز به شکل جدی تهدید می‌کند. کاربران علاوه بر کندی اینترنت، با اختلالات گسترده در سرویس‌هایی مواجه هستند که برای تبادلات روزمره و امن خود به آن‌ها وابسته‌اند.

 

آخرین تحولاتدانش و فناوریرا اینجا بخوانید.
منبع: زومیت
کدخبر: ۶۰۹۸۹۳
تاریخ خبر:
ارسال نظر