کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۲۹۱۵
تاریخ خبر:

شاهزاده پارسی با دوبله فارسی

شاهزاده پارسی با دوبله فارسی

بررسی جدیدترین نسخه از مجموعه محبوب «پرینس آو پرشیا»

روزنامه هفت صبح، جواد محسنی | بیش از سه دهه از عرضه اولین نسخه سری بازی‌های Prince of Persia می‌گذرد. بازی که توانست به محبوبیت بسیار زیادی دست پیدا کند. این سری همیشه در میان گیمر‌ها و به‌خصوص طرفداران سبک‌ اکشن و ماجراجویی از جایگاه خاصی برخوردار است.

بدون شک می‌توان گفت نقطه اوج محبوبیت این سری عرضه سه‌گانه Sands of Time بود که توانست با همه فراز و نشیب‌های خود، به موفقیت چشم‌گیری دست پیدا کند. پس از تمام شدن این سه‌گانه، یوبی‌سافت تلاش کرد تا با ریبوت کردن این مجموعه در سال 2008 مسیر جدیدی را پیش بگیرد.

همچنین در سال 2010 و همزمان با اکران فیلم Prince of Persia نسخه جدیدی با نام The Forgotten Sands روانه بازار شد که به موفقیت چندانی دست پیدا نکرد. بعد از سال 2010 سری Prince of Persia تقریبا به فراموشی سپرده شد. حالا بعد از نزدیک به 14 سال انتظار، زمان عرضه نسخه جدید و متفاوتی فرا رسیده که با نام بازی Prince of Persia: The Lost Crown شناخته می‌شود. اثری که برای اولین‌بار از دوبله و زیرنویس فارسی پشتیبانی می‌کند و از این جهت در کانون توجه گیمرهای ایرانی قرار گرفته.

در میان اتفاقات عجیب و خطراتی که سرزمین پارس را تهدید می‌کند، این کشور توسط گروهی از قهرمانان به نام گارد جاویدان حفاظت می‌شود. این گروه هفت نفره شامل سربازانی قدرتمند و اسطوره‌ای است که توسط وهرام (Vahram) رهبری می‌شوند. آنها برای حفاظت از قلمرو پارس تحت کنترل ملکه تومیریس (Thomyris) قسم خوردند و تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا صلح همیشه پایدار باشد.

گیمر کنترل یکی از همین هفت شخصیت قدرتمند با نام سارگون (Sargon) را بر‌عهده خواهد گرفت. شاید عجیب به نظر برسد اما در Prince of Persia: The Lost Crown گیمر در نقش شاهزاده محبوب این سری ظاهر نخواهد شد. سارگون جوان‌ترین عضو این گروه است و از توانایی‌های شاخص او می‌توان به سرعت باور نکردنی و مهارت بالا در مبارزه با شمشیر اشاره کرد.

در ابتدای بازی، سرزمین پارس با حمله‌ای روبه‌رو می‌شود و Sargon به همراه دیگر برادران و خوهرانش این حملات را ناکام می‌گذارند. در حاشیه مراسم تقدیر و تشکر ملکه از Sargon و اتفاقات بعد از آن، شاهزاده داستان که با نام غسان (Ghassan) شناخته می‌شود، ربوده شده و به کوه قاف (Mount Qaf) منتقل می‌شود. ملکه از قهرمانان داستان می‌خواهد که هر‌چه سریع‌تر به دنبال شاهزاده رفته و جان او را نجات دهند.

بازی  Prince of Persia: The Lost Crown یک اثر با نقشه‌ای تو در تو با بخش‌هایی متنوع است که هر کدام چالش‌های متفاوتی را در مقابل گیمر قرار می‌دهند. این نقشه از راه‌های متفاوتی تشکیل شده که برخی از آنها می‌تواند شامل آیتم یا گنج‌های متفاوت باشد که گیمر همیشه به آنها دسترسی ندارد و باید  قابلیت جدیدی را برای رسیدن به آنها به دست آورد.

این اثر به گیمر امکان می‌دهد تا با استفاده از Memory Shard عکسی را از منطقه مد نظر گرفته و آنها را ضمیمه نقشه کند. بدین ترتیب پیدا کردن بخش‌های متفاوت از نقشه می‌تواند کمی آسان‌تر باشد. همچنین از این قابلیت می‌توان برای پیدا کردن و بازگشت به مسیر‌های مختلف استفاده کرد. در ابتدا Sargon از دو شمشیر برای انجام حملات خود استفاده می‌کند اما در طول بازی اسلحه‌های جدیدی نیز قابل استفاده خواهند بود که روی مبارزات و حرکت در محیط تاثیرگذار هستند.

مبارزات بازی در عین سادگی می‌توانند پیچیدگی خاصی را ارائه کنند. با پیشرفت در بازی قابلیت‌های مبارزه‌ای بیشتری در اختیار گیمر قرار می‌گیرند و عمق جدیدی را به آن اضافه می‌کنند. همچنین قابلیت جا خالی دادن و ضد حمله نیز از ویژگی‌هایی هستند که می‌توانند به‌خصوص در مبارزه با دشمن‌های قوی‌تر به گیمر کمک کنند.

در بخش گرافیک Prince of Persia: The Lost Crown دو زاویه کاملا متفاوت را به گیمر ارائه می‌کند. در یک سمت شاهد گرافیک هنری جذابی هستیم که فرهنگ و هنر ایران باستان روی آن تاثیر زیادی داشته و در سمت مقابل شاهد یک گرافیک فنی متوسط خواهیم بود. استودیو‌های مختلف یوبی‌سافت همیشه تلاش می‌کنند تا گرافیک فنی بسیار خوبی را ارائه کرده و با استفاده از تکنولوژی‌های روز نظر هر گیمری را نسبت به خود جلب کنند اما در مورد The Lost Crown این مسئله کمی متفاوت است.

باید گفت در بخش صداپیشگی و موسیقی، The Lost Crown به خوبی عمل می‌کند. موسیقی متن بازی هماهنگی بسیار خوبی با اتمسفر بازی دارد و در این سفر نسبتا طولانی هرگز خسته‌کننده نخواهد شد. در کنار موسیقی متن، صداپیشگی انگلیسی ساختاری کاملا حرفه‌ای داشته و هر شخصیت صدایی منحصر به‌فرد و با حسی متفاوت ارائه می‌کنند.

یکی از نکات قابل‌توجه در مورد این بازی، پشتیبانی از زبان و صداپیشگی کاملا فارسی است. در حالی که پشتیبانی از زبان فارسی نکته‌ای مثبت برای گیمر‌های ایرانی به شمار می‌رود اما باید گفت که این کار با کیفیت مناسبی انجام نشده.

به شکل کلی ترجمه متون و دیالوگ‌ها به خوبی شکل نگرفته و صداپیشگی نیز می‌توانست کیفیت بسیار بیشتری داشته باشد. در حالی که برخی شخصیت‌ها صداگذاری بسیار حرفه‌ای دارند و حس کاملا خوبی را به گیمر ارائه می‌کنند، برخی دیگر شامل صدا‌پیشگی بسیار معمولی هستند که حس خاصی را از شخصیت مربوطه به گیمر ارائه نمی‌کنند.

همچنین در رابط کاربری شاهد باگ‌های متفاوت و عجیبی خواهید بود که شاید با عرضه به‌روزرسانی‌ برطرف شوند. در نهایت باید گفت ‌ Prince of Persia: The Lost Crown یک بازی خوش‌ساخت و سرگرم‌کننده است که می‌تواند هر گیمری را تا ساعت‌ها مجذوب خود کند.

شرح عکس: شخصیت اصلی شاید تنها بخش بازی باشد که به ایران هیچ‌ ارتباطی ندارد.

 

کدخبر: ۵۵۲۹۱۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر