کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۲۱۱۲
تاریخ خبر:

در اکوسیستم استارتاپی، سی‌وی‌سی‌ها جای وی‌سی‌ها را می‌گیرند؟

در اکوسیستم استارتاپی، سی‌وی‌سی‌ها جای وی‌سی‌ها را می‌گیرند؟

یکتاونچرز، باز‌وی سرمایه‌گذاری یکتانت معرفی شد: ‌محتوا و تبلیغات زیر ذره‌بین سرمایه‌گذاری یکتانت

روزنامه هفت صبح| مدت‌هاست که موضوع سرمایه‌گذاری در اکوسیستم استارتاپی به ایران به یک چالش جدی تبدیل شده است. از یک سو وی‌سی‌ها یا همان سرمایه‌گذارهای خطرپذیر قدیمی اکوسیستم به دلیل ناتوانی در خروج از سرمایه‌گذاری‌های اولیه خود یا وارد کردن استارتاپ‌هایشان به بورس، انگیزه چندانی برای ادامه کار خود ندارند و عملا نیمه تعطیل شده‌اند.


از سوی دیگر وی‌سی‌های جدیدی هم وارد اکوسیستم نشده‌اند. اما این همه ماجرا سرمایه‌گذاری خطرپذیر در این اکوسیستم نیست. نام‌هایی چون مکس امید، گلرنگ، کیسون و حالا یکتانت در حال پر کردن جای خالی وی‌سی‌ها هستند. 

 

کیسون شرکت و برند شناخته‌شده صنعت‌های مختلف از جمله ساختمان با عددی 72میلیارد تومانی روی برندهای آچاره و زیرمجموعه‌های آن سرمایه‌گذاری کرده و گلرنگ هم در یکی دو هفته اخیر روی شب و الوپیک و... حالا اما یک بازیگر درون اکوسیستم که خودش هنوز در دسته استارتاپ‌های روبه رشد این فضاست هم به شکل جدی‌تری به این فضای سرمایه‌گذاری ورود کرده است.


یکتانت، غول تبلیغات و بازاریابی اینترنتی چندسالی بود که اعلام کرده بود بازوی سرمایه‌گذاری‌ هم دارد که در این حوزه‌ها فعال است اما حالا آن را به یک وی‌سی با برند مجاز تبدیل کرده است. برندی که گویا حوزه تبلیغات و رسانه و محتوا را هدف قرار داده و تا همینجا 15 تیم مختلف را سرمایه‌گذاری یا پشتیبانی مالی کرده است.


 یکتاونچرز از کجا شروع کرد؟ 
شرکت یکتانت از CVC (شرکت سرمایه‌گذاری سازمانی) خود به نام یکتاونچرز رونمایی کرد. یکتاونچرز قرار است روی تیم‌ها و استارتاپ‌های توسعه‌یافته به منظور رشد و در جهت تکمیل زنجیره ارزش یکتانت سرمایه‌گذاری کند. مبلغ فاند یکتاونچرز اعلام نشد، اما یکتانت تاکنون روی ۱۵ کسب‌وکار بین ۵ تا ۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده است.
 

هفته گذشته نشست خبری یکتانت در محل شرکت این مجموعه برگزار و از «یکتاونچرز» رونمایی شد. یکتاونچرز قرار است در قالب یک سرمایه‌گذار خطرپذیر شرکتی (CVC)، به عنوان بازوی سرمایه‌گذاری یکتانت عمل کند.
 

مهدی فروغی، مدیرعامل یکتانت در این نشست گفت که کارشان را با تبلیغات همسان آغاز کرده‌اند و طی سالیان گذشته به هلدینگ تبدیل شده‌اند و اکنون پورتفولیوی یکتانت شامل ۱۵ کسب‌وکار کوچک و بزرگ از جمله تریبون، جریان، نوین‌هاب و ابرکلاس می‌شود که روی آنها سرمایه‌گذاری کرده‌اند و از این پس قرار است مدیریت این پورتفولیو به شکل متمرکزتری صورت بگیرد.به گفته او ۶۵ درصد بودجه‌های تبلیغاتی در دنیا برای دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌شود، اما در ایران ۱۰ تا ۲۰درصد اتفاق می‌افتد.
 

محمدرضا علمی‌فرد، مدیرعامل یکتاونچرز در این نشست گفت که او پیش‌تر مدیر سرمایه‌گذاری یکتانت بوده و از این پس قرار است به عنوان مدیرعامل این مجموعه جدید در دل یکتانت فعالیت خود را ادامه دهد. علمی‌فرد میزان بودجه یا فاند اختصاص یافته برای سرمایه‌گذاری‌های یکتاونچرز را بیان نکرد، اما به طور ضمنی تایید کرد که یکتانت پیش‌تر بین ۵۰ تا ۱۰۰میلیارد تومان روی شرکت‌هایی که اکنون بخشی از آن هستند، سرمایه‌گذاری کرده است.

 

یکتاونچرز دقیقا چه می‌کند؟ 
یکتاونچرز یک CVC است و هدف سرمایه‌گذاری آن در راستای تکمیل زنجیره ارزش یکتانت خواهد بود و در زمینه تبلیغات و بازاریابی، کسب‌وکارهای B2، رسانه و تولید محتوا سرمایه‌گذاری می‌کند. مدیران یکتانت اعلام کردند به دنبال سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌های مرحله A و B هستند که صاحب تیم و محصول هستند و برای رشد بیشتر نیاز به سرمایه دارند.
 

مدیرعامل یکتاونچرز گفت یکی از سریع‌ترین فرآیندهای سرمایه‌گذاری را دارند و طی ۷ روز به درخواست‌های سرمایه‌گذاری پاسخ می‌دهند و در نهایت طی ۲ ماه و نیم به نتیجه می‌رسند که سرمایه‌گذاری خواهند کرد یا خیر.
 

به گفته علمی‌فرد مدل سرمایه‌گذاری یکتاونچرز به سه طریق است؛ سرمایه‌گذاری خطرپذیر، ایجاد استارتاپ با مشارکت کارآفرینان و ادغام و تملک. سرمایه‌گذاری به اشکال مختلف و با مقدار سهام متفاوت بنا به توافق با هر کسب‌وکار انجام می‌شود.


به گفته او بخشی از سرمایه‌گذاری به صورت غیرنقدی (non-cash) هم خواهد بود و شبکه ارتباطی یکتانت طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها را شامل می‌شود و می‌تواند ارزش افزوده برای کسب‌وکارها ایجاد کند.
 

مهدی فروغی، مدیرعامل یکتانت گفت بازه سرمایه‌گذاری‌شان ۵ ساله است و تاکنون روی هر کدام از کسب‌وکارهای پورتفو بین ۵ تا ۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده‌اند. به گفته فروغی تاکنون هشتاد هزار کسب‌وکار از یکتانت استفاده کرده‌اند. در انتهای این نشست مدیرعامل یکتانت اعلام کرد موضوع IPO یکتانت در دست اقدام و پیشروی است.
 

باید دید وی‌سی‌های سازمانی چون مکس ماموت یا یکتاونچرز که متعلق به یکتانت است چطور آینده اکوسیستم و بحث سرمایه‌گذاری خطرپذیر در آن را راهبری خواهند کرد. هرچه هست به نظر می‌رسد از این به بعد به جای وی‌سی‌ها باید چشم امید را به سی‌وی‌سی‌ها دوخت.

 

 

 

 

کدخبر: ۵۵۲۱۱۲
تاریخ خبر:
ارسال نظر