کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۶۰۱۶۴۲۳۶
تاریخ خبر:

قیمت طلا امروز دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ / ریزش ادامه دار طلا تا چهارشنبه

قیمت طلا امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 / ریزش ادامه دار طلا تا چهارشنبه

قیمت طلا امروز در محدوده 4300 دلار معامله شد و سرمایه‌گذاران ترجیح دادند تا پیش از اعلام تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو، موقعیت‌های بزرگ و پرریسک تازه‌ای باز نکنند.

قیمت طلا امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 در بازارهای جهانی با افت همراه شد. نخستین روز بازگشایی بازارهای جهانی با کاهش 20 دلاری انس همراه شد و آن را تا محدوده 4330 دلار پایین کشید. 

 

به گزارش هفت صبح، قیمت انس جهانی طلا امروز دوشنبه در نخستین روز هفته اروپایی با کاهش همراه شد و انس را تا 4330 دلار پایین آمد. قیمت جهانی طلا روز شنبه قبل از تعطیلات روی عدد 4350 دلار بسته شده بود. کارشناسان معتقدند بازار طلا بیش از هر زمان دیگری به تصمیمات فدرال رزرو به ویژه جلسه مهم روز چهارشنبه آن وابسته شده است. 

 

بازار جهانی طلا هفته تازه را با احتیاط آغاز کرد. انس طلا در معاملات روز دوشنبه حوالی ۴ هزار و ۳۳۰ دلار معامله شد و سرمایه‌گذاران ترجیح دادند تا پیش از اعلام تصمیم سیاست پولی فدرال رزرو، موقعیت‌های بزرگ و پرریسک تازه‌ای باز نکنند.

 

تصمیمی که قرار است روز چهارشنبه اعلام شود، می‌تواند مسیر بعدی قیمت طلا را مشخص کند. انتشار گزارش‌های تورم تولیدکننده و مصرف‌کننده آمریکا در ماه آگوست، انتظارات بازار نسبت به افزایش نرخ بهره را به‌شدت تقویت کرده و همین مساله در معاملات اخیر به یکی از مهم‌ترین موانع صعود طلا تبدیل شده است.

 

تورم آمریکا دست فدرال رزرو را باز گذاشت

نرخ سالانه تورم تولیدکننده آمریکا در ماه آگوست به ۵.۴ درصد رسید؛ در حالی که این شاخص در ماه جولای ۴.۸ درصد بود. این افزایش نشان داد که فشار قیمت‌ها در بخش تولید همچنان جدی است و مسیر بازگشت تورم به سطوح هدف‌گذاری‌شده چندان هموار نیست.

 

در بخش مصرف‌کننده، نرخ سالانه تورم عمومی و هسته مطابق برآوردها اعلام شد، اما تورم هسته ماهانه ۰.۳ درصد افزایش یافت. بازار انتظار داشت این شاخص مانند دوره قبل ۰.۲ درصد رشد کند. همین اختلاف ظاهراً محدود کافی بود تا معامله‌گران بار دیگر احتمال اتخاذ سیاست‌های انقباضی‌تر از سوی فدرال رزرو را بالا ببرند.

 

بر اساس ابزار CME FED WATCH، احتمال افزایش نرخ بهره در نشست روز چهارشنبه اکنون به ۸۶.۵ درصد رسیده است. این احتمال پیش از انتشار گزارش‌های تورم مصرف‌کننده و تولیدکننده آمریکا ۵۹.۵ درصد بود.

 

چنین تغییری نشان می‌دهد بازار تقریباً خود را برای افزایش نرخ بهره آماده کرده است. با این حال، واکنش نهایی قیمت طلا تنها به اصل تصمیم وابسته نیست و لحن بیانیه فدرال رزرو، ارزیابی سیاست‌گذاران از تورم و نشانه‌های مربوط به تصمیم‌های بعدی نیز اهمیت زیادی خواهد داشت.

 

افزایش احتمال بالا رفتن نرخ بهره، بازده اوراق قرضه آمریکا را نیز تقویت کرده است. بازده اوراق خزانه‌داری ۱۰ساله این کشور به نزدیکی سقف تازه ۴.۹۹ درصد رسیده؛ سطحی که از نوامبر ۲۰۲۳ تاکنون دیده نشده بود. افزایش بازده اوراق معمولاً فشار بیشتری بر طلا وارد می‌کند، زیرا این فلز برخلاف اوراق قرضه سود دوره‌ای ندارد و با جذاب‌تر شدن دارایی‌های بهره‌دار، بخشی از تقاضای سرمایه‌گذاری خود را از دست می‌دهد.

 

تغییر لحن ترامپ درباره نرخ بهره؟

 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در حاشیه مسابقات گلف اوپن ایرلند به خبرنگاران گفت نمی‌داند سیاست‌گذاران فدرال رزرو در نشست این هفته نرخ بهره را افزایش خواهند داد یا خیر. با این حال، او همچنان تاکید کرد آمریکا، صرف‌نظر از آنچه داده‌های تورمی و اقتصادی نشان می‌دهند، باید پایین‌ترین نرخ بهره جهان را داشته باشد.

 

این اظهارات از آن جهت مورد توجه قرار گرفت که ترامپ در دوره ریاست جروم پاول بارها از فدرال رزرو به‌دلیل کاهش ندادن نرخ بهره انتقاد کرده بود. اکنون به نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری آمریکا دست‌کم احتمال افزایش نرخ بهره را به‌عنوان یکی از گزینه‌های روی میز پذیرفته است.

 

همزمان، کوین هَسِت، مدیر شورای اقتصاد ملی آمریکا، به شبکه فاکس‌نیوز گفت ترامپ، صرف‌نظر از تصمیم فدرال رزرو درباره نرخ بهره، بیش از هر چیز از استقلال کوین وارش دفاع خواهد کرد.

 

فروشندگان همچنان دست بالا را دارند

 

از منظر فنی، انس طلا در نمودار روزانه روی قیمت ۴ هزار و ۳۳۰ دلار و ۳۰ سنت قرار گرفته و پایین‌تر از میانگین متحرک نمایی 20 روزه در سطح ۴ هزار و ۳۹۳ دلار و ۸۲ سنت معامله می‌شود. باقی ماندن قیمت زیر این میانگین نشان می‌دهد تمایل کوتاه‌مدت بازار همچنان نزولی است.

 

شاخص قدرت نسبی نیز در محدوده ۴۶ قرار دارد. این عدد از برتری نسبی فروشندگان حکایت می‌کند، اما هنوز وارد ناحیه اشباع فروش نشده است؛ بنابراین فشار نزولی می‌تواند ادامه پیدا کند، بی‌آنکه بتوان گفت توان فروشندگان کاملاً تخلیه شده است.

 

نخستین مقاومت مهم طلا در محدوده میانگین متحرک ۲۰روزه، یعنی ۴ هزار و ۳۹۳ دلار و ۸۲ سنت، قرار دارد. عبور پایدار از این سطح می‌تواند بخشی از فشار نزولی را کاهش دهد و راه را برای حرکت دوباره به سمت رکوردهای اخیر باز کند.

 

اف‌ایکس‌استریت در بخش حمایت‌ها به کف دوم سپتامبر در قیمت ۴ هزار و ۳۹۷ دلار و ۸۶ سنت و سپس سقف ۲۲ جولای حوالی ۴ هزار و ۱۶۶ دلار اشاره کرده است. البته در متن اصلی، عدد ۴ هزار و ۳۹۷ دلار و ۸۶ سنت بالاتر از قیمت جاری ۴ هزار و ۳۳۰ دلار و ۳۰ سنت درج شده و از نظر ترتیب سطوح فنی، نوعی ناهماهنگی عددی دیده می‌شود.

 

در مجموع، طلا در آستانه نشست فدرال رزرو میان تقاضای احتیاطی و فشار ناشی از افزایش بازده اوراق گرفتار شده است. بازار تا روز چهارشنبه بیش از هر عامل دیگری به تصمیم نرخ بهره چشم دوخته و نتیجه این نشست می‌تواند مشخص کند که طلا بار دیگر برای بازپس‌گیری مقاومت‌های ازدست‌رفته تلاش خواهد کرد یا مسیر اصلاحی آن تا سطوح پایین‌تر ادامه می‌یابد.

 

کدخبر: ۶۰۱۶۴۲۳۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر