کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۱۷۹۵
تاریخ خبر:

بادهای آتشین برفراز لس‌آنجلس | خانه کدام افراد مشهور طعمه حریق شد؟

بادهای آتشین برفراز لس‌آنجلس | خانه کدام افراد مشهور طعمه حریق شد؟

شعله‌های سوزان ‌در مشهورترین شهر غرب آمریکا مناطق ثروتمندنشین را بلعید

هفت صبح| به ما حق بدهید که در مقابل چنین صحنه‌هایی ایده‌های عجیبی را در سر بپرورانیم. می‌دانم که حرف از تغییر اقلیم است و یا اشتباه انسانی و یا بادها گرمازا با سرعت بالای صد کیلومتر بر فراز کالیفرنیا. می‌دانم که برای هر اتفاقی می‌شود دلیل علمی پیدا کرد. اما این تصاویر از  کالیفرنیای سوخته آن هم در بخش‌هایی که نشانه‌های دیرپا از سطح بالای زندگی ثروتمندان و مشاهیر آمریکایی بوده ذهن را به سمت نتیجه‌گیری‌های ماورایی و مذهبی پیش می‌برد. 

 

ذهنمان قلقلکمان می‌دهد که برویم سوی روایت‌های مذهبی. اما خب مراعات می‌کنیم. در کشوری که استفاده (برخی آقایان و خانم‌‌ها) از روایات برای توجیه یک طرفه اتفاقات و مبهوت کردن شنوندگان مرسوم شده و استفاده خرافی از علم اعداد،‌ به محل کسب درآمد مردان و زنان جاه‌طلب تبدیل شده و کسانی بی‌مهابا از نشانه‌ها حرف می‌زنند و آماده هستند هر چیزی را به نفع برداشت خود و طیف مورد علاقه  خود مصادره کنند، ‌آدمی باید محتاط باشد.

 

باید مواظب باشد در گود سخنوران کم‌هنر گنده‌گوی مثلا نشانه‌شناس قرار نگیرد. پس همه آن مفاهیم ضمنی را پیش خودمان نگه می‌داریم و بر دایره کلماتی مثل عذاب و آتش و مجازات لگام می‌زنیم و زمان خود را صرف توضیح این ماجرا به زبان روزمره می‌کنیم. بر طبق مشاهدات علمی  و ژورنالیستی و مرتبط دانستن آن با تغییرات اقلیمی و این طور چیزها. پس گزارش ما را بخوانید: 

 

۷ روز پس از تحویل سال نوی میلادی، بادهای شدید اقیانوسی سانتا آنا مثل هر روز وزیدن گرفت و نوار ساحلی کالیفرنیا، مهمترین و البته ثروتمندترین ایالت آمریکا را نوازش کرد‌‌.کانون این آتش‌سوزی شهر پاسیفیک پالیسیدز، شهری ساحلی در ۳۰ کیلومتری غرب لس‌آنجلس بود.

 

پاسیفیک پالیسیدز کجاست؟ شهری که نسبتش با لس‌آنجلس مثل نسبت لواسان یا بهتر است بگوییم شهرک باستی هیلزش با تهران است. یا مثلا شهرک دریاکنار با شهر بابلسر. در سال ۱۹۲۱ تاسیس شده و در این مدت ۱۰۰ سال به خاطر اینکه روی یک تپه قرار گرفته و از بقیه نقاط حومه لس‌‌آنجلس منزوی است؛ یک پایگاه خوب شده برای هر سلبریتی که دوست دارد حریم خصوصی داشته باشد. به همین خاطر این منطقه خیلی هم گردشگر پذیر نیست. کل جمعیت این منطقه ۲۳ هزار نفر است و میانگین قیمت خانه در آنجا ۳.۳ میلیون دلار است در حالی که در خود شهر لس‌آنجلس میانگین قیمت خانه حدود ۱ میلیون دلار است. 

 

بادهای قدرتمند سانتا آنا سبب شد تا ظهر روز اول، آتش با سرعت خیره‌کننده‌ای پیش برود و ۱۳۰۰ هکتار از مناطق مسکونی را ببلعد. ساکنان پاسیفیک پالیسیدز که شاهد سوختن خانه و زندگی خود بودند، جان خود را برداشتند و سراسیمه به بزرگراه پاسیفیک کوست رفتند و پس از طی کردن ترافیک سنگین از مهلکه گریختند. البته شرایط به نحوی پیش رفت که برخی از شهروندان که خودرو در اختیار نداشتند، تمام زندگی خود را در یک کوله‌پشتی یا کیف خلاصه کردند و با پای پیاده به سمت مناطق امن رهسپار شدند.

 

تمام این افراد امید داشتند که نیروهای آتش‌نشانی در نبرد با این حریق بزرگ پیروز شوند و آنها بتوانند خیلی زود به خانه‌هایش بازگردند اما این آتش طوری پیش‌ رفت که ایستگاه آتش‌نشانی شماره ۲۳ لس‌آنجلس واقع در بلوار سان‌ست را نیز در شعله‌های خود سوزاند و امیدها به خاکستر بدل شد. از این رو مقامات دستور تخلیه صادر کردند و ۲۰ هزار نفر از ساکنان پاسیفیک پالیسیدز و مالیبو محل زندگی خود را ترک کردند. 

 

مالیبو کجاست؟ مالیبو حدود ۲۰ کیلومتر آن طرف از شهرک پاسیفیک است. یعنی به لس‌آنجلس دورتر است. این شهر، قدمت تاریخی دارد و مثل پاسیفیک یک شهرک ساخته‌شده نیست. هم‌چنین برعکس پاسیفیک فقط لوکس نشین نیست و برخی از مردم با درآمد متوسط نیز در آنجا زندگی می‌کنند. با این حال باز هم با یک منطقه ثروتمندنشین روبرو هستیم که میانگین قیمت مسکن در آن حدود ۳ میلیون و ۱۸۰ هزار دلار است.  

 

لس‌آنجلس، اکنون

آتش‌سوزی سه‌شنبه تا کنون ادامه دارد و مهیب‌تر شده است‌. حدود ۱۷۹ هزار نفر تحت دستور تخلیه قرار دارند، بسیاری از آنها خانه‌های خود را ترک کرده‌اند و تنها وسایلی را که می‌توانستند با خود ببرند همراه دارند. ۲۰۰ هزار نفر دیگر نیز تحت هشدار تخلیه قرار دارند، به این معنی که ممکن است به زودی مجبور به ترک خانه‌های خود شوند. تا‌کنون و بر اساس گزارش‌ها، دست‌کم بیش از ۱۰ هزار ساختمان توسط آتش‌سوزی‌ها به تلی از خاکستر بدل شده و به طور کامل ویران شده‌اند. ۶۰ هزار ساختمان دیگر نیز در معرض خطر قرار دارند و به زودی طعمه حریق می‌شوند. این شدیدترین آتش‌سوزی تاریخ لس‌آنجلس است. تا کنون پیش‌بینی می‌شود که خسارات بیمه‌ای بیش از ۸ میلیارد دلار باشد.‌ دولت نیز خسارات را بالغ بر ۱۳۵ میلیارد دلار برآورد کرده است.

 

آتش‌سوزی لس‌آنجلس به روایت نقشه

طبق گزارش مسئولان آتش‌نشانی کالیفرنیا در روز جمعه، دست‌کم پنج آتش‌سوزی گسترده در منطقه در حال شعله‌ور شدن هستند:

نقشه آتش‌سوزی آمریکا

۱. پالیسیدز: اولین آتش‌سوزی که روز سه‌شنبه آغاز شد و بزرگترین آتش‌سوزی در منطقه است که ممکن است به مخرب‌ترین آتش‌سوزی تاریخ ایالت تبدیل شود. این آتش‌سوزی بخش قابل‌توجهی از زمین‌ها را سوزانده و حدود ۲۰ هزار هکتار را شامل می‌شود؛ از جمله محله لوکس پالیسیدز که محل اقامت افراد سرشناس و مشهور است. گفتنی است تا شب پنجشنبه تنها ۶ درصد از آن مهار شده است.

 

۲. ایتون: این آتش‌سوزی بخش شمالی لس‌آنجلس را تحت تأثیر قرار داده و از میان شهرهایی مانند آل‌تادنا عبور کرده است. این دومین آتش‌سوزی بزرگ در منطقه است که حدود ۱۴ هزار هکتار را سوزانده و هنوز هیچ بخشی از آن مهار نشده است.

 

۳. هرست: این آتش‌سوزی که در شمال سان فرناندو شروع شد، شب سه‌شنبه آغاز ‌ و به ۶۷۰ هکتار رسیده است؛ گرچه آتش‌نشانان در حال مهار آن هستند و بعید است آتش در این منطقه گسترده شود.

 

۴. لیدیا: این آتش‌سوزی بعد از ظهر روز چهارشنبه در منطقه کوهستانی آکتن در شمال لس‌آنجلس آغاز شد و حدود ۳۵۰ هکتار را پوشش داده است. مقامات اعلام کرده‌اند که ۶۰ درصد از آن مهار شده است و تا روز شنبه این بخش اطفای حریق می‌شود.

 

۵. کنث: این آتش‌سوزی جدید روز پنجشنبه در مرز شهرستان‌های لس‌آنجلس و ونتورا آغاز شد و تاکنون حدود هزار هکتار را پوشش داده ‌ و هنوز معلوم نیست آیا آتش‌نشانان موفق به مهار بخشی از آتش در این منطقه شده‌اند یا خیر. ادامه در صفحه 14

 

ترامپ و طرفدارانش چه می‌گویند؟

در میان آتش‌سوزی، خبری در رسانه‌ها منتشر شد که همچون تیری به قلب ساکنان مناطق حریق‌زده نشست؛ آب برای اطفای حریق کافی نیست و شیرهای آتش‌نشانی خشک شده‌اند‌. ریک کاروسو، رئیس سابق کمیسیون خدمات عمومی و نامزد شهرداری لس‌آنجلس، به لس‌آنجلس‌تایمز گفت: «در لس‌آنجلس این سیستم‌های پشتیبانی منابع آب می‌بایست فعال می‌بودند، شیرهای آتش‌نشانی باید پر می‌ماندند و کمبود آب در این مقیاس هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

 

به گزارش ایندیپندنت، ضعف سیستم آبرسانی لس‌آنجلس در شرایطی رخ داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا‌ و جمهوری‌خواهان از سال‌ها قبل، از مقام‌های کالیفرنیا به دلیل مدیریت نادرست منابع آب و خطرات آتش‌سوزی انتقاد کرده بودند. ترامپ حالا هم مقصر کمبود آب را نیوسام، فرماندار دموکرات کالیفرنیا، می‌داند؛ کسی که دستور اجرایی دولت ترامپ در سال ۲۰۲۰ را برای هدایت آب از شمال سرسبز این ایالت به جنوب خشک کالیفرنیا متوقف کرد.

 

او همچنین از حامیان اصلی دومین استیضاح ترامپ در مجلس نمایندگان ایالات متحده محسوب می‌شد. بهانه نیوسام برای توقف طرح انتقال آب ترامپ یک ماهی کوچک در معرض انقراض بود که عملا هم منقرض‌ شده بود. ترامپ در کنایه به نیوسام، در شبکه اجتماعی خود نوشت: «او می‌خواست از یک ماهی بی‌ارزش به نام اسملت محافظت کند‌ اما به مردم کالیفرنیا اهمیتی نمی‌داد.» ترامپ، نیوسام را به دلیل پاکسازی نکردن خار و خاشاک و درختان خشکیده که می‌توانند آتش‌سوزی‌های جنگلی را تشدید کنند، هم سرزنش کرده است.

 

نماد هالیوود سوخت؟

شب پنجشنبه خبری درباره گسترش آتش به تپه‌های هالیوود در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد و برخی از افراد ضمن تایید این خبر اعلام کردند که نماد هالیوود که شامل حروف بزرگ منفصل این واژه به رنگ سفید و بر فراز تپه‌ای به همین نام بودند هم طعمه حریق شده و سوخته است. برخی درباره این خبر مرثیه‌سرایی کردند و آن را سوختن تمام خاطرات‌شان از سینمای آمریکا دانستند و برخی نیز آن را نماد سوختن سرمایه‌داری، ترویج فحشا و چیزهایی نظیر این دانستند. اما باید بگوییم خبر سوختن این نماد جعلی بود و هنوز آتش به این منطقه از تپه‌های هالیوود نرسیده است. 

 

خانه کدام افراد مشهور طعمه حریق شد؟

بیلی کریستال، کمدین ۷۶ ساله و ستاره فیلم «وقتی هری با سالی ملاقات کرد»، خانه‌ای که از سال ۱۹۷۹ در پالیسیدز داشت را از دست داد و همراه با همسرش جانیس از دست دادن خانه‌ای که در آن فرزندان و نوه‌هایشان را بزرگ کرده بودند، ابراز تأسف کرد. مل گیبسون، ستاره «مد مکس»، اعلام کرد که خانه‌اش در حالی که در آستین، تگزاس مشغول فیلمبرداری بود، نابود شده است و گفت ‌ این فاجعه برایش بسیار ویران‌کننده و احساسی است. جف بریجز نیز اعلام کرد که خانه‌اش در آتش‌سوزی پالیسیدز سوخته است.

آتش سوزی آمریکا

پاریس هیلتون، شخصیت تلویزیونی، در پست‌های خود در اینستاگرام و ایکس نوشت که خانه ساحلی‌اش در مالبو نیز در همین آتش‌سوزی نابود شده ‌ و این حادثه را به‌طور زنده از تلویزیون تماشا کرده است. کری الویس، بازیگر «پرنسس بریده»، گفت ‌ خانه خانوادگی‌شان از بین رفته ‌ و از اینکه جان سالم به در برده‌اند، خدا را شاکر است. مانی مور، ستاره «این ما هستیم»، در اینستاگرام خود گفت ‌ خانه‌اش در آل‌تادنا قبل از آسیب شدید در آتش‌سوزی ایتون تخلیه شد و به خاطر از دست دادن مدرسه بچه‌ها و رستوران‌های مورد علاقه‌اش ابراز تأسف کرد.

 

میلو ونتیمیلیا، دیگر ستاره «این ما هستیم»‌ و همسر باردارش خانه‌شان در مالبو را از دست دادند و گفتند که در ابتدا شوکه شده بودند ولی بعدتر این حقیقت تلخ را پذیرفته‌اند. چهره‌های دیگری مانند لیتون میستر و آدام برودی، آنتونی هاپکینز، جان گودمن، مایلز تلر و آنا فاریس نیز خانه‌های‌شان آسیب دید یا از بین رفت‌ اما هنوز اظهار نظر عمومی نکرده‌اند. سایر چهره‌ها مانند بن افلک، لئوناردو دی‌کا‌پریو، کریسی تیگن و جان لجند، جیمز وودز، مارک مارون و مارک همیل اعلام کردند که خانه‌های‌شان تخلیه شده و ممکن است به زودی طعمه حریق شود. ‌

 

واکنش افراد مشهور به این فاجعه چه بود؟

در مراسم اهدای جوایز «حلقه منتقدین نیویورک»، آدرین برودی و جیم جارموش واکنش خود را به آتش‌سوزی‌های اخیر در لس‌آنجلس ابراز کردند. برودی که جایزه بهترین بازیگر مرد را گرفت، از شجاعت نیروهای امدادگر تقدیر ‌ و برای خانواده‌های آسیب‌دیده دعا کرد. جارموش گفت ‌ بحران تغییرات اقلیمی نتیجه انکارگرایان این پدیده است و افزود که وقتش رسیده همه بیدار شویم.

 

شان بیکر‌ که جایزه بهترین فیلمنامه را دریافت کرد‌ نیز برای مردم لس‌آنجلس دعا کرد. ستارگان دیگری همچون کریس پرت، ماریا شرایور، سارا میشل گلار و مندی مور از وضعیت اضطراری در لس‌آنجلس و فداکاری‌های آتش‌نشانان و امدادگران قدردانی کردند. بیلی آیلیش و زوئی سالدانا نیز با مردم متاثر از آتش‌سوزی‌ها ابراز همدردی کردند. کلوئی کارداشیان و ونسا هاجنز از شجاعت آتش‌نشانان و امدادگران قدردانی کرده و کیلی کوکو نیز از مشاهده چنین وقایعی در نزدیکی خود ناراحت بود. استیو گوتنبرگ به عملیات نجات ملحق شده و از ضرورت کمک به دیگران در بحران‌ها سخن گفت.

 

کدخبر: ۵۷۱۷۹۵
تاریخ خبر:
ارسال نظر