کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۷۰۷۶۱
تاریخ خبر:

نحوه آهن‌کشی سقف شیروانی

نحوه آهن‌کشی سقف شیروانی

رپورتاژآگهی - سقف های شیب دار که امروزه در بازار با نام شیروانی نیز شناخته می شوند، از جمله مهم ترین سازه های ساختمانی به خصوص در مناطقی با آب و هوای معتدل و مرطوب به شمار می آیند. در واقع ورق های شیروانی برای پوشش دهی سقف های شیب دار و شیروانی مورد استفاده قرار می گیرند؛ از این رو قابلیت هدایت آب حاصل از باران و برف را به پایین ساختمان داشته و علاوه بر این موضوع سبب زیباسازی آن ساختمان نیز خواهند شد.

نحوه آهن کشی سقف شیروانی - تصویر 2

حال یکی از مهم ترین عملیات هایی که در زمان نصب سقف های شیروانی بر روی سازه های شیب دار انجام می گیرد، آهن کشی می باشد. در واقع این ورق ها برای نصب، نیاز به یک سری زیرسازی داشته که با توجه به اسکلت ساختمان ها متغیر می باشد. از این رو در ادامه مطلب قصد بررسی مراحل آهن کشی و زیر سازی سقف های شیروانی را داریم تا هر شخص به راحتی بتواند امنیت، استحکام و در عین حال زیبایی منحصر به فردی را برای ساختمان مد نظر فراهم نماید.

مراحل آهن کشی سقف شیروانی

  1. ابتدایی ترین مرحله برای آهن کشی سقف های شیروانی، طراحی و محاسبات مختلف می باشد. منظور از این مرحله به دست آوردن و اندازه گیری دقیق ابعاد، زاویه های شیب سقف، محل قرارگیری تیرها بر روی یک دیگر، خرپاها یا همان تیرهای فرعی و دیگر اجزای سازه می باشد. محاسبات طراحی نیز شامل حدس حدودی بارهای وارده به سقف و پایه های آن می باشد که باید توسط مهندس سازه انجام گرفته تا بتوان سقفی ایده با آل با سلیقه کارفرما و البته امن و مستحکم از نظر پیمانکار اجرا کرد.
  2. دومین مرحله برای آهن کشی سقف های شیروانی، انتخاب جنس مناسب متریال ها و مصالح مورد نیاز برای ساخت و اجرای خرپاها، تیرهای اصلی و فرعی، نبشی، تسمه و میلگردهای فولادی می باشد. اندازه و ابعاد این مقاطع نیز مطابق با محاسبات مهندس سازه مورد بررسی قرار گرفته و مطابقت داده می شود تا به این ترتیب جنس متریال فولادی مورد نیاز برای آن سقف انتخاب و خریداری شود. ورق های شیروانی به سبب فولاد گالوانیزه ابتدایی مورد استفاده در ساخت آن ها دارای گریدها و استانداردهای مختلفی می باشند.
  3. پس از خریداری مصالح مورد نیاز برای اجرا سقف شیروانی، محل مورد نظر آماده سازی می شود که عملیات های مهم در این راستا شامل تمیز کردن سطح، نخاله ها، صاف بودن سطح و ایجاد یک فونداسیون و زیرسازی متناسب برای نصب سایر اجزای مهم می باشند. هر چه زیرسازی مورد نیاز برای نصب تجهیزات تمیزتر و با دقت تر با درصد شیب مناسب آماده شود، اسکلت فلزی با ایمنی بیشتری بر روی آن نصب خواهد شد.
  4. چهارمین عملیات مربوط به نصب ستون های فلزی عمودی می باشد. فاصله بین این ستون ها در حفظ استحکام و افزایش امنیت سقف و سازه آن بسیار مؤثر می باشند و باید مطابق با محاسبات مهندس سازه، ستون ها با اندازه دهانه مناسب نصب گردند. در واقع ستون ها پایه های اصلی سقف های شیروانی به شمار می آیند و بخش مهمی از بارهای وارده به سقف را تحمل کرده و به پی منتقل می کنند.
  5. پس از نصب ستون ها، نوبت به اجرای تیرها و خرپاها می باشد که به ستون ها متصل خواهند شد. در واقع شبکه اصلی سازه سقف توسط این سه نوع مصالح تشکیل شده و بخش مهمی از استحکام سازه سقف شیروانی را به وجود می آورند. در این بخش انتخاب نوع خرپا و چگونگی اتصال آن به تیرها، بسیار حائز اهمیت بوده و از طرفی بسته به اندازه دهانه یا فاصله بین ستون ها می باشد.
  6. ششمین مرحله شامل مهاربندی سقف شیروانی می باشد که در آن از بادبندها، مهاربندها و مواردی از این قبیل استفاده می کنند. در واقع به کارگیری این مقاطع سبب شده تا در زمان باد، طوفان و نیروهایی که به صورت جانبی به سازه وارد می شوند، از لرزش و تاب خوردن سقف شیروانی جلوگیری شود. لازم به ذکر است در جهت افزایش پایداری و استحکام سقف، بادبند ها و مهاربند ها به شکل مورب به تیرها و خرپاها متصل می شوند.
  7. در نهایت آخرین مرحله شامل نظارت دقیق مهندس سازه نسبت به اندازه ستون ها، محاسبات دهانه ها، شیب سقف، سالم بودن مصالح و اجرای هر کدام از مراحل به صورت دقیق می باشد. پیشنهاد می شود عملیات حتماً توسط افراد ماهر و متخصص در این زمینه انجام گیرد تا در نهایت بتوان سقفی زیبا به همراه امنیت و استحکام متناسب را نصب و اجرا کرد.

نکات مهم آهن کشی سقف شیروانی

به صورت کلی در زمان انجام یا کار با هر گونه مصالح و ابزار آلات فولادی، یک سری نکات باید رعایت شوند؛ زیرا این مصالح تحت فرآیندها و شرایط خاصی تولید شده و بر اساس مواد و متریال استفاده در خود، از خواص جداگانه ای بهره مند خواهند شد. با این وجود بهتر است بدانید برای آهن کشی سقف های شیروانی نکات زیر باید کاملاً رعایت شود:

  • در زمان خرید مقاطع و تجهیزات متناسب با آهن کشی سقف شیروانی، با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه لازم است جنس مناسبی از آن ها را انتخاب و خریداری نمایید.
  • هر چه سقف در معرض بارش های برف و باران بیشتری قرار داشته باشد، طبیعتاً نیاز به متریال های فولادی گالوانیزه شده و مقاوم در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارد.
  • کیفیت بالای مصالح و نصب مطابق با استانداردها در حفظ امنیت سازه سقف نیز مؤثر است.
  • اتصالات باید به شکلی کاملاً دقیق و محکم صورت گیرند.
  • در صورت نیاز به جوشکاری مقاطع، بهتر است مصالح فولادی از نظر میزان جوش پذیری شناخته شده باشند و این عملیات نیز توسط افراد متخصص و ماهر انجام شود.
  • تست بارگذاری در پایان آهن کشی سقف فراموش نشود.

مزایای استفاده از سقف شیروانی

 

ورق های شیروانی امروزه از اهمیت و کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف برخوردار می باشند و علت آن مزیت های این فلزات نسبت به روش ها و مصالح قدیمی می باشد. در ادامه مهم ترین مزیت های ورق شیروانی نیز آورده شده است:

  • تولید ورق های شیروانی از طریق ورق گالوانیزه (https://www.ahaninfo.ir/products/%D9%88%D8%B1%D9%82-%DA%AF%D8%A7%D9%84%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%B2%D9%87 ) سبب شده تا این محصولات از نظر ساختاری در برابر عوامل اکسیدی و رطوبتی، حرارت و ضربه مقاومت متناسبی داشته باشند.
  • تنوع بالا از نظر طرح و رنگ یکی از مهم ترین مزیت های ورق شیروانی به شمار می آید؛ زیرا سبب زیبایی سازه سقف در هر فضایی خواهد شد. این موضوع به انعطاف پذیری این فلزات در جهت تولید فرمینگ های مختلف نظیر ذوزنقه، سینوسی، کرکره ای، شادولاین، سفالی و ... برمی گردد.
  • کیفیت مطلوب از دیگر مزایای ورق های شیروانی به شمار می رود؛ زیرا ورق گالوانیزه مورد نیاز برای آن توسط کارخانجات معتبر تولید شده و از طرفی دیگر تمامی استانداردها در کارخانجات کوچک صنعتی برای فرم دهی ورق گالوانیزه رعایت می شود.
  • برخورداری از زیرسازی محکم و با کیفیت نیز منجر به افزایش کیفیت سقف و طول عمر آن در برابر عوامل محیطی و رخدادهای طبیعی می گردد.
  • جلوگیری از ورود و خروج انرژی های گرمایشی و سرمایشی به داخل نیز از دیگر مزایای به کارگیری ورق شیروانی به شمار می آید.
  • همچنین این فلزات در طولانی مدت نیازی به تعمیر ندارند و عملیات نصب بسیار راحتی دارند.

شیب سقف های شیروانی

و در آخر باید گفت سقف های شیروانی امروزه یکی از زیباترین پناهگاه های ساختمان به شمار می روند که با زیبایی منحصر به فرد خود، طرح و رنگ های متنوع و همچنین برخورداری از استحکام متناسب، سبب حذف اجزای اضافی سازه و به وجود آمدن مزیت های فراوان در سازه یک ساختمان شده اند.

از این رو در این بخش قصد بررسی میزان شیب استاندارد سقف های شیروانی را داریم؛ از این رو بهتر است بدانید هر چه شیب سقف بیشتر باشد، فشار نیروی جاذبه زمین بر روی آن نیز افزایش می یابد. به همین علت در زمان عملیات نصب تیرهای فرعی و ستون ها، باید فواصل به صورت کاملاً متناسب و استاندارد در نظر گرفته شود.

به این فاصله، طول دهانه یا آکس به آکس می گویند. ساختار اصلی این سقف ها را نیز اسکلت فولادی، خرپاها، شاسی کشی و سربندی تشکیل می دهند. زیر سازی یا شاسی کشی سقف نیز به وسیله چوب راد یا ورق های آردواز صورت می گیرد، اما پیش از آن چهارتراش هایی را در عرض 6 سانتی متر و ارتفاع 8 سانتی متری در امتداد بزرگ ترین قسمت شیب دار سقف قرار داده و به این ترتیب سایر اجزا بر روی آن ها نصب می گردد.

ورق های شیروانی مانند ورق های عرشه فولادی از مهم ترین محصولات فولادی مورد استفاده در ساخت و ساز هستند که همواره کاربردهای بسیار زیادی دارند.سقف های عرشه فولادی مانند ورق های شیروانی از رول های گالوانیزه ساخته می شود که این رول ها برای صاف شدن در دستگاه غلطک قرار میگیرند و سپس در دستگاه فرمینگ شکل خود را پیدا می کنند و از تولیدات بسیار ارزشمند در صنعت ساختمان هستند.قیمت عرشه فولادی مانند قیمت رول های گالوانیزه و شیروانی وابسته به شرایط بازار آهن هستند که به دلایلی مانند قیمت دلار ،عرضه و تقاضا ، شرایط بازار متغیر هستند .

کدخبر: ۵۷۰۷۶۱
تاریخ خبر:
ارسال نظر